Adja India csodálatos világ takarékos innováció

2001-ben egy hatalmas földrengés rázta meg a Gujarat állam Indiában.

2000 ember halt meg, 400.000 elvesztették otthonaikat, és számtalan elvesztette a vállalkozások, a pusztítás.
Egy fiatal vállalkozó, Mansukhbhai Prajapati, elvesztettem mindent, de nem talált olyan innovatív módon, hogy újra a lábát. Prajapati tervezett olcsó agyag hűtőszekrény, amely nem igényelt áram és továbbra is működik abban az esetben, a súlyos katasztrófák vagy eszméletvesztést, mint az, ami elpusztította a faluját.
Prajapati találmánya része a növekvő tendencia Indiában vált az úgynevezett “takarékos innováció” – alul-the-radar feltalálók szerte az országban kidolgozása olcsó megoldást a helyi problémákra, gyakran viseli a szükségszerűség, a testre szabott technológiákat a saját teremtés.
Olvasd el: A közlekedés jövője magától autóvezetés
Így feltűnő az a tendencia takarékos innováció lesz, hogy az elmúlt évben a Nemzeti Alapítvány a tudomány, technológia és az Arts (Nesta), egy független jótékonysági az Egyesült Királyságban, kezdeményezte és kiadta a nagyobb kutatási papírt a jelenség.
Hogy kísérleti forradalmasította navigáció
Math zseniális mesterek gépi fordítás
Silent sikere BLUMOTION kivetőpánt
Divine vezérelte Post-it jegyzetek A papír azt mondta: “szerény innováció található az Indiai-rendszer: a … erőfeszítések crowdsource gyógyszerkutatás hajtott kormány Labs, a Bharti Airtel megközelítése vágás költségét mobiltelefon-hívások, a Keralan megközelítés palliatív ellátás, amely hozzáférést biztosít, hogy támogassa a végén az élet ezer egy üres formális egészségügy. ”
Az élvonalban a takarékos innováció mozgalom professzor Anil Gupta, aki az elmúlt 20 évben, már utazik szerte Indiában keresve helyi feltalálók, akiknek kreativitása volt pozitív hatással a vidéki szegénység. 1989-ben megalapította a Gupta Honey Bee Network, egy szervezet, amely leleplezi a helyi feltalálók, és segít, hogy a találmányok a világ.
“Jártam a 4000 kilométerre az elmúlt 12 évben,” mondta Gupta. “Megpróbáltam feltérképezni az emberek fejében, akik létre szerte az országban.”
Olvasd el: nagy iskola teen épít egyszemélyes tengeralattjáró
Gupta utazás hozta őt kapcsolatba feltalálók, akik a gyakori problémák megoldásához a takarékos módon, a hagyományos tudás és a könnyen hozzáférhető anyagokból.
A saját elszámolás, Gupta úgy véli, hogy a Honey Bee Network segített felfedez több mint 25.000 új találmányok, beleértve a motoros szerelt növény permetező, egy eszköz a fára mászni, egy kétéltű kerékpár és a szél hajtott öntözőrendszer.
Kirsten Bound, a szerző Nesta jelentés, azt mondja: “takarékos innováció szól létre előnye ki kényszer. Szembesülve a szűkös erőforrások és az intézményi üregeket, takarékos innovátorok fejleszt radikálisan új megoldásokat a problémákra. Ez nem csak arról szól, hogy a dolgok olcsóbb, de jobb, megfelelőbb és skálázható. Ez magában kihasználva a rendelkezésre álló erőforrások új utakat, csökkentve vagy újra a hulladékot, vagy akár újra gondolt egy egész rendszer körül egy terméket vagy szolgáltatást. ”
Mansukhbhai Patel, a Gujerati farmer dolgozott ki egy ilyen termék. Szedés pamut Gujarat egy kézi feladat, amely a múltban már többször végeztek a gyerekek. Egy ajánlatot, hogy csökkentse a munka, Patel feltalált egy pamut-eltávolító gépet lehet működtetni egy személy. Professzor Gupta szerint a találmány segített jelentősen csökkenteni gyermekmunka a régióban.
Olvasás: Látványos tech “elsők” fel árverésre
Semmi sem indokolja megakadályozza, hogy az egymástól való tanulást
Anil Gupta, Honey Bee Network founderFrugal Digital, a kutató által vezetett csoportnak a koppenhágai Institute of Interaction Design előmozdítására törekszik, pontosan ilyen találmány. A csoport működik projekteket együtt indiai feltalálók építeni olcsó, “hackable” eszköz megoldani tartós problémák szerte a szubkontinensen.
Priya Mani, projektvezető Frugal Digital, azt mondja, hogy van egy csomó tanulni “gondolkodik, hogyan lehet feltörni a mindennapi hajótörött tárgyakat.” A projektek a szervezet fut együtt indiai feltalálók máris termékeket, amelyek használják szerte Indiában ma, beleértve a tantermi projektor vágású repurposed mobiltelefon alkatrészek és alacsony költségű egészségügyi szűrővizsgálat készült egy régi ébresztőóra.
De úgy véli, hogy Mani munkájára frugal újítók Indiában még jelentős nemzetközi hatása: “Az emberek azt hitték, teljesen megbolondult megpróbál valami újat ki a régi részek.”
Bound úgy véli, hogy a filozófia takarékos innováció és gyakorlata repurposing technológia lehetne alkalmazni világszerte. “Szerény innováció jön ki India lehetnek fontos következményei vannak a világ többi része”, mondja Bound.
“General Electric megmutatta a maga már híres ultra-olcsó EKG gép, hogy van egy nyugati termékek piacán született a korlátok az indiai egészségügyi piacon. Arra kényszeríti multinacionális gondolni, hogy a meglévő befektetési intenzív modellek innováció szembe elkerülhetetlen a növekvő verseny az indiai és a kínai multinacionális cégek. ”
Professzor Anil Gupta megfelel a helyi Indian inventorsRead: Ex-zsaru épít robot háztartási cikkek
Természetesen, nem minden történet a szerény innováció egy happy end. 1975-ben az árvíz az egész India hozta a tartomány Bihar a holtpontról. Az emelkedő víz a faluban Jatwa-Janerwa lehetetlenné tette, hogy sok ember számára a munka, üzlet vagy megy a mindennapi életükben.
A helyi méz eladó, Mohammed Saidullah, kénytelen volt átkelni a duzzadt Gangesz folyó eladó drágám, de minden út jött áron – a hajó volt, drága és a kifizető az adót vezetett vele szemben nyomor – így jött ki új megoldást .
Saidullah bezárkózott három napra a szilárd tervezés és kivitelezés. Amikor kijött ő épített egy kétéltű kerékpár, amely lehetővé tenné számára, hogy küzdeniük az éves monszun.
Úgy nézett ki, mint egy hagyományos kerékpár, de nem volt nagy visszahúzható úszik csatolt oldalán minden kerék. Saidullah találmánya szerzett neki egy sor díjat, köztük a Nemzeti Innovációs Alapítvány életmű díját. Mégis, annak ellenére, hogy az elismerést, a feltaláló még mindig szegénységben él.
Olvasás: Hogyan USB lett mérnök a “rocksztár”
Gupta szerint van tennivaló még összekötő kreatív emberek a finanszírozás, és nem az egészet jöhet az államkincstár.
Szerint Gupta összekötő helyi szakemberek nagy üzlet lesz a fejlődés kulcsa nem csak Indiában, hanem szerte a világon. “Semmi”, mondja, “lehet igazolni megakadályozza, hogy az egymástól való tanulást.”

Leave a Reply