Amazon Prime bodova Viacom pokazuje nakon Netflix ugovor istekne

Netflix pustiti svoje Viacom streaming dogovor ističe prošlog mjeseca, a Amazon je iskoristio odmah. Kindle-maker premijer služba sada ima ekskluzivna prava na Kids ‘naslove poput “Dora the Explorer”, plus odrasli zbivati ​​iz MTV i Comedy Central.

Amazon (AMZN, Fortune 500) igrala se djecu ‘sadržaja u svom saopćenju od utorka, uz napomenu da je višegodišnji ugovor uključuje nekoliko naslova iz Viacom je (VIA) Nickelodeon i Nick Jr: “Dora the Explorer”, “SpongeBob SquarePants” “Plava je Clues” i “skoro idealno OddParents.” Odrasli pokazuje uključuju MTV “Nezgodno” i Comedy Central je “Tosh.0.” Amazon je rekao dječje emisije su “jedan od najgledanijih TV-žanrovima” na svom Prime Instant video servis, koji košta 79 $ godišnje sa uključenim dvodnevnom dostava na određene maloprodajne proizvode. Neki od Nick naslova će također biti dostupan na Kindle slobodno vrijeme Unlimited, a 2,99 $ per month usluga usmjerena na djecu ‘sadržaja.
Gubitak tog dječje katalog je posebno bolno za Netflix (NFLX), koja je upozorila je u svom posljednjem izvještaju da je zarada Viacom ugovor će isteći krajem maja.
“Kao što smo i dalje fokusirati na ekskluzivnom i kustos sadržaja, naša spremnost da plati za ne-ekskluzivnu, bulk sadržaj ponuda opada”, Netflix je rekao u tom April izvještaju. Kompanija je rekao da je “u razgovorima s [Viacom] o licenciranju određene emisije, ali tek trebaju sklopiti dogovor.”
Ekskluzivnost je bio fokus za Netflix – i sve streaming usluge – kao što se bavi su jednostavan način da ističu u polje gušio sa rivalima kao što su Amazon, Redbox, koja je u vlasništvu Coinstar (CSTR) i Hulu. Ali te pojedinosti su mnogo skuplji od ne-ekskluzivne ugovore, i Netflix posebno nije bila u stanju da smanji povoljne ugovore sa svima.
Netflix je katalog je ogroman hit prošle godine, nakon pregovora sa Starz nije uspjelo. I samo prošlog mjeseca, Netflix izgubio gotovo 1.800 naslova, nakon ugovora s MGM, Comcast (CMCSA) Universal i Warner Bros – u vlasništvu CNNMoney matične kompanije Time Warner (TWX, Fortune 500) – istekao.
Takvi potezi stvaraju igru ​​muzičkih stolica na streaming video industrije, sa sadržajem odskakanje iz jedne službe na drugu. Yahoo (rasprave E, Fortune 500) ukrali “Saturday Night Live” sadržaja iz Hulu sa ekskluzivni ugovor potpisan u travnju, i Netflix isključivo dodao dva Disney pokazuje u svom katalogu u maju.
Mnogo radost kablovskih operatera, a oseka i protok ponude bilo koje službe čini teško za potrošače da smanje kabla i oslanjaju isključivo na streaming pretplate.

Leave a Reply