8 betalen in $ 45.000.000 cybertheft bankoverval

Federale aanklagers ontsloten lasten donderdag tegen een vermeende cybertheft ring beschuldigd van het stelen van $ 45.000.000 van banken over de hele wereld en met de buit voor Rolex-horloges, luxe auto’s en andere buit.

De kosten werden in Brooklyn, NY, aangekondigd door US Attorney Loretta Lynch.
De acht verdachten gebracht Donderdag trok $ 2.800.000 uit New York banken in twee afzonderlijke aanslagen afgelopen december en februari, zei Lynch. Elke aanval werd af getrokken in een kwestie van uren.
Terwijl de acht namen het geld van de New York banken, extra co-samenzweerders maakte meer dan $ 42.000.000 in opnames bij andere banken over de hele wereld.
De autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar andere leden van de wereldwijde misdaad ring, zei Lynch.
Gallery: Scènes uit een $ 45.000.000 heist
De ring gebruikte prepaid MasterCard betaalpassen die door de Nationale Bank van Ras Al-Khaimah PSC, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten werden uitgegeven, en de Bank of Muscat, gelegen in Oman.
De dieven ingebroken in de systemen van de banken om drastisch verhogen van het beschikbare bedrag op de kaarten, en vervolgens gebruikt de informatie over de kaarten om geld op te nemen bij banken over de hele wereld.
Bill Stewart, een senior vice president bij Booz Allen, zei dat terwijl deze hackers verfijnd had kunnen zijn, met behulp van gewone criminelen om geld op te nemen uit geldautomaten toont aan dat sommige cybercriminaliteit is nog steeds verrassend laag tech.
“Het draaien van de molen criminelen komen vaker [in cybercrime] dan je denkt, ‘zei Stewart, een expert op cybercriminaliteit die werkt met financiële ondernemingen.
Hij zei dat de gehackte banken waren in het Midden-Oosten blijkt dat cyberveiligheid in het mondiale financiële systeem is slechts zo sterk als de zwakste schakel.
“Er zijn nog steeds veel instellingen deze dagen zijn geen goede beveiliging hygiëne te oefenen,” zei hij. “Dus dit soort aanslagen het werk.”
De acht verdachten naar verluidt bijna 3800 afzonderlijke transacties terug te trekken van de $ 2.800.000. Dat maakt het de tweede grootste diefstal op record in New York, alleen overtroffen door de 1978 Lufthansa heist beroemd gemaakt in de film ‘Goodfellas. ”
Terwijl $ 45.000.000 is een van de grootste wereldwijde bankovervallen op de plaat, het is niet de grootste. In juli 2007, de media gemeld dat bewakers bij een particuliere bank in Bagdad maakte af met minstens $ 282.000.000 in Amerikaanse valuta die werd daar opgeslagen.
Tijdens de eerste aanval in december 2012, de groep New York naar verluidt trok $ 400,000 in 750 aparte ATM-transacties op meer dan 140 verschillende locaties in New York in minder dan drie uur.
Toen in februari, de daders trok $ 2.400.000 in 3000 geldopnames gedaan in iets meer dan 10 uur. Lynch beschreef de groep als een “virtuele crimineel flash mob, gaande van machine tot machine tekening zo veel geld als ze kunnen voordat deze rekeningen worden stilgelegd.”
Ze afgezet deel van de liquide middelen op bankrekeningen, in het ene geval het zetten bijna $ 150.000 aan € 20 stuk in een account. Ze kochten ook dure auto’s, horloges en andere luxe artikelen.
Federale autoriteiten zeiden dat ze hebben gegrepen bankrekeningen, honderdduizenden dollars in contant geld, twee Rolex-horloges en een Mercedes SUV. Zij zijn in het proces van het in bezit nemen van een Porsche.
Volgens een verklaring van Lynch’s kantoor, een van de acht verdachten, Alberto Yusi Lajud-Peña, in de aanklacht als de leider van de groep beschreven, werd vermoord in de Dominicaanse Republiek op 27 april. De anderen werden gearresteerd gedurende een periode van zes weken die 27 maart begon en eindigde dinsdag.
Zie ook: Nieuwe tools om cybercrime te stoppen
Lynch, de openbare aanklager, zei dat haar kantoor werkte met wetshandhavingsinstanties in 16 landen – waaronder Japan, Canada, Duitsland en Roemenië – als onderdeel van het onderzoek.
“De verdachten en hun co-samenzweerders hebben deelgenomen aan een massale 21e eeuw bankoverval die bereikt over het internet en strekte zich over de hele wereld,” zei Lynch. “In de plaats van geweren en maskers, dit cybercrime organisatie gebruikte laptops en het internet.”
MasterCard (MA, Fortune 500) een verklaring te zeggen dat het met het onderzoek en dat haar systemen waren niet betrokken of in gevaar tijdens deze cyberaanvallen meegewerkt.
Stewart zei dat de arrestaties en strafrechtelijke vervolging zijn een overwinning voor de rechtshandhaving, maar “de keerzijde is dat ook al hebben we een aantal van de daders geïdentificeerd, we zijn nog steeds meer dan $ 40 miljoen, en we zullen nooit zien de meeste die. ”
Cybercrime is een groeiend probleem geworden, vooral omdat het aantal aanvallen van hackers uit het buitenland is gegroeid. Zelfs de Federal Reserve werd gehackt uit het buitenland eerder dit jaar.
Terwijl de aanvallen van hackers stelen vaak persoonlijke gegevens die vervolgens kunnen worden gebruikt bij identiteitsdiefstal regelingen, hacking diefstal van banken en credit card bedrijven door georganiseerde misdaad is ook een groeiend probleem. Twee jaar geleden, Citigroup (C, Fortune 500) toegegeven dat meer dan $ 2.700.000 werd gestolen uit 3400 rekeningen tijdens een hack aanval.

ActionQueue-dll

d3d11-dll

fdWSD-dll

IcCoinstall-dll

localspl-dll

pcadm-dll

taskhost-exe

viaide-sys

XPath-dll

IcCoinstall-dll

localspl-dll

pcadm-dll

taskhost-exe

viaide-sys

XPath-dll

Leave a Reply