alvás évtized Microsoft

Ismert külföldi média, “The Guardian” Online, írta nemrég az elmúlt évtizedben, a webes keresés, online reklám, és az intelligens telefonok nem vonatkozik a Microsoft figyelmét, technológiai óriás most végre felébredt egy álom még?

Réges-régen, egy fiatalember nevű Bill volt egy álom a jövő. Remélte, hogy “minden asztalon lehet egy személyi számítógép, minden számítógépen futó Microsoft szoftver.” Egy idő után, az álmom vált valóra, Bill társalapítója a vállalat lesz a világ legnagyobb pénz-gép, A törvényjavaslat is vált a világ leggazdagabb embere.
Microsoft üzleti modellje is remek. Gyártása a számítógépes hardver, fárasztó munka, hogy valaki mást csinálni, hogy az “eredeti berendezésgyártó (OEM)”, ezek a gyártók található Tajvan és más helyeken, a haszonkulcs csökkenő termelési eszközök. És a Microsoft, hogy nem az, hogy írjon az operációs rendszer és az Office alkalmazások szoftver. Ezek a szoftverek képesek előállítani OEM hardver drága papírnehezék lehet hatékonyan alakítani egy eszköz, hogy a vállalkozások munkáját.
A folyamat létrehozásának ilyen szoftver legnagyobb költség a korai, ha a megírt program, a jövőbeni munka másolja anélkül, hogy az új beruházások. Párosulva a Microsoft Windows mindig is inkább a vállalatok, Bill és kollégái kell tennie, hogy gyűjteni a monopólium bérleti díjak. És nem igaz.
Valójában, mivel a Microsoft a fogadás a fő energia nyereség az asztalról, így nem vette észre egy nagyon fontos változás. Ez a változás az úgynevezett Internet, a start-up cég Netscape javában zajlik, fejlesztésére.
Netscape vezetői merészen elképzelt, az úgynevezett “böngésző” szoftver jövőben helyettesítheti az operációs rendszer, mint a Windows.
Miután a varázsát az internet vonzotta Bill. 1995-ben írt egy híres cég belső feljegyzés, ő hasonlította a dagály az internet. “Az elmúlt néhány évben, az internet fejlődését”, írta, “lesz egy nagyon hosszú ideig a jövőben dönteni az irányt iparunk …… látom az interneten ment keresztül különböző szakaszaiban, de a Nos, azt hiszem, az internet a legfontosabb ebben a feljegyzés, szeretném világossá tenni, hogy a Microsoft Internet üzlet nagyon fontos minden egyes az internet jött létre az IBM PC-ben vezették be 1981-ben, miután a legfontosabb kifejezés folyamatban van. ”
A Gates szerint az interneten is, hogy egy nagyon komoly veszélyt jelent a Microsoft. A Microsoft minden üzleti szektorban, valamint a termelés minden egyes termék kell és az internet kapcsolatos. Váratlan, hogy sikeresen teljesítette ígéretét. Bill nagyon hamar időt elérni a vállalat átalakítását. És ebben a folyamatban, mert elhatározta, hogy elpusztítsa a Netscape-ben szinte teszi Microsoft szélén bezárása veszély. A szövetségi bíró a felmérés megállapította, hogy a Microsoft visszaélt monopol helyzetben van, az alsó korlát webböngésző az operációs rendszerébe. Végül, a Microsoft is beperelte, és a trösztellenes ügyben végül Yin Qiaozhi · W · Bush nyerte meg a választásokat 2000-ben a dolgot többit. A Microsoft ismét kapott egy esélyt, hogy kipihenhesse magát.
Véletlenül, ugyanebben az évben, Gates elutasította a Microsoft vezérigazgatói, és fokozatosan kivonult a Microsoft vezetősége. De nem vette észre az ember, aki az ő helyzetét, beleértve a jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Steve Ballmer (Steve Ballmer) csak azt, hogy dőljön hátra, és élvezze semmi több.
Mi mást lehet magyarázni a fenyegető közelgő szemét, amíg észrevették a következő internetes keresést, online reklám, okostelefonok és tábla PC-k jelentősége az? Vagy csak szeretné, hogy a Windows és az Office eredeti értékesítés folyamatos búgó alvás?
Hirtelen úgy sikerült megnyugtató adatokat már nem olyan megnyugtató a földre. PC-eladások csökkenni kezdett élesen, ami azt jelenti, hogy a Microsoft “komfort zóna” csökkenthető. Csak a múlt héten, az első jelek, hogy Ballmer és a Microsoft felébredni. Akár 2700, egy szó, tele nyállal bürokratikus belső feljegyzés, Ballmer bejelentette a “cég rendkívüli értelme az átszervezési tervet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabb, hatékonyabb és képesség ebben a gyorsan változó világban az innováció. ”
Több Microsoft belső harci csoportok, nevezetesen a “termékcsoport” megszűnik, és az egész társaság (összesen 97000 fő) is a “funkciók” on-line (műszaki osztály, marketing osztály, tervezési osztály és a K + F) átütemezését célja az volt, “hogy az egész társaság a stratégiai közös erőfeszítéseket.”
Ezután a cég beleegyezett, hogy az összes “egy stratégia” a végén mi? Miért kell “menni, hogy jobban végrehajtani a stratégiát indít eszközök és szolgáltatások, amelyek segítségével az emberek befejezni a legértékesebb tevékenység segítségével a vállalatok, hogy a legfontosabb üzleti.” Ezek a szavak, röviden, azaz: Nincs nyom, tényleg, de meg kell nézni az elfoglalt csinál valamit.
Akár tetszik, amit aspektusa Bill Gates, meg kell csodálni őt az időpontban pontosság megragadni: ha minden rendben volt, amikor úgy döntött, hogy ki.

Leave a Reply