5 jelei a Közel-Keleten változik

Felejtsd el előítéletek. Törli a sztereotípiák – vagy legalábbis meg őket félre egy pillanatra. A Közel-Kelet, ez az ősi föld kopott a hatalmas erők és misztikus szenvedélyek, tele van meglepetésekkel.

Utaztam, és ki a különböző országok a Közel-Keleten folyamán évtizedekben. Minden túl gyakran és túl sok helyen, az élet tette azt a látszatot, mintha az óra vált megragadt egy másik időben. Többé már nem. Íme öt jelek a Közel-Keleten változik oly módon, lehet, hogy nem várható:
1. Ahelyett, hogy a politika és a vallás, próbálja ki a tangó és a salsa: Ez igaz, a politika és a vallás továbbra is a középpontjában sokat, hogy megy itt. És az is igaz, hogy Jordánia mellett állt az első arab modernitás sok tekintetben. Mégis, lehet, hogy meglepődnek azon, hogy sok, a szenvedély a tangó és a salsa nehezebb, mint ideológia és szektához sem. Miután a nap lenyugszik át Amman, Jordánia fővárosa, a helyi éjszakai válik sűrű füst és a zsúfolt csípő, divatos, gyakran apolitikus fiatal arabok.
Frida GhitisHarout Kiprian, 32, egy iraki száműzetés, az egyik egy nagy csoport vált a szerelvény az Amman éjszakai élet. Ezek clubbers üdvözlik egymást csókokkal minden arcát, és megteszi a padlóra, mint ügyesen, mint bármely társaik Latin-Amerikában. Ők forogni és swing partnereiket az a zene ritmusára, és romantikus spanyol dalszövegek, amelyek valószínűleg a titokzatos rájuk, mint arab a dalokat “latin-amerikai zeneszerzők.
Van tangó este a Landmark, kilátással Amman csillogott láthatár, és esti salsa a Trader Vic, egy élő zenekar a szerződés közvetlenül Kuba. Kiprian, aki véletlenül nevezi magát a “Salsero”, azt mondja, hogy nem érdekli a politika, és elmegy táncolni “minimum kétszer egy héten.” A barátai azt mondják, hogy sokkal gyakrabban.
Legyél a rajongója CNNOpinion
Legyen naprakész a legújabb vélemény, elemzés és beszélgetés a szociális média. Csatlakozz hozzánk a Facebook / CNNOpinion és kövess minket @ CNNOpinion on Twitter. Várjuk ötleteit és észrevételeit.
A szórakozóhely jelenet, a hangos zene, imbolyogva csípő és élénk közötti férfiak és nők látszólag apolitikus, de senki sem összekeverik, hogy semmit, de a jele a vágy egy modern, világi, akár világi Közel-Keleten.
2. Humor vált erős fegyver, és ez ijesztő a jámbor és a hatalmas. Kezdete óta az arab felkelések, a Muzulmán Testvériség nyert szinte minden jelentős választás a régióban, míg a progresszív liberálisok megnézték képtelen szerelési hiteles kampányt.
Most azonban modernizálók felfedeztek egy új taktika: Ha nem tudod legyőzni őket, nevetek rajtuk. Szatirikusok és komédiások, mérhetetlen távol, mert az internet is, gúnyt az iszlám politikusok, különösen Egyiptomban, néha csak a saját szavait idézve és visszajátszása a tüzes prédikációk előtt szórakozott fiatal közönséget. A kormány nyilvánvalóan ideges és rejtjelező a választ, azzal vádolva humoristák a rossz hírbe iszlám és sértő az elnök. De nehéz legyőzni valakit, aki nevet rád, rámutatva, a képmutatás.
A hatóságok után megy humoristák, abban az esetben, Egyiptom, tánc körül azt tiszteletben a szabad véleménynyilvánítás. És humoristák egyre népszerűbb minden elfogatóparancsot.
Egyiptom Jon Stewart válaszokat vicc vicc
Mideast: Mit gondolnak Obama
Tüntetők végre “Harlem Shake”
Arab tavasz és a sajtószabadság Bassem Youssef, letartóztatták, és megjelent kisegíteni néhány napja ismert, hogy sokan az egyiptomi Jon Stewart. Már több mint 1,2 millió Twitter követői és híres a régióban. A televíziós show tízmillió nézők, és a videót néztem a YouTube-on több millió, akik nevetnek a hatalmasok, a nagyképű és szentebb, mint te. A humor után megy mindenki, beleértve a liberálisok.
De a legnagyobb sikert már letörölte az aura szentség az az állítás, az isteni bölcsesség, hogy már borítékolt vallási hatóságok. Amikor a “bűn mérőállás” felrobban, mérése a kormány kísérletet, hogy igazolja gazdaságpolitika vallási alapon, amikor ölelést és ölelés egy párnát egy képet elnök Mohamed Morsy, akkor aláássa az iszlamisták hatékonyabban, mint bármilyen liberális ideológus. Ezért az ügyészek elfogatóparancsot adott ki számára (ő ki óvadék ellenében). Ez miért szatirikusok került börtönbe Iránban. Ez az, amiért az ultra-vallásos megakadályozta comics teljesítésében Tunéziában. Ez az, amiért nemrégiben egy szatirikus darabja a közel-keleti politika és kultúra Szótár nyilatkozik arról, hogy Egyiptom határozott felszámolására humor.
3. Amikor egy amerikai elnök megjelenik, ez nem olyan nagy ügy. Barack Obama elnök jött Amman, és a legtöbb ember nem sokat törődött. Nem voltak tömegek az utcán, mint a konvoj nagyított egész város. Emberek tetőtéri étterem kinézett kíváncsian, de senki sem vádolhatja az amerikai elnök hozza az élet, hogy a standstill ebben a városban. Az Egyesült Államok már nem látható itt a félelem – pozitív vagy negatív -, hogy egyszer ihletett. Összeesküvés-elmélet vádolják Washington telepítésének a Muzulmán Testvériség Egyiptomban, vagy a kiindulási háború Szíriában. Mások azt kifogásolják, hogy ez nem tesz eleget, hogy hagyja abba a szíriai vágás, és sokan azzal vádolják meg, hogy túlságosan barátságos Izraellel. De bárki, aki ellátogatott az arab világban az elmúlt években, hogy törölje a rögeszmés gondolkodás Amerika, abban a pillanatban, a múlté.
4. Kevesebb ember vásárol az elmélet, hogy ez az egész Izrael. Amikor Izraelben is van, széles körű és intenzív gyűlölet. És mégis, a beszélgetések az emberekkel van, és még a véleményét egy arab rovatvezetője, a régi elméletet, hogy a Közel-Kelet problémáit származnak a zsidó állam kevés pénzneme. Ez egy régi taktika a diktátorok: a hibás minden Izraelt, miközben legyezőszerűen a lángok a neheztelés.
De két év után Tahrir Square – miután a felborulás a zsarnokok közepette tomboló polgárháborúk és a romló gazdasági válságok – az emberek nagyrészt utasítsa el a gondolat, hogy állam létrehozásának a palesztinok, bár kívánatos, vagy akár megszüntetése Izrael összesen lenne megjavítani a régió gazdasága , javítja a nők helyzetének és vallási kisebbségek, vagy a végső harcok között síiták és a szunniták. Amikor iszlámista felek szólított fel Million Man March Izrael ellen Amman, mintegy 300 ember gyűlt össze.
5. Még a királyok azt akarják demokrácia: Az arab tavasz nem virág annyira fragrantly az emberek remélték, és csökkentette a nyomást a változás olyan helyeken, mint Jordan. De igények reform folytatódik. Azok között, amelyben több demokráciát, minden ember, a nonelected uralkodók, mint például Jordánia Abdullah király II. Nem mindenki hisz az ő ígéreteiket demokratizálni, de legalább a felszínen, az ellenzék és a király megállapodnak abban, hogy Jordan kellene elmozdulni alkotmányos monarchia. Marokkó király bekísérte néhány reform, van, kisebb mértékben, a többi arab uralkodók.
A Közel-Kelet nem ugyanaz. Tüntetések vált rutin. Változás van a levegőben, de a sztereotípiák és előítéletek ne csináld igazságszolgáltatás – csak kérdezd meg az salseros Amman éjszakai

Leave a Reply