Франција има огромно податоци надзор “- Ле Монд извештај

На хартија тврди дека податоците се складирани на три подрумски на ДГСЕ зграда во Париз. На тајната служба е француски еквивалент на МИ6 Британија.

Операцијата е дизајниран, велат експертите, да открие терористички ќелии. Но на скалата на тоа значи дека “секој може да се шпиониран на, во секое време”, Ле Монд вели.

Таму е континуиран меѓународен бес над откритието дека САД е систематски запленување на огромни количини на телефон и веб податоци.

Француската влада остро го критикуваше САД за шпионирање, која, наводно, вклучени прислушување на официјален претставник на ЕУ комуникации.

На скалата на надзор од страна на Америка Националната агенција за безбедност (НСА) се појави од доверливи разузнавачки документи протекоа од whistleblower Едвард Сноуден.

Велика Британија разузнавачка агенција GCHQ се пријавени да се води слично огромното собирање на податоци операција, соработува тесно со зимскиот

Leave a Reply