Όλες οι ιδρυτές δεν μπορεί να γίνει ένας καλός CEO

Όταν Mark Pincus (Mark Pincus) για τον απερχόμενο CEO της Zynga κάνει την τελική εργασία, όταν η είδηση ​​βγήκε, βρήκαμε ότι αυτό πραγματικά δεν μπορεί να θεωρηθεί απροσδόκητο: εταιρική ιδρυτές σπάνια καθίστανται αρμόδια Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανωτέρους.
Mark Pincus έχει αφήσει το γραφείο.
Αχ, να πω ότι είναι άλλο ένα παιδικό παραμύθι. Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα, η οποία, Pincus, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zynga – αν και, από Δεκέμβριος 2011 IPO Zynga από τότε, έχει αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανά με αυτή την κατάσταση πολλά από το παιχνίδι ξεκίνησε η σχέση μας – έχει τελικά ανακοίνωσε ότι απέλυσε τη δική του, και ο ίδιος προσέλαβε επίσης ένα άλλο βετεράνο της βιομηχανίας – Don Mattrick (Don Mattrick), πρώην επικεφαλής του Xbox της Microsoft διαίρεση άνθρωποι – ως διάδοχό του.
Pincus έγραψε: “Όταν κοιτάζω πίσω από τα τελευταία έξι χρόνια, συνειδητοποίησα ότι είχα τελείως ακατάλληλο ως αρμόδιες υπηρεσίες και προϊόντα συνεργάζονται για να αναπτύξουν από κοινού με εκατομμύρια παίκτες μπορούν να συνδεθούν και να παίξουν τα παιχνίδια.”
“Είμαι πάντα δίκιο Bin (Bing) και το Διοικητικό μας Συμβούλιο, όσο ήμουν σε θέση να βρείτε ένα CEO μπορεί να κάνει περισσότερα από ό, τι έκανα για να είναι ένα καλό πρόσωπο, θα κάνω ό, τι μπορώ για να τον προσλάβει, τον απορρόφησε μέσα έχω σίγουροι ότι αυτό που ψάχνω Don βηματοδότη. ”
Και πρόσθεσε: «Μέσα στις επόμενες μέρες, θα συνεχίσω να αναλάβει τον ρόλο μου ως μια καλή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του προϊόντος.”
Αλλαγές θέσης μπορεί να είναι ταραχώδες ξεκίνημα, αλλά δεν φέρνουν απαραίτητα νέα ελπίδα. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, Zynga κοινής γνώμης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχώς υπό αρνητική πίεση, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων για την πλημμύρα του κύκλου εργασιών των εργαζομένων και υπέστη κακές κριτικές της εταιρικής κουλτούρας της εταιρείας. Μπορώ μόνο να πω ότι η εταιρεία έχει μια κακή φήμη στην Silicon Valley.
Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους κριτικούς Pincus πώς να αξιολογήσει την αναχώρησή του, εγώ προσωπικά συμμερίζομαι με αυτόν τον τύπο: ιδρυτές δεν είναι πάντα δημόσια εταιρεία συμμετοχής της εταιρικής CEO καλύτερο υποψήφιο – στην πραγματικότητα, θα πρέπει να πούμε ότι σχεδόν θα είναι.
Σκεφτείτε Noam Wasserman (Noam Wasserman), Harvard Business School καθηγητή, ο οποίος μελετά, σπούδασε ο ιδρυτής της διαδοχής CEO πάνω από μια δεκαετία. Πίσω στο 2003, Thurman είχε δημοσιεύσει μια εξαιρετική έκθεση σχετικά με τα 202 διάδοχος στην ιστορία του ιδρυτή του δικτύου. Η έκθεση, “ο ιδρυτής της διαδοχής CEO και το παράδοξο της επιχειρηματικής επιτυχίας” έγγραφο στο οποίο εμφαίνονται η εταιρεία εκκρεμή ικανοποιητικά το αρχικό στάδιο του ιδρυτή, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνει την επιτυχία των επιχειρήσεων, πώς να γίνει – και γιατί θα γίνει – σκληρά για να παραμείνει στην εργασία του CEO να συνεχίσω. Φυσικά, δεν είναι όλα θα είναι ο ιδρυτής του Διοικητικού Συμβουλίου (ή τη δική τους) από τις θέσεις της απόλυσης CEO – αλλά το φαινόμενο είναι σίγουρα πιο συχνή από ό, τι νομίζετε.
Thurman γράφει: Κατά τις πρώτες ημέρες, Διευθύνων Σύμβουλος ιδρυτής είναι πάντα σε θέση να προσαρμοστούν και να λύσουν δύσκολες προκλήσεις κατά συνέπεια, όπως στην προσέλκυση υψηλά ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό για να ενταχθούν, έχει καταφέρει διαδικασίας ανάπτυξης του προϊόντος, έτσι ώστε η ομάδα διεξάγεται πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη του προϊόντος και τα παρόμοια. Ωστόσο, όταν η αρχική έκδοση του προϊόντος που αναπτύχθηκε, Διευθύνων Σύμβουλος πεδίο της εργασίας αναπόφευκτα θα γίνει ευρύτερη και πιο περίπλοκη, γιατί αυτός ή αυτή θα πρέπει να αρχίσουν να πωλούν τα προϊόντα στους πελάτες, και να δημιουργήσουν μια οργάνωση για την προώθηση των προϊόντων τους, καθώς και τη δημιουργία μιας ομάδας μάρκετινγκ.
Οι εταιρείες αυτές είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν δραματική αλλαγή έρχεται συχνά από ειδικευμένους-based CEO ιδρυτής – τεχνολογία τους έπρεπε να αλλάξει μέχρις ότου η εταιρεία είναι το κλειδί της επιτυχίας – τις δεξιότητες και την οργάνωση και τη διαχείριση των αναγκών των νέων αναντιστοιχία. Στην πραγματικότητα, στην ανάπτυξη προϊόντων είναι πλήρης CEO διάδοχο, άλλοι αντικατάσταση ιδρυτής την ευκαιρία αμέσως στα ύψη, το φαινόμενο αυτό είναι ενδεικτικό των ιδιοκτητών της εταιρείας έχει τη διορατικότητα να αναγνωρίσει τη φύση αυτής της δεξιότητας και μπορεί να προκληθεί από αναντιστοιχίες κάνουν προσαρμογές πριν από το πρόβλημα και αντικαταστήστε το CEO.
Από το 1996, η τελευταία 100 δίκτυο καταναλωτών IPOs, μόνο περίπου 20 τοις εκατό του ιδρυτή της εταιρείας παραμένει ως Διευθύνων Σύμβουλος της μοναδικής του θέσης της εταιρείας. Προφανώς, όπως ο Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος), Mark Zuckerberg (Mark Zuckerberg) και Jamie Stowe Pullman (Jeremy Stoppelman) ανήκουν στους ηγέτες των εν λόγω εξαιρετικών περιστάσεων – που μπορεί να Επίσης, πήραν τόσα πολλά αίτια προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η προσοχή των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας παραπλανήσουν παράγει μια λανθασμένη εντύπωση, έτσι ώστε να μπορέσουμε λανθασμένα πιστεύουν ότι «οι περισσότεροι» του ιδρυτή της έχει τη δυνατότητα να ζήσουν μια δημόσια προσφορά της εταιρείας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η περίπτωση, ειλικρινά, Mark Pincus αυτή η κατάσταση είναι πιο συνηθισμένα παραδείγματα.
Περίπου ο ιδρυτής αυτού του μαθήματος είναι πολύ σημαντική. Όπως Wasserman από τα παρακάτω άποψη:
Ο ιδρυτής της πρόωρης ενθουσιασμό, την εμπιστοσύνη και το πάθος και η επιθυμία είναι συχνά προκαλούνται από σπρώχνοντας όπως εκτόξευσης πυραύλων νεοσύστατες εταιρείες, όπως η άνοδος της μαγείας καυσίμων. Οραματιστής στάδιο ίδρυσης ιδρυτής θα είναι πάντα το πιο αναπόσπαστο μέλος του πυρήνα. Αυτό το είδος της εταιρικής κουλτούρας θεωρείται ο ιδρυτής του κηδεμόνα και τη σύνδεση των εργαζομένων βετεράνος και μια σταθερή ομολόγων στις αρχές τους πελάτες, και είναι στην ευχάριστη θέση να οδηγεί την ομάδα τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, εάν οι ιδρυτές δεν γνωρίζουν τις αδυναμίες του πάθους και της αγάπης, αυτά τα πρώιμα οφέλη μπορεί επίσης να γίνει η αχίλλειος πτέρνα, σε ένα σύντομο συμβούλιο. Η λεγόμενη ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένου και του ιδρυτή δεν μπορεί να αναγκάσει τα πράγματα και δεν προτίθενται να ιδρυτή απρόθυμοι να κάνουν. “Δεν μπορεί να αναγκάσει” πτυχή, ο ιδρυτής δεν συνειδητοποιούν ότι η επιτυχία στη σκηνή γέννησε ένα νέο είδος πρόκλησης? Αυτών των προκλήσεων πρέπει να είναι η αποτυχία τους να έχουν τις δεξιότητες για την αντιμετώπιση, για παράδειγμα, η εταιρεία επεκτάθηκε σε που δεν έχουν δοκιμάσει Η πιο μαζική οργανωτική δομή. Όσο για το «απρόθυμοι» πτυχή, αυτοί εμμείνει στην αρχική πίστη τους, έτσι ώστε να αγνοούν “Ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή,” το σαφές μήνυμα. Επέμειναν στην προσκόλληση σε βετεράνος εργαζόμενους και τα στελέχη, έστω και αν η ικανότητα των ανθρώπων αυτών έχουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, να φθάσουν τις νέες απαιτήσεις, αλλά και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν.
Όταν Pincus θα φύγει από την εταιρεία για να διαδώσει το μήνυμα της Δευτέρας, τιμή της μετοχής της Zynga ξαφνικά αυξήθηκαν κατά 10%, το οποίο δεν μπορεί να βοηθήσει αναρωτιούνται: Αν Pincus αφήνουν πολύ νωρίτερα θα συμβεί στη συνέχεια Zynga; Η μείωση αυτή μπορεί να αλιευθεί στη σημερινή κατάσταση να κάνω;

Leave a Reply