Интернет законодавство се очекува да влезат во следниот петгодишен законодавната план

Вчера попладне, му се доверени од страна на Државниот совет на Канцеларијата за информации, кинеската академија за социјални науки Експертите свикана од страна на Интернет законски прашања форум на Интернет во Кина законски прашања во моментов се соочува интернет правните принципи, основната структура на интернет законодавен систем и други прашања се дискутираше. Експертите открија дека горенаведените информации, лични информации заштита и спам експерти регулаторни прашања се исто така во фокусот на дискусијата.
Кинески Народна Универзитетот Правниот факултет професор Лиу Пин Xin верува дека иднината интернет поле има четири правни итна вовед: електронски докази акт, мрежна безбедност метод, мрежа владејачкото право и лични информации заштита закон.
Интернет во Кина спецификација почнувајќи во 1993 година. Во речиси 20 години на развој, на интернет законодавство во областа покажува “врвот закон помалку, долниот одделенски правила и повеќе” ситуација. Во моментов, се рангира високо во областа на интернет, може да се нарече “закон” само две: на Националниот народен конгрес во 2000 изгласан за “За Интернет сигурност одлука” во 2004 изгласан за “електронски потпис закон”. И постојат повеќе од 800 оддел прописи, како фрагментација, толку повеќе крос-одделенски правила или конфликти помеѓу и казнување на ниско ниво. Во меѓувреме, на постојните интернет регулаторни законодавство, исто така, покажува силна боја карактеристики.
Во овој поглед, долгорочни области на електронски докази liupin нов поглед, Интернет во Кина законодавство грешки во тоа, повеќето од одделот за итни случаи владее со интернетот е роден, и некои одделенија регулатива исто така, стана оддел глави достигнувања, оптовареноста на глобалната интернет законодавство нема унифициран закон. Во меѓувреме, постојните прописи отелотворени интернет “контрола на содржината, заштита на правата помалку” Интернет закони кои влијаат врз јавното мислење стана една од причините незадоволство.
Лиу вели дека новиот производи, со цел да се добие повеќе луѓе на интернет да се разбере законодавство треба “да поверуваме, намалување на регулаторните закони за зголемување на заштитата на правата барања во однос на јавноста, особено на заштитата на правата на слободата на говорот.”
“Најраните 2003 Zhongbanfa на 27 до нацрт-документот, рече,” Информации за безбедност на Законот “, една деценија подоцна, а сега се уште е предмет на дискусија. MIIT година за пратеници добиле најмалку една десетина од движење и безбедност на информации закон кои се однесуваат и секоја година имаме истиот текст да реплицирате “Препораките се базирани на години на истражување од заменици, се надеваат некои внимание, сериозен одговор”. пратеници во промена, но овој предлог-закон ќе добијат секоја година. “Кина академија за електроника и информациска сигурност левата Xiao-Донг, потпретседател, рече дека на форумот, законодавното тело, да се разгледа на појавата на нови прашања, но исто така сфаќаат дека многу проблеми не само преку законодавство и закон може да се реши.
Контурите на Пекинг Нормален Универзитетот Правниот факултет професор верува дека сегашниот законодавство од најголемите митови на интернет е дека “на интернет законодавната поле не, проблем во прашање, но не бевме навистина проблем во прашање.” Г-дин Лиу вели, може да биде разбрана од следниве три аспекти на интернет законодавство.
Прво, на интернет е реалниот свет “, сјај светот”, поголемиот дел од постојните обичајното право достапни на интернет, без оглед на онлајн и офлајн. Второ, локалните гледна точка, основните правила се воспоставени под премисата на мал дел од содржината треба да биде соодветно изменета или судски толкување на мали промени да се прилагодат на новите промени. Трето, развојот на практиката на Интернет, законот се појавува навистина празно само треба да се разгледа дополнување зголемува. Но само многу мал дел од таков сооднос.
За Интернет законодавната трендови, форум, од истражувачките институции, универзитетите и научници, адвокати, претставници на индустријата изразија различни ставови.
Пропишува дека од принципот на технолошка неутралност види, информации на Интернет корисникот себе се користи за социјалната комуникација и испорака. Во ерата на големи податоци, информации за корисникот се собираат и употреба е неизбежна, предност на корисникот информации се уште е корисен за двете фирми информирани. Затоа, заштитата на личните безбедноста на информациите не лежи спречи истекување информации, но за да се заштитат разумно користење на информации, за да се спречи злоупотреба. Ова треба да се справи со информации за заштита и користење на рамнотежа. Пријави повеќето концентриран израз во спам, лажен идентитет, нарушување на приватноста прашања. Иднина за заштита на личните податоци на судската власт-базирани, ги поттикнуваат приватните права.
“Интернет во областа на законодавната работа треба да се третираат различно на личните податоци Закон за заштита претставува основен закон законодавниот процес треба да се забрза.” На Државниот совет за развој центар за истражување, Гао Ши оде на форумот сугерираше дека “некои закони со законодавството судски животната средина, владеењето на правото концепт да се продолжи, може да почека. виртуелниот свет и реалниот свет што е можно поскоро јасен правен однос. “

Leave a Reply