5 σημεία της Μέσης Ανατολής αλλάζει

Ξεχάστε τις προκαταλήψεις σας. Σβήστε τα στερεότυπα σας – ή τουλάχιστον τους που προορίζεται για μια στιγμή. Η Μέση Ανατολή, αυτή η αρχαία γη χτυπημένους από ισχυρές δυνάμεις και μυστικιστικές πάθη, είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Έχω ταξιδέψει μέσα και έξω από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Όλοι πάρα πολύ συχνά και σε πάρα πολλά σημεία, τις πτυχές της ζωής έκανε να φαίνεται σαν το ρολόι έγινε κολλήσει σε έναν διαφορετικό χρόνο. Δεν είναι πλέον. Εδώ είναι πέντε σημάδια της Μέσης Ανατολής αλλάζει με τρόπους που μπορεί να μην έχουν αναμένονται:
1. Αντί της πολιτικής και της θρησκείας, δοκιμάστε tango και salsa: Είναι αλήθεια? Πολιτικής και θρησκείας παραμένουν στον πυρήνα της που πηγαίνει πολύ εδώ. Και είναι επίσης αλήθεια ότι η Ιορδανία έχει σταθεί κοντά στο μπροστινό μέρος του αραβικού νεωτερικότητας, από πολλές απόψεις. Ακόμα, μπορεί να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι για πολλούς, το πάθος για τάνγκο και σάλσα ζυγίζουν περισσότερο από ιδεολογία και σεχταρισμό. Μετά ο ήλιος δύει πάνω από το Αμμάν, πρωτεύουσας της Ιορδανίας, νυχτερινά κέντρα τοπικές γίνει παχύ με καπνό και γεμάτο με ισχίο, μοντέρνα, συχνά απολιτική νέους Άραβες.
Frida GhitisHarout Kiprian, 32, ένας Ιρακινός εξορία, είναι ένα από μια μεγάλη ομάδα, που έχει γίνει ένα προσάρτημα της νυχτερινής ζωής Αμμάν. Αυτές οι clubbers χαιρετούν ο ένας τον άλλο με τα φιλιά στο μάγουλο και κάθε μεταφέρει στο πάτωμα, όπως και κάθε επιδέξια από τους ομολόγους τους στη Λατινική Αμερική. Θα στροβιλίζονται και swing τους συνεργάτες τους στο ρυθμό της μουσικής και να ρομαντική ισπανικά στίχους που είναι πιθανώς ως μυστηριώδη να τους τα αραβικά στα Λατινικά των τραγουδιών συνθέτες Αμερικής.
Υπάρχει νύχτα ταγκό στο Landmark, με θέα στον ορίζοντα glinting του Αμμάν, και νυχτερινή salsa στο Trader Vic, με μια ζωντανή μπάντα με σύμβαση απευθείας από την Κούβα. Kiprian, ο οποίος περιστασιακά αυτοαποκαλείται “Salsero,” λέει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική και βγαίνει χορό “ελάχιστο δύο φορές την εβδομάδα.” Οι φίλοι του λένε ότι είναι πολύ πιο συχνά.
Γίνετε ένας ανεμιστήρας του CNNOpinion
Μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες γνώμη, την ανάλυση και τις συνομιλίες μέσω των social media. Ελάτε μαζί μας στο Facebook / CNNOpinion και ακολουθήστε μας @ CNNOpinion στο Twitter. Χαιρετίζουμε τις ιδέες και τις παρατηρήσεις σας.
Η σκηνή νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, με δυνατή μουσική, ταλαντεύονται τα ισχία και ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ ανδρών και γυναικών, είναι φαινομενικά απολιτική, αλλά κανείς δεν θα το λάθος για οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα σημάδι μιας λαχτάρα για μια σύγχρονη, κοσμική, ακόμη και κοσμική Μέση Ανατολή.
2. Το χιούμορ έχει γίνει ένα ισχυρό όπλο, και αυτό είναι τρομακτικό το ευσεβές και το ισχυρό. Από την έναρξη των αραβικών εξεγέρσεων, η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει κερδίσει σχεδόν κάθε μεγάλη εκλογές στην περιοχή, ενώ οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι φαινόταν ανίκανη τοποθέτηση ενός αξιόπιστου εκστρατεία.
Τώρα, όμως, εκσυγχρονιστές έχουν ανακαλύψει μια νέα τακτική: Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, κοροϊδεύουν τους. Σατιρικούς κωμικούς και, με τεράστια εμβέλεια, λόγω του Διαδικτύου, είναι εμπαιγμός από ισλαμιστές πολιτικοί, ιδίως στην Αίγυπτο, μερικές φορές απλώς παραθέτοντας τα δικά τους λόγια και επανάληψη φλογερά κηρύγματα τους πριν διασκεδάζει νεανικό κοινό. Η κυβέρνηση είναι σαφώς νευρικό και κρυπτογράφησης για μια απάντηση, κατηγορώντας κωμικούς για δυσφήμηση και εξύβριση του Ισλάμ τον πρόεδρο. Αλλά είναι δύσκολο να νικήσει κάποιον που το γέλιο σε σας, επισημαίνοντας την υποκρισία σας.
Οι αρχές που πηγαίνει μετά από κωμικούς, στην περίπτωση της Αιγύπτου, χορεύοντας γύρω ανέφερε το σεβασμό του για ελεύθερη έκφραση. Και κωμικούς γίνονται όλο και πιο δημοφιλής με κάθε ένταλμα σύλληψης.
Jon Stewart Αιγύπτου αστείο αστείο απαντήσεις
Μέση Ανατολή: Τι σκέφτονται Ομπάμα
Διαδηλωτές εκτελούν «Harlem Shake»
Αραβική Άνοιξη και την ελευθερία του Τύπου Bassem Youssef, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση πριν από λίγες ημέρες, είναι γνωστό σε πολλούς ως η αιγυπτιακή Jon Stewart. Έχει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια Twitter οπαδούς και είναι διάσημο σε ολόκληρη την περιοχή. Τηλεοπτική εκπομπή του έχει δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, και τα βίντεο του YouTube προβληθεί σε εκατομμύρια περισσότερο, που γελούν με το ισχυρό, το επιτηδευμένο και το ιερότερο-από-εσύ. Το χιούμορ του πηγαίνει μετά ο καθένας, συμπεριλαμβανομένων των φιλελευθέρων.
Αλλά η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το σκούπισμα μακριά την αύρα της αγιότητας, ο ισχυρισμός της θεϊκής σοφίας που είχε αναδύεται θρησκευτικές αρχές. Όταν το “μέτρο αμαρτία” του εκρήγνυται, μετρώντας μια προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει τις οικονομικές πολιτικές για θρησκευτικούς λόγους, όταν αγκαλιές και χάδια ένα μαξιλάρι με μια εικόνα του προέδρου Mohamed Morsy, που υπονομεύει ισλαμιστές πιο αποτελεσματικά από ό, τι οποιαδήποτε φιλελεύθερη ιδεολογία. Αυτός είναι ο λόγος που οι εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για τον (αυτός είναι έξω με εγγύηση). Είναι γιατί σατιρικούς έχουν φυλακιστεί στο Ιράν. Είναι γιατί η υπερ-θρησκευτικό εμπόδισαν κόμικς από την εκτέλεση στην Τυνησία. Είναι ο λόγος που μια πρόσφατη σατυρικό κομμάτι για μια πολιτική στην Μέση Ανατολή και την περιοχή του πολιτισμού δηλώνει ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να εξαλείψει χιούμορ.
3. Όταν ένας Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται, δεν είναι ότι μεγάλη μια διαπραγμάτευση. Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήρθε στο Αμμάν, και οι περισσότεροι άνθρωποι που καταβάλλονται λίγη προσοχή. Δεν υπήρχαν πλήθη στους δρόμους ως την αυτοκινητοπομπή μεγεθύνεται σε όλη την πόλη. Οι άνθρωποι σε εστιατόρια στον τελευταίο όροφο κοίταξε έξω περιέργως, αλλά κανείς δεν θα κατηγορήσει τον Αμερικανό πρόεδρο να φέρει τη ζωή σε αδιέξοδο σε αυτή την πόλη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρείται πλέον εδώ με το δέος – θετικές ή αρνητικές – που κάποτε ενέπνευσε. Οι θεωρητικοί συνωμοσίας Ουάσιγκτον κατηγορούν την εγκατάσταση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο ή από την έναρξη του πολέμου στη Συρία. Άλλοι παραπονιούνται ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει η σφαγή της Συρίας, και πολλοί την κατηγορούν ότι είναι πολύ φιλικό με το Ισραήλ. Αλλά για όποιον έχει επισκεφθεί τον αραβικό κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, είναι σαφές ότι η έμμονη σκέψη για την Αμερική είναι, προς το παρόν, ένα πράγμα του παρελθόντος.
4. Λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν τη θεωρία ότι είναι όλα σχετικά με το Ισραήλ. Όταν πρόκειται για το Ισραήλ, υπάρχει εκτεταμένη και έντονη εχθρότητα. Και όμως, σε συζητήσεις με τους ανθρώπους εδώ, και ακόμη και τις απόψεις που εκφράστηκαν από μια αραβική αρθρογράφος, η παλιά θεωρία ότι τα προβλήματα όλα της Μέσης Ανατολής προέρχονται με το εβραϊκό κράτος έχει μικρή νόμισμα. Ήταν μια παλιά τακτική των δικτατόρων: να κατηγορήσει το Ισραήλ για όλα, ενώ αναζωπυρώνουν τις φλόγες της δυσαρέσκειας.
Όμως, δύο χρόνια μετά την πλατεία Tahrir – μετά την ανατροπή των τυράννων, εν μέσω μαίνεται εμφύλιους πολέμους και την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης – να απορρίψει τους ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό την ιδέα ότι η δημιουργία ενός κράτους για τους Παλαιστίνιους, αν και επιθυμητή, ή ακόμη και την αφαίρεση του Ισραήλ εντελώς, θα επισκευάσει οικονομίες της περιοχής , τη βελτίωση της κατάστασης των γυναικών και των θρησκευτικών μειονοτήτων, την καταπολέμηση ή τέλος μεταξύ σιιτών και σουνιτών. Όταν ισλαμικά κόμματα ζήτησαν Million Man Μαρτίου εναντίον του Ισραήλ στο Αμμάν, περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν.
5. Ακόμα και βασιλιάδες λένε ότι θέλουν δημοκρατία: Η Αραβική Άνοιξη λουλούδι δεν είναι τόσο fragrantly οι άνθρωποι ήλπιζαν, και η οποία έχει μειώσει την πίεση για αλλαγή σε μέρη όπως η Ιορδανία. Αλλά συνεχίζουν τις απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση. Ανάμεσα σε αυτούς που ζητούν περισσότερη δημοκρατία, όλων των ανθρώπων, είναι nonelected κυβερνήτες, όπως ο Βασιλιάς Abdullah II της Ιορδανίας. Δεν έχει ο καθένας πιστεύει τις υποσχέσεις του για εκδημοκρατισμό, αλλά τουλάχιστον στην επιφάνεια, η αντιπολίτευση και ο βασιλιάς της Ιορδανίας συμφωνούν ότι θα πρέπει να κινηθεί προς μια συνταγματική μοναρχία. Ο βασιλιάς του Μαρόκου έχει μπαίνει σε κάποια μεταρρύθμιση, όπως έχει, σε μικρότερο βαθμό, άλλες αραβικές μονάρχες.
Η Μέση Ανατολή δεν είναι το ίδιο. Διαμαρτυρίες έχουν γίνει ρουτίνα. Η αλλαγή είναι στον αέρα, αλλά τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις δεν το κάνει δικαιοσύνη – απλά ρωτήστε τους salseros σε νυχτερινά κέντρα του Αμμάν

Leave a Reply