3 τρόποι για τη βελτίωση της Apple Mac OS X

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Apple Macintosh δεν έχει χτυπήσει ακόμα στα ράφια των καταστημάτων, αλλά αν τα αποκαλυπτήρια του OS X Mavericks ήταν οποιαδήποτε ένδειξη, οι βελτιώσεις του δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλετε να καλέσετε συναρπαστική.
Αξιώσεις Μάβερικς »είναι έντεχνη, αλλά σαφώς ευεργετική. Είναι πιο γρήγορα, έχει ένα βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δεύτερη οθόνη. Έχει ένα καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης και μια καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου και μια αναμορφωμένη διεπαφή χρήστη finder.
Αλλά ακόμα και αν αυτά τα χαρακτηριστικά καταλήγουν ως βελτιώσεις, δεν υπάρχει τίποτα που αισθάνεται ιδιαίτερα νέων. Στην πραγματικότητα, ο κύριος σκοπός των Mavericks φαίνεται να καθορίζει πολλά από τα πράγματα της Apple (AAPL, Fortune 500), πήρε λάθος με την τελευταία έκδοση, Mountain Lion.
Αυτό έχει γίνει par για την πορεία κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Από την κυκλοφορία του OS X Leopard, το 2007, η μεγαλύτερη αλλαγή στο λειτουργικό σύστημα Macintosh έχει μια γενική προσπάθεια για να φέρει περισσότερα από την εμπειρία iOS στο OS X, συμπεριλαμβανομένης της κοπής και επικόλληση του Κέντρου Γνωστοποίηση iOS της.
Για το μεγαλύτερο μέρος, η έλλειψη της Apple από τολμηρές κινήσεις με το OS X δεν έχει ένα πρόβλημα, δεδομένου ότι OS X συνέχισε να είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα.
Αλλά αν η Apple θέλει να καινοτομεί – όπως φιλοδοξεί γενικά να κάνουμε – ό, τι έχει απομείνει για την εταιρεία, όταν πρόκειται για OS X; Θα μπορέσουμε ποτέ ξανά το δείτε την εισαγωγή ενός χαρακτηριστικού τόσο σημαντικό όσο, ας πούμε, το Time Machine;
Ίσως. Ίσως όχι. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικές δυνατότητες:
Νέα προϊόντα της Apple σε 90 δευτερόλεπτα
Συγχώνευση με το iOS: Tech nerds καιρό έχουν σκεφτεί και ανοιχτά ευχήθηκε για την ημέρα που OS X θα γίνει ένα με την κινητή πλατφόρμα της Apple, iOS. Οι πυρκαγιές που τροφοδοτείται από την εισαγωγή του iOS-esque χαρακτηριστικά τα τελευταία δύο επαναλήψεις του OS X.
Όπως η Microsoft (MSFT, Fortune 500) προσπαθεί με τα Windows 8, η συγχώνευση των δύο λειτουργικά συστήματα δεν θα δημιουργήσει μόνο μια αίσθηση του ενθουσιασμού και νεότητα, αλλά θα μπορούσε να αφήσει η κοινή πλατφόρμα κεράσι πάρει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από τα δύο και να επιτρέψει την Apple να αφιερώσει περισσότερο από ενέργειές του σε ένα περιβάλλον. Αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε σύγχυση, ασυνεπής εμπειρία, καθώς ο νεαρός Windows 8 δανείζει ακόμα το ίδιο μερικές φορές.
Και αυτό μπορεί όλα να είναι ένα επίμαχο ζήτημα ούτως ή άλλως, δεδομένου ότι η Apple CEO Tim Cook έχει από καιρό επέμενε ότι οι δύο πλατφόρμες θα παραμείνουν ακριβώς αυτό: δύο πλατφόρμες.
Ενημερώστε το περιβάλλον εργασίας χρήστη: Ακόμα και αν η Apple δεν κάνει δύο λειτουργικά συστήματα σε ένα, θα μπορούσε να δώσει τελικά την επόμενη έκδοση του OS X (ή OS 11, ή ό, τι μπορεί να ονομάζεται), μια οπτική makeover.
Η ανάγκη να ενημερώσετε την εμφάνιση του OS X δεν είναι τόσο άσχημα απαραίτητη καθώς ήταν με το iOS. Αλλά με την αύξηση των εφαρμογών και υπηρεσιών που προέρχονται από την Apple, μια ανανέωση της διεπαφής χρήστη θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενοποίηση όλων αυτών των νέων χαρακτηριστικών.
Ανάπτυξη σε iCloud: Google (GOOG, Fortune 500) βρίσκεται σε μια ήσυχη αποδεικνύεται με το Chrome OS της ότι ένα λειτουργικό σύστημα που χτίστηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από το cloud και των υπηρεσιών Web είναι μια βιώσιμη λύση πληροφορικής για το μέλλον.
Η Apple έχει μια πλατφόρμα cloud από μόνη της στο iCloud. Αλλά ακόμη και με την ανακοίνωση του νέου iCloud-centric χαρακτηριστικά στο Παγκόσμιο Συνέδριο Developers της νωρίτερα αυτό το μήνα (συμπεριλαμβανομένου ενός κωδικού πρόσβασης διαχειριστή και iWork στο cloud), η τεχνολογία παραμένει ατελής και υποχρησιμοποιούνται.
Αν η Apple συνεχίζει να βάλει περισσότερες από τις βασικές υπηρεσίες του στο σύννεφο και να δώσει περισσότερους προγραμματιστές τα εργαλεία για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας iCloud, OS X μπορεί να γίνει πιο ευέλικτο λειτουργικό σύστημα που είναι λιγότερο εξαρτημένη από οποιαδήποτε ενιαία συσκευή και να συνδεθούν καλύτερα με κινητό ομόλογό του.
Αλλά για τώρα, το μόνο ενθουσιασμός που περιβάλλει το νέο OS X Μάβερικς θα είναι να δούμε αν η νέα Maps app μπορεί η διαδρομή μας στην πραγματικότητα για τα αγαπημένα μας εστιατόρια χωρίς προσγείωση μας στη μέση μιας λίμνης.

Leave a Reply