Anna Intian ihmeelliseen maailmaan säästäväinen innovaatio

Vuonna 2001 valtava maanjäristys ravisteli Gujaratin osavaltiossa Intiassa.

2000 ihmistä kuoli, 400000 menettäneet kotinsa, ja lukemattomia enemmän menettäneet yritysten tuhoa.
Yksi nuori yrittäjä, Mansukhbhai Prajapati, menetti kaiken, mutta totesi innovatiivinen tapa saada takaisin jaloilleen. Prajapati suunniteltu edullisia savi jääkaappi, joka tarvitaan ilman sähköä ja jatkoi toimia vakavissa katastrofeja tai sähkökatkoksia, kuten joka tuhosi hänen kylään.
Prajapati keksintö on osa kasvava trendi Intiassa, joka on tullut tunnetuksi “säästäväinen innovaatio” – alla-tutkat keksijät eri puolilla maata suunnitella edullisia ratkaisuja paikallisiin ongelmiin, maksetaan usein pakosta käyttää mittatilaustyönä teknologiaa oman luomiseen.
Lue: tulevaisuus liikenne on itse ajaa autoa
Niin silmiinpistävää on suuntaus säästäväinen innovaatiosta on tullut, että viime vuonna National Endowment for Science, Technology ja Arts (Nesta), itsenäinen hyväntekeväisyysjärjestö Britanniassa, tilattiin ja julkaistiin merkittävä tutkimus paperi ilmiö.
Miten pilotti mullistanut navigointi
Math hurahtaa mestarit konekäännöstä
Silent menestys BLUMOTION sarana
Jumalallisen innoituksen takana Post-it Notes Lehti sanoi “säästäväinen innovaatio löytyy koko Intian järjestelmän puitteissa: … pyrkimyksiä crowdsource lääkekehityksen keskittyy hallituksen labs, että Bharti Airtel lähestymistapa leikkaamalla kustannuksia matkapuhelut, ja Keralan lähestymistapa saattohoitoon, joka tarjoaa pääsyn tukemiseksi lopussa elämän tuhansia vailla virallista terveydenhuoltoa. ”
Eturintamassa säästäväinen innovaatio liike on professori Anil Gupta, joka viimeiset 20 vuotta, on matkustellut eri puolilla Intiaa etsimään paikallisia keksijät, joiden luovuus on ollut myönteinen vaikutus maaseudun köyhyyttä. Vuonna 1989, Gupta perusti Honey Bee Network, organisaatio, joka paljastaa ruohonjuuritason keksijöiden ja auttaa tuomaan keksintönsä maailmaan.
“Olen kävellyt noin 4000km viimeisten 12 vuoden aikana”, sanoo Gupta. “Olen yrittänyt kartoittaa ihmisten mielissä, jotka luovat ympäri maata.”
Lue: lukion teini rakentaa yhden miehen sukellusvene
Gupta matka on tuonut hänet kosketuksiin keksijät, jotka ovat yhteisten ongelmien ratkaisemiseen säästäväinen tavoin käyttämällä perinteistä tietoa ja helposti saatavilla olevista materiaaleista.
Omalla tilinteon, Gupta uskoo, että Honey Bee verkosto on auttanut kaivaa yli 25000 uusia keksintöjä, kuten moottoripyörä asennettu kasvinsuojeluruisku, laite kiipeilypuissa, amfibioajoneuvot polkupyörän ja tuulivoimalla kastelujärjestelmän.
Kirsten Bound, kirjoittaja Nesta raportin, sanoo “säästäväinen innovaatio on kyse luo etu pois rajoitus. Edessä niukkojen resurssien ja institutionaalisten mitätöi, säästäväinen innovaattoreita kehittää radikaaleja uusia ratkaisuja ongelmiin. Kyse ei ole pelkästään kyse siitä, että asioita halvempaa, mutta parempi, sopivampi ja skaalautuva. Siihen liittyy hyödyntämällä käytettävissä olevia resursseja uudella tavalla, vähentää tai uudelleen käyttämällä jätettä tai jopa uudelleen ajattelua koko järjestelmän ympärille tuote tai palvelu. ”
Mansukhbhai Patel, Gujerati viljelijän kehitetty juuri tällainen tuote. Poiminta puuvilla Gujaratin on manuaalinen tehtävä, joka aiemmin on usein tehty lapsille. Pyrkimyksenään vähentää työhön, Patel keksi puuvilla-strippaus kone, joka voi hoitaa yksi henkilö. Professori Gupta uskoo keksintö on auttanut merkittävästi vähentää lapsityövoiman alueella.
Lue: Spectacular tech “ensimmäisiä” varten huutokaupalla
Mikään ei oikeuta estämään ihmisiä oppia toisiltaan
Anil Gupta, Honey Bee Network founderFrugal Digital, tutkimusryhmä hoitaa Kööpenhaminan Institute of Interaction Design, pyrkii edistämään juuri tällainen keksintö. Ryhmä toimii hankkeita yhdessä Intian keksijät rakentaa halpa, “hackable” laitteet ratkaista kestävä ongelmia koko niemimaan.
Priya Mani, projektipäällikkö säästäväinen Digital, sanoo, että on paljon opittavaa “miettiä, miten voit hakata arjen hyljättäväksi esineitä.” Hankkeet organisaatio on ajaa yhdessä Intian keksijät ovat jo tuottaneet tuotteita, joita käytetään ympäri Intiaa tänään, kuten luokkahuoneen projektori muotoiltu repurposed matkapuhelin komponentit ja edullisen terveydenhuollon seulontatyökaluna valmistettu vanhan herätyskellon.
Mutta Mani uskoo, että työstä, jota säästäväinen innovaattoreita Intiassa on vielä olla merkittävä kansainvälinen vaikutus: “Ihmiset ajattelivat olimme täysin pähkinöitä yrittää luoda jotain uutta vanhoista osista.”
Bound mielestä filosofia säästäväinen innovaatioita ja käytännön repurposing teknologiaa voitaisiin soveltaa muuallakin. “Säästäväinen innovaatio tulossa ulos Intia voi olla merkittäviä vaikutuksia muualla maailmassa”, sanoo Bound.
“General Electric on osoittanut sen nyt kuuluisa ultra-edullinen EKG kone, joka on Länsi-tuotteiden markkinoilla syntynyt rajoitukset Intian terveydenhuollon markkinoilla. Se pakottaa monikansalliset yritykset miettimään, miten nykyisiä investointejaan intensiivinen malleja innovaatiot voivat kohdata väistämätöntä kasvava kilpailu Intian ja Kiinan monikansallisia yrityksiä. ”
Professori Anil Gupta täyttää paikalliset Intian inventorsRead: Ex-poliisi rakentaa robotti kodinkoneista
Ei tietenkään kaikki tarinat säästäväinen innovaatio on onnellinen loppu. Vuonna 1975 tulvat eri puolilla Intiaa toi maakunnan Biharin pysähdyksissä. Nouseva vesillä kylässä Jatwa-Janerwa tehnyt mahdottomaksi monille ihmisille töihin, ostoksille tai mennä heidän jokapäiväiseen elämäänsä.
Paikallista hunajaa myyntimies, Mohammed Saidullah joutui ylittämään turvoksissa Ganges joen myydä hunajaa, mutta jokainen matka oli hintansa – vene oli kallista ja maksaa maksun ajoi häntä kohti köyhyys – joten hän keksi uudenlaisen ratkaisun .
Saidullah lukittu itsensä pois kolmen päivän vankka suunnittelu ja rakentaminen. Kun hän nousi hän oli rakentanut amfibinen polkupyörän, joka antaisi hänelle kamppailemaan vuosittaisen monsuuni.
Se näytti säännöllisesti pyörä, mutta oli suuri sisäänvedettävä kellukkeet kiinni kyljistä pyörän. Saidullah keksintö toi hänelle roppakaupalla palkintoja, kuten National Innovation säätiön Lifetime Achievement Award. Silti huolimatta tunnustamista, keksijä elää edelleen köyhyydessä.
Lue: Miten USB kääntyi insinööri osaksi “rock-tähti”
Gupta sanoo, ettei tehtävää vielä yhdistää luovia ihmisiä, joilla rahoitusta, ja kaikki eivät sitä voi tulla julkisista varoista.
Mukaan Gupta, joka yhdistää ruohonjuuritason tekniikan suuryritysten on kehityksen avain ei vain Intiassa, mutta ympäri maailmaa. “Ei mitään,” hän sanoo, “voi perustella estää ihmisiä oppia toisiltaan.”

Leave a Reply