Amazon Prime scores Viacom toont na Netflix deal verloopt

Netflix laat haar Viacom streaming deal verlopen vorige maand, en Amazon profiteerde onmiddellijk. De Kindle-maker Prime-service heeft nu de exclusieve rechten om kinderen ‘titels als “Dora the Explorer,” plus volwassenentarief van MTV en Comedy Central.

Amazon (AMZN, Fortune 500) speelde tot de inhoud van de kids ‘in de aankondiging dinsdag, opmerkend dat de meerjarige overeenkomst omvat verscheidene titels van Viacom’s (VIA) Nickelodeon en Nick Jr: “Dora the Explorer”, “SpongeBob SquarePants,” “Blue’s Clues” en “tamelijk OddParents.” De volwassen shows bevatten MTV’s ‘Awkward’ en Comedy Central’s “Tosh.0.” Amazon zei shows voor kinderen zijn “een van de meest bekeken tv-genres” op haar Prime Instant Video-service, die kost $ 79 per jaar met de meegeleverde tweedaagse scheepvaart op bepaalde retailproducten. Sommige van de Nick titels zullen ook beschikbaar zijn op Kindle FreeTime Unlimited, een $ 2,99 per maand dienst gericht op kinderen ‘inhoud.
Verlies van de catalogus van deze kinderen is bijzonder pijnlijk voor Netflix (NFLX), die in zijn laatste winst rapport dat de Viacom contract zou vervallen op het einde van mei gewaarschuwd.
“Als we ons blijven richten op exclusieve en curator van de inhoud, onze bereidheid om te betalen voor de niet-exclusieve, bulk inhoud deals afneemt,” Netflix zei in april dat verslag. Het bedrijf zei dat het “in gesprek met [Viacom] over licenties bepaalde shows, maar hebben nog een deal te sluiten.”
Exclusiviteit is een focus voor Netflix – en alle streaming services – als zodanig deals zijn een gemakkelijke manier om op te vallen in een veld verstikt met rivalen zoals Amazon, Redbox, dat eigendom is van Coinstar (CSTR), en Hulu. Maar die deals zijn veel duurder dan niet-exclusieve contracten, en Netflix in het bijzonder is niet in staat om gunstige overeenkomsten te snijden met iedereen geweest.
Netflix catalogus nam een ​​enorme hit vorig jaar na onderhandelingen met Starz mislukt. En net vorige maand, Netflix verloor bijna 1800 titels na contracten met MGM, Comcast’s (CMCSA) Universal en Warner Bros – eigendom van CNNMoney moederbedrijf Time Warner (TWX, Fortune 500) – verstreken.
Dergelijke bewegingen creëren een spelletje stoelendans in de streaming video-industrie, met een inhoud stuiteren van de ene dienst naar de andere. Yahoo (YHOO, Fortune 500) gestolen “Saturday Night Live” content van Hulu met een exclusieve deal geïnkt in april, en Netflix uitsluitend twee Disney shows toegevoegd aan haar catalogus mei.
Tot grote vreugde van de kabelaanbieders, de eb en vloed van het aanbod een bepaalde dienst maakt het moeilijk voor consumenten om het koord te snijden en zich uitsluitend toe op streaming abonnementen.

Leave a Reply