Amerikansk journalist David Satter kastet ut av Russland

Russland har utvist en amerikansk journalist og forfatter kritisk til President Vladimir Putin i en av første slike tilfeller etter den kalde krigen.
David Satter, en tidligere Moskva-korrespondent for Financial Times og forfatter av tre bøker i Russland og tidligere Sovjetunionen hadde jobbet som rådgiver for de amerikanske kringkasterne Radio Free Europe og Radio Liberty siden September.
“Som noen av dere kanskje vet, jeg har blitt utvist fra Russland,” han skrev på sin Twitter-side mandag.
Består fortalte CNN han hadde gått til den ukrainske hovedstaden Kiev utveksle eksisterende visum for en korrespondent visum da han ble fortalt sin søknad hadde avvist, at hans tilstedeværelse i Russland var “uønsket”. Han er nå i London “før vi finne ut hva de skal gjøre.”
Består er fellow ved Johns Hopkins University og Hudson Institute, en USA-basert tenketank. Han har skrevet mye på historien om Russland i etter Sovjet-tiden.
I en forberedt uttalelse anklaget det russiske Utenriksdepartementet består av brudd visum innreisebestemmelsene.
Det sagt at etter inn Russland på 21 November, han ventet fem dager før konvertering første visum til et multi-Entry visum – “store brudd på russisk migrasjon loven.”
Etter å ha mottatt sin akkreditering fra departementet, består skulle umiddelbart gå til føderale overføringstjenesten å få hans multi-Entry visum, men han viste der oppe på 26 November, sa uttalelse.
Består brukt omtrent fem dager i Russland “ulovlig” i November, ifølge departementet.
En Moskva domstol hørte sin sak på den 29 November, og han ble bøtelagt og beordret til å forlate landet, sier departementet. Består venstre Russland på 4 desember.
Han er nå utestengt fra landet i fem år, departementet sa, og legger til at dette ikke var uvanlig, med mer enn 500.000 utenlandske statsborgere banner fra innstigning Russland for tre til ti årene på grunn av bryte reglene.
Spion tilfeller
Spørsmål om setningen, består fortalte CNN: “Det er bare et forsøk på å forvirre verdensopinionen.”
“Jeg ikke på noe tidspunkt brutt legekontorer. Jeg opererte strengt i samsvar med hva jeg ble fortalt ved Utenriksdepartementet,”sa han. “Jeg fulgt alle byråkratisk prosedyrer.”
Han beskrev blir fortalt av diplomat på den russiske ambassaden i Kiev at “de kompetente organene,” refererer til Federal Security Service, hadde bestemt at hans “tilstedeværelse på territoriet til Russland er uønsket og jeg er banner fra innstigning Russland.”
Han sa at slikt språk var vanligvis brukes i spion tilfeller.
Består sa han ønsket å gå tilbake til Russland.
“Jeg tror deres beslutningen bør gjøres umiddelbart. Jeg ikke godtar det,”sa han. “På den annen side, å være realistisk, jeg forstår at sjansene ikke er stor. Det ser ganske alvorlig.”
Kritisk til Putin
I desember etter selvmordsbombere drept mer enn 30 personer i den russiske byen Volgograd, skrev består for CNN.com at besøkende til den kommende og svært spioneringen OL i Svartehavet byen av Sochi “går inn det faktisk er en krigssone.”
“Jeg har alltid vært kritisk til Putin regimet. Dette er ikke noe nytt,”sa han. “Det kan være at på grunn av sine egne, de har endelig funnet den kritikken være mer enn de ønsket å sette opp med. Men det er faktisk mye for å kritisere, så hvis du skal rapportere ærlig fra Russland, du nesten nødt til å være avgjørende.
Består sa språket som brukes til å avvise visum gikk tilbake til den kalde krigen og dens anvendelse til en journalist var “enestående”. Men om det gjenspeilte en endring i politikken mot internasjonale newsgathering var uklart, sier han.
“Uansett, utvisning av enda en korrespondent har innvirkning på alle andre fordi det gjør det klart at kritiske rapportering kan medføre en alvorlig kostnad,” sa han.

Comments are closed.