Τουρκικά διαδηλωτές crowdfund για NYT ad

Τουρκικά διαδηλωτές δεν είναι μόνο στους δρόμους. Θα πάμε σε απευθείας σύνδεση και τη χρήση crowdfunding να πάρουν το μήνυμά τους.

Τρεις Νέα Υόρκη που βασίζεται Τούρκοι ήταν τόσο εμπνευσμένο από το αντικυβερνητικών ταραχών που έχει συγκλονίσει τη χώρα τους αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει crowdfunding να συγκεντρώσει τα χρήματα για να βάλει μια αγγελία στην εφημερίδα New York Times, εξηγώντας τι συμβαίνει στην Τουρκία.
Σε λίγες μέρες, το crowdfunding πρωτοβουλία για IndieGoGo συγκεντρώσει περισσότερα από $ 93 χιλιάδες ανθρώπων από όλο τον κόσμο, και τα χρήματα είναι ακόμα τροχαίο in Το ποσό αυτό υπερβαίνει κατά πολύ το 52.000 δολαρίων που απαιτείται για μια ολοσέλιδη διαφήμιση.
“Παρατηρώντας τα γεγονότα εξελίσσονται στην Τουρκία πραγματικά πραγματικά μας έκανε να σκεφτούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι», Murat Aktihanoglu, ένας από τους διοργανωτές crowdfunding, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.
“Είμαστε τακτική πολίτες. Δεν είμαστε ακτιβιστές. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί. Έτσι σκεφτήκαμε το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αυξήσει την παγκόσμια προβολή και την προσοχή για την κατάσταση στην Τουρκία.”
Aktihanoglu είπε ότι η ολοσέλιδη διαφήμιση σε εφημερίδα θα δείξει την υποστήριξη για τους ανθρώπους στην Τουρκία και να μιλήσει έξω ενάντια στην αστυνομική βία.
Η διαφήμιση αναμένεται να τρέξει στο εμπρόσθιο τμήμα των Times αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Οι διοργανωτές χρησιμοποιούν τώρα ανατροφοδότηση στο MySpace για να αποφασίσετε τι να κάνετε με τα επιπλέον χρήματα που του τέθηκαν. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό ντοκιμαντέρ για το κίνημα.
Οι τουρκικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης και έχουν αναπτυχθεί για να γίνει η μεγαλύτερη αντίδραση εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τότε που εξελέγη περισσότερα από 10 χρόνια.
Οι διαδηλωτές είναι αναστατωμένος για θέματα όπως η ελευθερία του λόγου και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι αυταρχική.
«Θέλουμε η κυβέρνηση να αρχίσετε να ακούτε τους ανθρώπους. Θέλουμε η κυβέρνηση να αρχίσει να σέβεται τη δημοκρατία στην Τουρκία”, δήλωσε ο Aktihanoglu.
Κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει παίξει τεράστιο ρόλο στις τουρκικές διαδηλώσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, περισσότερα από 2 εκατομμύρια tweets εστάλησαν για τις τουρκικές διαδηλώσεις σε μόλις οκτώ ώρες την Παρασκευή.
Ερντογάν χτύπησε Twitter για να βοηθήσει τους ανθρώπους εξάπλωση “ψέματα”. Κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης, είπε, «είναι η χειρότερη απειλή για την κοινωνία.”
Στην Τουρκία, μόλις πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού χρησιμοποιεί τα social media, και το 57% των ανθρώπων αυτών δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα social media για να μοιραστούν τις πολιτικές απόψεις τους, σύμφωνα με μια έκθεση από το Pew Research Center.

Leave a Reply