Υψηλής ταχύτητας της Κίνας τρένα προσελκύσει απογοητευμένοι φυλλάδια

Με λιγότερο από μισή ώρα για τα ανταλλακτικά, Chen Zhu ήρεμα προέκυψε από το σταθμό του μετρό συνδέεται με τη μαζική Δυτικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Πεκίνου, με μικρές ρόδες, τσάντα.

Μετά την ανάκτηση του εισιτηρίου της από ένα περίπτερο, Chen breezed μέσω του σημείου ελέγχου ασφαλείας πριν από τη σάρωση του εισιτηρίου της για να ανοίξετε μια αυτόματη πόρτα που οδηγεί στην πλατφόρμα. Πέντε λεπτά μετά την επιβίβαση, διάβαζε ένα βιβλίο ως τρένο τράβηξε έξω από το σταθμό ακριβώς στην ώρα τους.
Για αυτόν τον νεαρό δημοσιογράφο, ο οποίος ταξιδεύει συχνά για τη δουλειά, αυτά τα βήματα έχουν γίνει μέρος μιας ολοένα και πιο ελκυστική ρουτίνα μέσα σε επιδείνωση της εναέριας κυκλοφοριακής συμφόρησης στους μεγάλους αερολιμένες σε ολόκληρη την Κίνα.
“Οι πτήσεις από το Πεκίνο πάντα καθυστερήσει», είπε ο Τσεν. “Πόρτα σε πόρτα, τρένα υψηλής ταχύτητας είναι συχνά πιο γρήγορα από ό, τι φέρουν για μένα.
Πρόστιμο τραπεζαρία σε κίνηση
Υψηλή μέλλον ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών ταχύτητα
Ένα τρένο που φεύγει Πεκίνο Δυτική σιδηροδρομικό σταθμό. Μεγαλύτερη υψηλής ταχύτητας σιδηροδρόμων στον κόσμο line συνδέσεις του Πεκίνου και Guangzhou, νότια κέντρο της Κίνας 2.300 χιλιόμετρα μακριά.
Ένας εργαζόμενος προετοιμασία για το άνοιγμα της Wuhan σιδηροδρομικό σταθμό το 2009. Υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομική υπηρεσία άρχισε στην Κίνα το 2007 και τώρα έχει μεγαλύτερο δίκτυο σφαίρα του κόσμου, το τρένο με δρομολόγια σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα σε όλους.
Αναμονή σε ένα τρένο στην Nanjing. Η εθνική σιδηροδρομική επιχείρηση τρέχει υψηλής ταχύτητας μηχανές με την ένδειξη “Η Αρμονία” στην κινέζικη γλώσσα.
Η Shenzhen Βόρειο Σιδηροδρομικό Σταθμό, κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ολοκληρώθηκε το 2011. Το Πεκίνο-Guangzhou γραμμή τελικά θα συνδέεται με Shenzhen και το Χονγκ Κονγκ.
A 2011 σύγκρουσης που οδήγησε σε 40 θανάτους έχει οδηγήσει πολλούς να αναρωτιούνται αν η εστίαση στους στόχους κατασκευή παραγνωρίζονται από την ασφάλεια. Ταχύτητες Τρένο επιβραδύνθηκαν μετά το περιστατικό.
Κοιτάζοντας το χάρτη του σιδηροδρομικού δικτύου της Κίνας στο Guangzhou. Αξιωματούχοι είπαν ότι από το 2020, σιδηροδρομικό σύστημα της Κίνας – υψηλή ταχύτητα και με άλλο τρόπο – θα έχει 120.000 χιλιόμετρα της διαδρομής.
Ανάγκη για speedRapid developmentReady να rumbleIf χτίζετε itHalting concernsAn επέκταση webHIDE ΛΕΖΑΝΤΑ
Ταχέως αναπτυσσόμενο Κίνας υψηλής ταχύτητας του σιδηροδρομικού δικτύου είναι τώρα πιο πολυσύχναστο στον κόσμο με ημερήσια επιβατική κίνηση άνω των 1,3 εκατ. ευρώ.
Το πρωί του ταξιδιού Τσεν, τρένο G511 αγωνίστηκε μέσα από την ύπαιθρο στα 300 kmph (186 mph) από το Πεκίνο στην κεντρική πόλη Wuhan σε μόλις πέντε ωρών – λιγότερο από το ήμισυ του χρόνου της κανονικής σιδηροδρομικά δρομολόγια.
Η νέα σύνδεση μεταξύ του Πεκίνου και Wuhan άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο και πρόσθεσε σε ό, τι έχει γίνει η μεγαλύτερη γραμμή υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, σιδηροδρόμων, που λειτουργούν σχεδόν 2.300 χιλιόμετρα (1.429 μίλια) από την κινεζική πρωτεύουσα στη νότια μητρόπολη της Guangzhou.
Διαβάστε περισσότερα: Τι γυναίκες επιχειρηματίες ταξιδιώτες θέλουν στα ξενοδοχεία
Παρά το γεγονός ότι ο Τσεν εξακολουθεί να προτιμά να πετάξει στις διαδρομές μεγαλύτερων αποστάσεων, λέει για επαγγελματικά ταξίδια μικρότερη από έξι ώρες, η επιλογή της αμαξοστοιχίας υπεράνω επιπέδου είναι τώρα μια μη-brainer.
«Δουλεύω ή να διαβάσετε για το τρένο», είπε, τονίζοντας το όφελος της αδιάλειπτης κινητής τηλεφωνίας. «Είναι υπέροχο που ο καθένας έχει πρόσβαση σε μια πρίζα.”
Στα $ 85 δεύτερης κατηγορίας έδρα της κοστίζει λιγότερο από το μισό από ένα πλήρες ναύλο αεροπορικού εισιτηρίου οικονομικής θέσης για αυτή τη μεγάλη διαδρομή των επιχειρήσεων.
Τώρα, στον κόσμο δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία, και ξεπλύνετε με μετρητά, η Κίνα έχει αρχίσει την αγορά ξένων σιδηροδρομικές τεχνολογίες και την κατασκευή γραμμών υψηλής ταχύτητας.
Η κινεζική κυβέρνηση, η οποία κατέχει και λειτουργεί όλες τις εγχώριες σιδηροδρομικές εταιρείες, ξεκίνησε το πρώτο υψηλής ταχύτητας υπηρεσία της χώρας το 2007 και σήμερα διαθέτει 9.300 χιλιόμετρα (5.778 μίλια) από γραμμές υψηλής ταχύτητας σε εθνικό επίπεδο, μετατρέποντας ένα ανύπαρκτο δίκτυο στον κόσμο μεγαλύτερη σε λίγες μόλις χρόνια.
Σε λιγότερο από μια δεκαετία, κατασκευάσαμε πιο υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομικές γραμμές από ό, τι πήρε την Ιαπωνία και την Ευρώπη 40 χρόνια για την κατασκευή
Zhao Jian, το Πεκίνο Jiaotong Πανεπιστήμιο “Σε λιγότερο από μια δεκαετία, κατασκευάσαμε πιο υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομικών γραμμών από ό, τι πήρε την Ιαπωνία και την Ευρώπη 40 χρόνια για την κατασκευή”, δήλωσε ο Zhao Jian, ένας καθηγητής Οικονομικών στο Πεκίνο Jiaotong Πανεπιστήμιο και μία της χώρας κορυφαίους ειδικούς για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
“Είχαμε τέτοια καταπληκτική ανάπτυξη λόγω απαλλοτρίωση της γης είναι φθηνά και έτσι είναι η εργασία”, εξήγησε. “Θα έχουν επίσης την οικονομία κλίμακας – άλλες χώρες να δημιουργήσουν συνήθως μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα των διαδρομών, αλλά και στην Κίνα, μιλάμε για χιλιάδες χιλιόμετρα.”
Διαβάστε περισσότερα: Θέλετε ένα γραφείο με υπηρεσία δωματίου;
Παρά το γεγονός ότι Zhao είναι συχνά αναφέρεται ως ένα σκεπτικισμό φωνή στην ανάπτυξη των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στην Κίνα, ακόμη και αυτός είναι εντυπωσιασμένος αφού μερικές βόλτες.
“Έχω λάβει τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν», είπε. “Το δικό μας προσφέρουν την ομαλότερη και ταχύτερη βόλτα στον κόσμο.”
Οι μαζικές επενδύσεις και την ταχεία κατασκευή, ωστόσο, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες του κοινού πάνω επιδόσεων ασφάλειας της νέας υπηρεσίας και την εμπορική βιωσιμότητα, εν μέσω κρατικά μέσα ενημέρωσης εκθέσεις των κενών τρένα που ταξιδεύουν μεταξύ άβολο νέων σταθμών στις λιγότερο ανεπτυγμένες επαρχίες.
Ήδη, υπάλληλοι σιδηροδρόμων έχουν επιβραδυνθεί κάποια υπερταχείες αμαξοστοιχίες – αρχικά προγραμματιστεί να τρέχει όσο πιο γρήγορα 380 kmph (236 mph) – για να κάνουν την υπηρεσία ασφαλέστερη και φθηνότερη.
“Η αύξηση της ταχύτητας στο 350kmph (217 mph) ή 380 kmph (236 mph) θα μειώσει ενσωματωμένο απολύσεις ασφαλείας, και σε μεγάλο βαθμό την αύξηση της φθοράς-και-δάκρυ και το λειτουργικό κόστος,” Zhao είπε. «Δεν είναι το πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.”
Κατά το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού της, το τρένο Τσεν ήταν μόνο μισογεμάτο, αλλά αυτό δεν έβλαψε τον ενθουσιασμό της για το αγαπημένο μέσο της μεταφοράς.
“Νομίζω ότι σε ορισμένα μέρη της χώρας, λαμβάνοντας τα τρένα υψηλής ταχύτητας θα είναι όπως τη λήψη λεωφορεία στο μέλλον», είπε.
Η κινεζική κυβέρνηση δαπανά σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα, κινείται ολοταχώς για το σχέδιό της για την κατασκευή ενός 25.000 χιλιόμετρα (15.534 μίλια) υψηλής ταχύτητας του σιδηροδρομικού δικτύου από το 2020.

Leave a Reply