Q & A: A szíriai háború fokozódó szélesebb konfliktus?

Izrael lépéseket, hogy megvédje magát fenyegeti megtorlás Szíria után azt állítja, hogy elindított egy éjszakai támadás egy külvárosában a főváros Damaszkusz vasárnap. Ez úgy tűnik, hogy a második izraeli támadás három nap alatt.

Az ország elhelyezett rakéta elfogása elemek mentén az északi határ és zárt északi légtér a polgári légi közlekedés, miután Szíria megfogadta volna “szenvedni” az állítólagos légicsapások, amit a neve a “tudományos kutatás létesítmény.”
Izrael elutasította, hogy véleményt jelentett támadásokat.
Egy exkluzív interjúban a CNN Frederick Pleitgen, Szíria külügyminiszter-helyettes Faisal al Mekdad nevű állítólagos támadás a “hadüzenet”. Eközben elítélte folyt szövetségesei, köztük Irán, amely szerint a “gonosz cselekmények” is “veszélyezteti (a) biztonság az egész régióban.”
Mit tudunk a mértékét Izrael beavatkozás?
Izrael nem erősítette meg, tagadja Szíria támadást
Will Izrael, Szíria háborút?
Szíriai hivatalos: Izrael hadat üzent
Tudjuk, hogy mi is azt állította, Szíria, és ez az, hogy több robbanás sújtotta a tudományos kutatóközpont Jamraya vasárnap kora, megölve 42 szíriai katonák az ellenzék szíriai Megfigyelő Emberi Jogok hétfőn, hivatkozva orvosi források. Azt mondta, 100 embert továbbra is hiányzik. Szíria állami hírügynökség, Sana, mondta már feltüntetett információkat a robbanások okozta izraeli rakéták, bár Izrael olyan politikát vagy hajlandó megjegyzést támadások tulajdonított a katonai.
Nem ez az első alkalom, Izrael célzott az oldalon, Sana jelentett, rámutatva, hogy a támadás január 30-án. Abban az időben, egy amerikai tisztviselő azt mondta a CNN az állítás hamis volt, mondván, hogy az izraeli harci repülőgépek célzott a szíriai kormány konvoj hordozó föld-levegő rakéták kötött a militáns csoport Hezbollah Libanonban. Szíria tagadta, hogy ilyen szállítmányok.
A múlt héten két amerikai tisztviselők támogatják Szíria azt állítja, hogy Izrael indított airstrikes az országban csütörtökön vagy pénteken, figyelembe az összes lehetséges sztrájk belül Szíria területén három, köztük vasárnap állítólagos támadás.
Vasárnap, a libanoni hadsereg és az UNIFIL – az Egyesült Nemzetek Ideiglenes Libanoni Force – fokozták a járőrök a határ mentén a palesztin területeken, Libanonban nemzeti hírügynökség számolt be. Azt mondta, a lépés után az állítólagos blast és a “fokozott izraeli hadsereg járőrök” mentén “Blue Line” a megszállt területeken. ”
ENSZ Biztonsági Ban Ki-Moon sürgette minden oldalról, hogy gyakorolja “maximális nyugalom és az utasbiztonsági.” Azonban Ban szóvivője azt mondta egy nyilatkozatában kiadott vasárnap, hogy az ENSZ nem “önállóan ellenőrizni, mi történt.”
Izrael mond semmit?
Izrael hosszú távú politika volt, hogy tagadják megjegyzést követelések ellen. Azonban korábban azt mondta, hogy célba átruházása fegyverek Hezbollah és más terrorista csoportok, valamint minden olyan erőfeszítést, hogy csempészni szíriai fegyvereket Libanonba, amely veszélyeztetheti Izrael.
Saul Mofaz, a jogalkotó az izraeli Knesszet vagy a parlament, azt mondta az izraeli hadsereg Rádió vasárnap, hogy Izrael nem beavatkozik Szíria polgárháború. De ő ragaszkodott hozzá, hogy Izraelnek meg kell védenie magát a libanoni fegyveresek. “Izrael számára, nagyon fontos, hogy az első csoport Irán, amely Libanonban, meg kell állítani,” mondta Mofaz.
“Hezbollah mélyen érintett ez akár a nyakát, hogy mi történik Szíriában” Mofaz mondta, majd hozzátette “Hezbollah segít az irániak navigálni a lázadók ellen.”
Hogyan Hezbollah szó, és mi a kapcsolat Irán?
A kínálat a fegyverek Irán Hezbollah Libanonban Úgy gondolják, hogy a szíve a kérdés. Irán már régóta támogatja a Hezbollah a finanszírozás és a fegyverek, amelyeket állítólag csempészik át Szíriát, hogy a szervezet libanoni alapja. Miután a vasárnapi sztrájk, az iráni külügyminiszter felhívta kollégáját Szíriában és “dicsérte az ellenállást a szíriai kormány ellen az ellenség telkek.”
Hezbollah egy síita militáns csoport tekinti Izrael és az Egyesült Államokban, mint egy terrorista szervezet, bár a politikai szárnya egyik legfontosabb szereplője libanoni kormány. Ez összefüggésbe hozták a támadások száma az izraeli, amerikai és más nyugati célpontok. 2006-ban, Izrael és a Hezbollah harcolt egy hónapig tartó háború Libanon, Izrael északi részén, és a Golán-fennsík, amely véget ért az ENSZ közvetítésével tűzszünet. Abban az időben, Izrael azt mondta, hogy meglepte az intenzitás és a fegyverek által megjelenített Hezbollah erői.
Izrael azt mondja, hogy van értelme, hogy a Hezbollah már régóta támogatja a szíriai kormány és a Hezbollah utóbbi maga is támogatja a szíriai rezsim az ország polgárháború.
Hezbollah azzal vádolják küldött harcosok a Szíriát, hogy támogassa az Assad rezsim a déli és dél-nyugati, de tagadta ezeket az állításokat, mondván, a fegyveresek, csak a közelmúltban megkezdett védelme libanoni határ menti falvak a támadást a szíriai lázadók. 2009-ben a vezető amerikai diplomata elárulta, hogy Damaszkusz Szíria megkezdte szállítását ballisztikus rakéták Hezbollah, a hivatalos kábelek szivárgott ki és teszi közzé WikiLeaks.
Mennyire reális a félelem, hogy ez oda vezethet, hogy a regionális közel-keleti háború?
Kevés oldala ezen a ponton logikusan értékelni egyre tágul az a konfliktus – de reméli, a megoldása is tűnik olyan távoli, mint valaha.
“A szíriai harc nemcsak elterjedt Szíria szomszédainak, mint a Libanon, Irak, Jordánia és Törökország -, de is vált egy csatatér, ahol Izrael és Irán kihívást egymást,” Fawaz Gerges, nemzetközi kapcsolatok professzora, a London School of Közgazdasági, írta véleményt darab CNN.
“Van egy erős geostratégiai rivalizálás kibontakozó Szíria között szunnita uralkodó Szaúd-Arábia és a síita Irán, a rivalizálás befektetni és üzemű szektához sem. Igazi veszély áll fenn, hogy ezt az összetett konfliktus Szíriával eszkalálódik egy egész régióra kiterjedő csata érintő Szíria fő szövetségesei – Irán és a Hezbollah és Izrael más regionális hatalmak és a nyugati államok. ”
Az elemzők azt mondják, hogy az része a libanoni kormány a csoport lenne kockára sokat, ha válaszolt az izraeli agresszió erővel. Izraeli tisztviselők így tippeltek, hogy az al-Assad nem megtorlásra, egyrészt azért, mert az erőit kezük tele már, és mert minden csapást Izrael kockáztatná izraeli counterstrikes, amely súlyosan rontja az előnyöket a polgárháborúban, mint airpower. “Nem akarják, hogy nyit egy új első, amely az utolsó, hogy nyitott,” mondja az egyik izraeli katonai tisztviselő azzal a feltétellel, az anonimitás. “Ők szenvednek a kieséses ütést.”
Szíria katonai kimerül a polgárháború, és lenne sok értelme, hogy nyit egy új front ellen a legjobban felszerelt hadsereg a térségben, hacsak nem volt egy utolsó kétségbeesett kísérletet, hogy megszerzése lanyhuló támogatására, mint a belső morál eltűnt.
De két évvel a szíriai polgárháború nem úgy tűnik, hogy a katonai megoldás. “Ez egy hosszú háború lemorzsolódás nincs vége a láthatáron,” írta Gerges. “Sem a belső tábor úgy tűnik, hogy az azt jelenti, hogy szállít a döntő csapást.
“Csak a politikai megoldás véget vet a vedlés a szíriai vér és megakadályozza az elképzelhetetlen: a régió az egész konfliktus, ami katasztrofális következményekkel járhat.”

Leave a Reply