На Apple iOS 7 мај одат црна, бела и рамно

Гласини дека Apple се подготвува големи промени во дизајнот со iOS 7 продолжи да се загрева, со нови извештаи укажува на повеќе пригушени и рамен дизајн естетски.

Октомври минатата година, Џонатан Ive станале одговорни не само за изгледот и чувството на Apple хардвер, но исто така на својот софтвер. Од страна на повеќето сметки, Ive не е фан на skeuomorphic тешки дизајн знаци дека во моментов доминираат iOS.
Додека ние претходно слушнале гласини дека Ive планира широка графичката околина (User Interface) ремонт со iOS 7, ние не имаат многу специфични детали. Сега, 9to5 Mac е известување дека изгледот Ive е за iOS 7 ќе биде “црна, бела и рамен над сите.”
Според извори 9to5 Mac, многу од текстури моментално присутни во iOS – лен на известувања панел и кожа во календарот стан – ќе бидат заменети со рамни црни и бели бои. Што се однесува до почетниот екран, апликации повеќе нема да има сјај, ​​сенки и сјај применува на икони, но нивните агли ќе остане заоблени.
9to5 Mac, исто така укажува на тоа дека апликации како што пошта, календар и Мапи ќе се здобијат со повеќе унифициран изглед. Во извештајот се сугерира дека сите апликации ќе се делат слични бела основа секој со свој уникатен шема на бои.
На зелениот чувствува од Игра Центар и дрвени полици од вестникарска будка, исто така, наводно, биле отстранети.
Овие потези се соединуваат со повеќе општи трендови видовме во последните 12 до 18 месеци во мобилната и веб дизајн. Всушност, видовме концепт видеа од обожаватели кои се одраз на многу од шпекулира промени упатија кон iOS.
Епл се очекува да го објави новиот iOS 7 во WWDC 2013 година, нејзините програмери конференција дека започна 10 јуни.
На голем предизвик со подобрување iOS, се разбира, ќе биде балансирање на потреба за нешто ново со блискоста на системот има со стотици милиони корисници.
Што мислите на гласини планови за iOS 7? Дозволете ни да знаеме во коментари.

Leave a Reply