3 manieren om te verbeteren Apple’s Mac OS X

Apple’s nieuwste Macintosh-besturingssysteem is nog niet geraakt winkelrekken, maar als de onthulling van OS X Mavericks was een indicatie, de verbeteringen zijn niet precies wat je zou noemen spannend.

Mavericks ‘claims zijn vakkundig, maar duidelijk gunstig. Het is sneller, heeft een verbeterde notificaties systeem en biedt meer flexibiliteit over hoe je een tweede monitor te gebruiken. Het heeft een betere browser en een betere agenda-app en een gereviseerde finder gebruikersinterface.
Maar zelfs als deze functies eindigen als verbeteringen, er is niets dat vooral nieuwe aanvoelt. In feite is het belangrijkste doel van Mavericks lijkt de vaststelling van veel van de dingen die Apple (AAPL, Fortune 500) kreeg er mis met de laatste release, Mountain Lion.
Dat is uitgegroeid tot par voor de cursus in de afgelopen zes jaar. Sinds de release van OS X Leopard in 2007, is de grootste verandering aan het Macintosh-besturingssysteem is een algemene poging om meer van de iOS-ervaring te brengen naar OS X, met inbegrip van het knippen en plakken van iOS’s Notification Center.
Voor het grootste deel, is het ontbreken van grote stappen voorwaarts gezet met OS X van Apple geen probleem geweest, omdat OS X heeft verder een uitstekend besturingssysteem.
Maar als Apple wil om te innoveren – als het algemeen streeft te doen – wat er nog voor het bedrijf als het gaat om OS X? Zullen we ooit weer het zien van de invoering van een functie zo belangrijk als, zeg, Time Machine?
Misschien. Misschien niet. Maar er zijn nog een paar mogelijkheden:
Nieuwe producten van Apple in 90 seconden
Samenvoegen met iOS: Tech nerds hebben lang gespeculeerd en openlijk wenste voor de dag dat OS X een met mobiele platform van Apple, iOS zou worden. Die branden werden aangewakkerd door de introductie van iOS-achtige functies in de laatste twee iteraties van OS X.
Zoals Microsoft (MSFT, Fortune 500) probeert met Windows 8, het samenvoegen van de twee besturingssystemen zou niet alleen een gevoel van spanning en het nieuwe te creëren, maar kon laten het gecombineerde platform kersen plukken de beste eigenschappen van beide en laat Apple om meer van te wijden zijn energie aan de ene omgeving. Maar het kan ook leiden tot een verwarde, inconsistente ervaring, als de jonge Windows 8 nog steeds leent zich soms aan.
En dit kan allemaal een betwistbaar punt te zijn hoe dan ook, want Apple CEO Tim Cook lang heeft erop aangedrongen dat de twee platforms blijft alleen dat: twee platforms.
Actualiseren van de gebruikersinterface: Zelfs als Apple niet twee besturingssystemen te maken in een, zou het uiteindelijk de volgende versie van OS X (of OS 11, of wat het ook mag heten), een visuele make-over te geven.
De noodzaak om het uiterlijk van OS X te werken is niet zo hard nodig als het met iOS was geweest. Maar met de toename van apps en diensten afkomstig van Apple, een refresh van de user interface kan helpen verenigen al die nieuwe features.
Breiden naar iCloud: Google (GOOG, Fortune 500) is rustig bewijst met zijn Chrome OS, dat een besturingssysteem grotendeels opgebouwd rond cloud en webservices is een haalbare computing-oplossing voor de toekomst.
Apple heeft een cloud-platform van zijn eigen in iCloud. Maar zelfs met de aankondiging van de nieuwe iCloud-centric functies op zijn Worldwide Developers Conference eerder deze maand (inclusief een password manager en iWork in de cloud), de technologie blijft gebrekkig en onderbenut.
Als Apple blijft meer van haar kerndiensten zetten in de cloud en geeft meer ontwikkelaars de tools om iCloud technologie te integreren, kan OS X een flexibeler besturingssysteem dat minder afhankelijk is van een enkel apparaat en beter gekoppeld aan de mobiele tegenhanger geworden.
Maar voor nu, zal de enige opwinding rond de nieuwe OS X Mavericks zijn om te zien of de nieuwe Maps app daadwerkelijk kan routeren ons om onze favoriete restaurants zonder landing ons in het midden van een meer.

Leave a Reply