Q & A: Είναι Συρίας πόλεμος κλιμακώνεται σε ευρύτερη σύγκρουση

Το Ισραήλ λαμβάνει μέτρα για να αμυνθεί κατά απείλησε αντίποινα από τη Συρία μετά από ισχυρισμούς ότι ξεκίνησε μια επίθεση τη νύχτα σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, την Κυριακή. Αυτό πιστεύεται ότι είναι η δεύτερη ισραηλινή επίθεση σε τρεις ημέρες.

Η χώρα τοποθετείται πυραύλων μπαταρίες παρακολούθησης κατά μήκος βόρεια σύνορά της και έκλεισε βόρειο εναέριο χώρο για την πολιτική αεροπορία, μετά Συρία υποσχέθηκε ότι θα “υποφέρουν” για τις φερόμενες βομβαρδισμούς αυτό που αποκάλεσε μια «επιστημονική ερευνητική εγκατάσταση.”
Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις επιθέσεις που αναφέρθηκαν.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Frederick του CNN Pleitgen, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας κ. Faisal al Mekdad ονομάζεται η υποτιθέμενη επίθεση σε «κήρυξη πολέμου». Εν τω μεταξύ, την καταδίκη έρεε από τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, η οποία δήλωσε ότι η «φαύλο πράξεις” θα μπορούσε “να θέσει σε κίνδυνο (η) την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.”
Τι γνωρίζουμε για την έκταση της επέμβασης του Ισραήλ;
Το Ισραήλ δεν θα επιβεβαιώσει, να αρνηθεί τη Συρία επίθεση
Θα το Ισραήλ, τη Συρία πάει στον πόλεμο;
Συρίας επίσημο: το Ισραήλ έχει κηρύξει τον πόλεμο
Ξέρουμε τι ζητείται από τη Συρία, και αυτό είναι ότι πολλές εκρήξεις στο κέντρο επιστημονικής έρευνας στην Jamraya νωρίς την Κυριακή, σκοτώνοντας 42 στρατιώτες της Συρίας, η αντιπολίτευση της Συρίας Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε τη Δευτέρα, επικαλούμενη ιατρικές πηγές. Ανέφερε ότι 100 άτομα παρέμειναν λείπει. Κατάσταση πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, Sana, δήλωσε στις αρχές πληροφορίες που αναφέρονται οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τις ισραηλινές ρουκέτες, αν και το Ισραήλ έχει μια πολιτική ή αρνείται να σχολιάσει σχετικά με τις επιθέσεις που δόθηκε στη στρατιωτική της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ έχει στόχο το site, Sana ανέφερε, δείχνουν προς μια επίθεση στις 30 Ιανουαρίου. Εκείνη την εποχή, ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ο ισχυρισμός ήταν ψευδείς, λέγοντας ότι οι ισραηλινές μαχητικά στόχο μια συριακή κομβόι της κυβέρνησης που μεταφέρουν εδάφους-αέρος βλήματα δεσμεύεται για την μαχητική Χεζμπολάχ ομάδα στο Λίβανο. Συρία αρνήθηκε υπήρχαν τέτοιες αποστολές.
Την περασμένη εβδομάδα, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζεται Συρίας ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ είχε ξεκινήσει βομβαρδισμούς στη χώρα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πιθανών απεργιών στο συριακό έδαφος σε τρεις, συμπεριλαμβανομένων υποτιθέμενη επίθεση της Κυριακής.
Την Κυριακή, το λιβανικό στρατό και την UNIFIL – τα Ηνωμένα Έθνη Προσωρινής Δύναμης στο Λίβανο – εντείνει τις περιπολίες τους, κατά μήκος των συνόρων με τα παλαιστινιακά εδάφη, εθνική υπηρεσία του Λιβάνου ειδήσεων. Ανέφερε ότι η κίνηση αυτή ακολούθησε τις υποτιθέμενες εκρήξεις και «εντατικοποίηση ισραηλινές περιπολίες στρατού” κατά μήκος της «μπλε γραμμής» στα κατεχόμενα εδάφη. ”
Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν “μέγιστη ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.” Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Μπαν είπε σε μια δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μπορούσε να “ανεξάρτητα ελέγξει τι έχει συμβεί.”
Είναι το Ισραήλ λέει τίποτα;
Μακρόχρονη πολιτική του Ισραήλ ήταν να αρνηθεί σχόλιο σχετικά με τους ισχυρισμούς των επιθέσεων. Ωστόσο, έχει ήδη πει ότι θα στοχεύσει κάθε μεταφορά όπλων στη Χεζμπολάχ ή άλλων τρομοκρατικών ομάδων, καθώς και κάθε προσπάθεια να περάσει λαθραία Συρίας όπλα στο Λίβανο, που θα μπορούσαν να απειλήσουν το Ισραήλ.
Shaul Mofaz, ένας νομοθέτης στην Κνεσέτ του Ισραήλ ή του κοινοβουλίου, δήλωσε ισραηλινός στρατός Ραδιόφωνο την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν είχε ανάμιξη στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας. Αλλά επέμεινε ότι το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της από το λιβανικό μαχητές. “Για το Ισραήλ, είναι πολύ σημαντικό ότι το μέτωπο της ομάδας για το Ιράν, το οποίο είναι στο Λίβανο, πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Μοφάζ.
“Η Χεζμπολάχ συμμετέχει ενεργά μέχρι το λαιμό της σε ό, τι συμβαίνει στη Συρία”, είπε ο Μοφάζ, πριν από την προσθήκη «Χεζμπολάχ βοηθά τους Ιρανούς πλοήγηση εναντίον των ανταρτών.”
Πώς η Χεζμπολάχ συμμετέχει, και ποια είναι η σύνδεσή της με το Ιράν;
Η προμήθεια όπλων από το Ιράν στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο πιστεύεται ότι είναι στην καρδιά του ζητήματος. Το Ιράν υποστηρίζει εδώ και καιρό τη Χεζμπολάχ με τη χρηματοδότηση και τα όπλα, τα οποία είναι ισχυρισμός είναι λαθραία μέσω της Συρίας στο Λίβανο βάσης του οργανισμού. Μετά την απεργία της Κυριακής, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν τηλεφώνησε στον ομόλογό του στη Συρία και “εξήρε την αντίσταση από την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια οικόπεδα των εχθρών».
Η Χεζμπολάχ είναι μια σιιτική μαχητική ομάδα που θεωρείται από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια τρομοκρατική οργάνωση, αν και πολιτική πτέρυγα της είναι ένας βασικός παράγοντας στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Έχει συνδεθεί με μια σειρά από επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων. Το 2006, το Ισραήλ και Χεζμπολάχ πολέμησαν ένα μήνας-μακρύ πόλεμο στο Λίβανο, στο βόρειο Ισραήλ και τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία έληξε με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ κατάπαυση του πυρός. Εκείνη την εποχή, το Ισραήλ είπε να εκπλαγείτε από την ένταση και τα όπλα που επέδειξαν οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ.
Το Ισραήλ λέει ότι έχει πληροφορίες ότι η Χεζμπολάχ έχει από καιρό υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Συρίας και της Χεζμπολάχ έχει με τη σειρά του έχει την υποστήριξη προς το συριακό καθεστώς σε όλη εμφύλιο πόλεμο της χώρας.
Η Χεζμπολάχ έχει κατηγορηθεί για την αποστολή μαχητές στη Συρία για να στηρίξει το καθεστώς Άσαντ στη νότια και τα δυτικά, αλλά έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας ότι μαχητές της έχουν, μόλις πρόσφατα, ξεκίνησε την υπεράσπιση του Λιβάνου χωριά των συνόρων από την επίθεση από αντάρτες της Συρίας. Το 2009, ο ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ στη Δαμασκό αποκαλύπτεται ότι η Συρία είχε αρχίσει την παράδοση των βαλλιστικών πυραύλων στη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τα επίσημα καλώδια διέρρευσε και δημοσιεύθηκε από το WikiLeaks.
Πόσο πραγματική είναι οι φόβοι ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή;
Λίγα πλευρές σε αυτό το σημείο θα εκτιμήσουν λογικά μια διεύρυνση της σύγκρουσης – αλλά οι ελπίδες για την επίλυση φαίνεται τόσο απόμακρο όσο ποτέ.
“Η συριακή αγώνας δεν έχει μόνο εξαπλωθεί σε γείτονες της Συρίας, όπως ο Λίβανος, το Ιράκ, την Ιορδανία και την Τουρκία – αλλά έχει γίνει επίσης ένα πεδίο μάχης όπου το Ισραήλ και το Ιράν στρέφονται ο ένας τον άλλον,” Fawaz Γέργις, καθηγητής διεθνών σχέσεων στο London School της Οικονομικά, έγραψε σε ένα κομμάτι της κοινής γνώμης για το CNN.
“Υπάρχει επίσης μια άγρια ​​γεωστρατηγική αντιπαλότητα που εκτυλίσσονται στη Συρία μεταξύ σουνιτών-κυρίαρχο Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, μια αντιπαλότητα που επενδύονται και τροφοδοτούνται με σεχταρισμό. Ένας πραγματικός κίνδυνος υφίσταται, ότι αυτή η περίπλοκη σύγκρουση στη Συρία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε μια περιοχή σε όλη την μάχη με τη συμμετοχή της Συρίας μεγάλες συμμάχους -. το Ιράν και η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, άλλες περιφερειακές δυνάμεις, και τα Δυτικά κράτη ”
Οι αναλυτές λένε ότι, ως μέρος της κυβέρνησης του Λιβάνου, η ομάδα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει σε μεγάλο βαθμό, αν ανταποκρίθηκε στην ισραηλινή επιθετικότητα με δύναμη. Ισραηλινοί αξιωματούχοι στοιχηματίζουν ότι η al-Assad δεν θα προβεί σε αντίποινα, τόσο επειδή οι δυνάμεις του έχουν στα χέρια τους την πλήρη ήδη και επειδή οποιαδήποτε απεργία εναντίον του Ισραήλ θα διακινδυνεύσει Ισραήλ counterstrikes που μπορεί να υποβαθμίσει σοβαρά πλεονεκτήματα του στον εμφύλιο πόλεμο, όπως και εναέριες δυνάμεις. «Δεν θέλουν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο που θα μπορούσε να είναι η τελευταία ανοίγουν», λέει ένας Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας. “Θα υποστούν μια γροθιά νοκ-άουτ.”
Στρατιωτική της Συρίας έχει εξαντληθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και θα κάνει πολύ νόημα να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εναντίον του καλύτερα εξοπλισμένα στρατιωτικά στην περιοχή, εκτός αν ήταν σε μια έσχατη προσπάθεια να συγκεντρώσει υποστήριξη σημαίας ως εσωτερικό ηθικό του εξαφανίστηκε.
Όμως, δύο χρόνια στο συριακό εμφύλιο πόλεμο εκεί δεν φαίνεται να είναι μια στρατιωτική λύση. «Είναι ένα μεγάλο πόλεμο φθοράς με κανένα τέλος στον ορίζοντα,” έγραψε Γέργις. “Ούτε τα εσωτερικά στρατόπεδο φαίνεται να έχει τα μέσα για να παραδώσει ένα αποφασιστικό πλήγμα.
“Μόνο μια πολιτική λύση θα θέσει τέλος στην πτώση των συριακών αίματος και την πρόληψη το αδιανόητο:. Μια περιοχή σε όλη την σύγκρουση που θα έχει καταστροφικές συνέπειες”

Leave a Reply