3 načina da poboljšate Appleov Mac OS X

Appleov najnoviji Macintosh operativni sustav još uvijek nije pogodila policama trgovina, ali ako Otkrivanje OS X Mavericksa je bilo naznaka, njezini su poboljšanja nije točno ono što bih nazvao uzbudljivo.

Mavericks ‘tvrdnje stručan, ali očito korisno. To je brži, ima poboljšanu obavijesti sustav i nudi više fleksibilnosti nad tome kako koristiti drugi monitor. To je bolje i bolje preglednik kalendar APP i jedan remont tražilo korisničko sučelje.
No, čak i ako se te osobine završiti kao poboljšanjima, ne postoji ništa da se osjeća posebno novo. Zapravo, glavna svrha Mavericksa čini se da je fiksiranje mnoge stvari Apple (AAPL, Fortune 500) dobio redu s prošlom izdanju, Mountain Lion.
To je postao par za tečaj u proteklih šest godina. Od objavljivanja OS X Leopard u 2007, najveća promjena u sustavu Macintosh operativnim je nastojanje donijeti više od iOS iskustva na OS X, uključujući rezanje i lijepljenje IOS-a obavijesti Centra.
Za veći dio, Appleov nedostatak smionih poteza s OS X nije bio problem, jer OS X i dalje je odličan operativni sustav.
No, ako Apple želi inovacijama – kao što obično želi učiniti – ono što je ostalo za tvrtku, kada je u pitanju OS X? Hoćemo li ikad više vidjeti uvođenje lice kao ključno jer, kažu, vremeplov?
Možda. Možda i ne. No, postoji još nekoliko mogućnosti:
Appleov novi proizvodi u 90 sekundi
Spoji s iOS: Tech štreberi već dugo nagađa i otvoreno priželjkuje dana da OS X će postati jedno s Appleovim mobilne platforme, iOS. Ti požari su potaknuta uvođenjem iOS-esque mogućnosti u posljednja dva ponavljanja OS X.
Kao Microsoft (MSFT, Fortune 500) pokušava sa sustavom Windows 8, spajanjem dva operativna sustava ne samo da će stvoriti osjećaj uzbuđenja i novosti, ali bi neka kombinacija platforme trešnja pokupiti najbolje osobine iz oba i omogućiti Apple posvetiti više energije kako jednom okruženju. Ali to također može dovesti do zbunjene, nedosljedna iskustva, kao i mladi Windows 8 još uvijek se ponekad dade se.
I to sve moglo biti sporna točka u svakom slučaju, od Apple CEO Tim Cook je dugo inzistirao na tome da su dvije platforme će ostati upravo to: dvije platforme.
Ažuriranje korisničko sučelje: Čak i ako Apple ne bi dvije operacijske sustave u jedan, što bi na kraju mogao dobiti sljedeću verziju OS X ili OS (11, ili što god to mogu biti pozvani), vizualna makeover.
Potreba za ažuriranje izgled OS X nije tako loše potrebno kao što je bio s iOS. No, s povećanje od aplikacija i usluga dolazi iz Apple, osvježavanje korisničkog sučelja može pomoći ujediniti sve te nove značajke.
Proširi u iCloud: Google (GOOG, Fortune 500) tiho se dokazuje sa svojim Chrome OS koji operativni sustav izgrađen uglavnom oko oblaka i web usluga je izvediv computing rješenje za budućnost.
Apple ima cloud platformu vlastiti u iCloud. No, čak i uz najavu novih iCloud orijentirane mogućnosti na svojoj Worldwide Developers Conference ranije ovog mjeseca (uključujući i lozinka voditelj i iWork u oblaku), tehnologija ostaje manjkav i nedovoljno.
Ako Apple nastavlja staviti više svojih osnovnih usluga u oblaku i dati više developera alate za integraciju iCloud tehnologiju, OS X može postati fleksibilniji operativni sustav koji je manje ovisan o pojedinom uređaju i bolje povezana s njezinom mobilne kolegom.
Ali za sada, samo uzbuđenje oko novog OS X Mavericks će se vidjeti hoće li novi Maps app zapravo može nas usmjerili na naše omiljene restorane bez slijetanja nas u sredini jezera.

Leave a Reply