Σφάλματα Cyborg και λάμψη-in-the-dark γάτες: Πώς είμαστε ζώα μηχανικής

Ένα σκαθάρι cyborg ή ένα κατοικίδιο ζώο ψάρι κατασκευαστεί για να λάμπουν κάτω από υπεριώδες φως μπορεί να ακούγεται σαν κάτι που θα βλέπατε σε μια ταινία για το μέλλον.

Αλλά αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε το μέλλον είναι εδώ.
Αυτά είναι μόνο δύο από τις εξελίξεις της επιστήμης δημοσιογράφος Emily Anthes εξερευνά το νέο της βιβλίο, “γάτα του Φρανκενστάιν:. Αγκαλιάζοντας επάνω στο Brave New Biotech του θηρία” Σε εύκολο να αφομοιώσουν γλώσσα, Anthes εξετάζει τις ποικίλες μορφές επιστήμονες αναμόρφωση άλλα έμβια όντα – και το άνοιγμα ενός διαλόγου για τη δεοντολογία της διαδικασίας.
Κλωνοποίηση, για παράδειγμα, εμπίπτει σε αυτή τη συζήτηση, όπως και η «pharming,” ζώα ή γενετικώς μηχανικής για ιατρικούς σκοπούς. Εξελίξεις στην προσθετική δίνουν νέες δυνατότητες σε τραυματισμένα ζώα – και ενίοτε επωφελούνται οι άνθρωποι, πάρα πολύ.
Τηλεχειρισμού κατσαρίδες
Παρακολουθήστε ένα στοιχείο ελέγχου ένα iPod κατσαρίδα Anthes πόδι προβάλλει το παράδειγμα του Ατλαντικού ρινοδέλφινο Χειμώνας, του οποίου η ιστορία – έχασε την ουρά της μετά την αλίευσή τους σε μια γραμμή καβούρι-παγίδα και ήταν εφοδιασμένο με ένα προσθετικό μέλος – ενέπνευσε το 2011 την ταινία “Dolphin Tale . ” Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης ουρά του χειμώνα, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μια επένδυση gel προσθετική ότι ορισμένες ανθρώπινες ακρωτηριασμένους τώρα χρησιμοποιούν για τεχνητά μέλη τους, λόγω της εντυπωσιακή λαβή του.
Biotech δυνατότητες επεκτείνονται σε ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Ένας ιδιοκτήτης σκύλου που τάστα για να χάσει ένα αγαπημένο σύντροφο μπορεί να intrigued από τις προσφορές κλωνοποίησης δυνατότητες, ενώ οι λάτρεις της γάτας με αλλεργίες θα μπορούσε πιθανώς να ενδιαφέρονται να ακούσουν ότι η γενετική μηχανική θα μπορούσε να προσφέρει μια λύση.
Glofish, τα οποία είναι zebrafish που έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να περιέχουν ένα φθορίζον γονίδιο πρωτεΐνης, πωλούνται ως κατοικίδια ζώα στα 49 πολιτείες. (Υπάρχει επίσης μια κατοικίδια γάτα στις ΗΠΑ, ο κ. γονίδια Green, ο οποίος ανάβει όταν τοποθετείται κάτω από υπεριώδες φως, αν και Anthes δεν προβλέπει να υπάρχει ένα μεγάλο μέρος μιας αγοράς για περισσότερο σαν αυτόν.)
CNN διερευνηθούν αυτά τα παραδείγματα και μερικά από τα κολλώδης ηθικά ερωτήματα που τίθενται από τα ζώα μηχανικής σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα με Anthes. Μερικές απαντήσεις επεξεργασία για λόγους συντομίας.
CNN: Ποια ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από «γάτα του Φρανκενστάιν”;
Anthes: Είμαι μια επιστήμη geek και λάτρης των ζώων, γι ‘αυτό κλίνουν προς τις ιστορίες για τα ζώα. Με τον καιρό, παρατήρησα ότι φαινόταν σαν κάθε εβδομάδα υπήρξε κάποια νέα ιστορία για τα γενετικώς τροποποιημένα αυτό, ή κλωνοποιημένα ότι, σφάλματα ή cyborg, σκαθάρι ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Πήρα ενδιαφέρονται βάζοντας όλα τα κομμάτια μαζί και προσπαθώ να καταλάβω τι σήμαινε αυτό όλοι.
Ποιοι είμαστε εμείς για να είναι … παίζει τον Θεό; Αυτή είναι μια φράση που βλέπετε όλη την ώρα στον κόσμο των ζώων.
Emily AnthesCNN: Αν κοιτάξει κανείς κάτι σαν το ρινοδέλφινου και τον τρόπο με τον μεταφέρει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δικές μας ακρωτηριασμένους, φαίνεται να είναι μια win-win όλα γύρω. Αλλά σε ποιο σημείο και μετά αποτελεί ένα όλο και πιο μαλλιαρό λίγο, και ηθικά αμφιλεγόμενη, όταν μιλάμε για τη χρήση διαφορετικών πειραμάτων για να βοηθήσει τα ανθρώπινα προβλήματα;
Anthes: Το δελφίνι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, διότι αυτό περιλαμβάνει τη θεραπεία ενός ζώου που είναι ήδη τραυματιστεί από μόνη της. Μπορεί να έχει ανθρώπινο πληρωμή κάτω από το δρόμο, αλλά στη διαδικασία για να γίνει αυτό το έργο, έχετε κάνει ένα ζώο καλύτερα. Αλλά δεν είναι όλες οι έρευνες είναι έτσι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παίρνουμε τα ζώα που είναι υγιείς και να κάνουμε τους άρρωστοι, έτσι μπορούμε να τα μελετήσουμε, και ότι, προφανώς, είναι πολύ πιο περίπλοκη ηθικά.
Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο – αν όχι το πιο – κοινή χρήση της γενετικής μηχανικής, είναι επιστήμονες αρουραίους και ποντίκια μηχανικής που πάσχουν από διάφορες ασθένειες που στη συνέχεια θέλουν να μελετήσουν να μάθουν για θεραπείες ή θεραπείες για την ανθρώπινη ασθένεια. Αυτό είναι ένα αρκετά σαφές παράδειγμα όπου καλή μεταχείριση των ζώων και την ανθρώπινη ευημερία είναι σε άμεση αντίθεση.
Είναι δύσκολο, γιατί φαίνεται βαθιά άδικο, και σε ορισμένες αισθήσεις, αυτό είναι. Μου αρέσουν τα ζώα, και δεν θέλω να μας δουν δημιουργία αρουραίους που μόλις κατάσπαρτος με όγκους όλη την ώρα, αλλά αν μου είπε ότι θα δώσει πραγματικά μια θεραπεία για τον καρκίνο, είναι δύσκολο να πούμε όχι σε αυτό.
Μελέτες έχουν δείξει ότι το κοινό είναι βαθιά σύγκρουση γι ‘αυτό, και νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές που μπορείτε να κάνετε με βάση ποια είναι τα πιθανά οφέλη. Δεν μου αρέσει η ιδέα των δοκιμών καλλυντικών προϊόντων σε ζώα, και νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου. Αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λίγο πιο δεκτικοί όταν πρόκειται για δοκιμές σε ζώα χημειοθεραπεία, επειδή το δυναμικό πληρωμή για τον άνθρωπο είναι τόσο μεγάλη. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάποια παρηγοριά για το ζώο.
CNN: Νόμιζα ότι έκανε μια ενδιαφέρουσα σημείο στο βιβλίο σας για την τεχνολογία, ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου έχουμε συνηθίσει να εξατομίκευση. Τι θα μπορούσε το μέλλον της βιοτεχνολογίας αναμονή για αυτό;
Anthes: Έχουμε επιθυμητή ειδικά σχεδιασμένα κατοικίδια ζώα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ακριβώς ότι οι επιλογές μας για τη δημιουργία τους ήταν περιορισμένες. Οι τεχνικές της μοριακής γενετικής επιτρέπει πραγματικά μας πάνε μέσα και, για πρώτη φορά, στοχεύουν πολύ συγκεκριμένα μεμονωμένα γονίδια.
Ένας από τους μεγάλους τομείς ενδιαφέροντος ήταν για τη δημιουργία υποαλλεργικά κατοικίδια ζώα. Με γάτες, για παράδειγμα, υπάρχει ένα γονίδιο, ιδίως που κωδικοποιεί για μια πρωτεΐνη η οποία είναι ό, τι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν. Η ιδέα είναι, αν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την πρωτεΐνη, ίσως έχετε μια γάτα που δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση.
Νομίζω ότι ένας γενετικά υποαλλεργική γάτα είναι κάτι που θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για, και κάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να οραματίζονται ένα χτύπημα στην αγορά.
Νομίζω ότι είμαστε πραγματικά πρόκειται να δούμε … μια αύξηση των πλασμάτων που συνδυάζουν ηλεκτρονικά κομμάτια και βιολογικές.
Emily AnthesCNN: Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο σκοπό, αλλά στη συνέχεια και πάλι, εγείρει ερωτήματα για το πού είναι τα ηθικά όρια.
Anthes: Καταλαβαίνω όλες τις επικρίσεις που έχει πέταξαν σε γενετικές τεχνολογίες, και νομίζω ότι πολλοί από αυτούς είναι απολύτως έγκυρη. Θα πρέπει να εξετάσουμε την καλή διαβίωση των ζώων, θα πρέπει να εξετάσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα πρέπει να εξετάσουμε την ανθρώπινη ασφάλεια.
Και σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αλλαγές που δεν είναι καλό για τα ζώα, δεν είναι καλό για τους ανθρώπους, δεν είναι καλό για το περιβάλλον, και θα πρέπει να απορρίψουμε απόλυτα τα προϊόντα αυτά.
Νομίζω ότι το σημείο που ήθελα πραγματικά να κάνω είναι ότι δεν πρέπει πάντα να είναι με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι κάθε προϊόν θα είναι επιβλαβές και επικίνδυνο, και μερικοί μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετική. Δεν θα ήθελα να δω αυτές οι τεχνολογίες απορρίφθηκε από το χέρι όταν μπορεί να υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες εφαρμογές.
CNN: Πού νομίζετε ότι το άγχος σχετικά με τη βιοτεχνολογία προέρχεται από;
Anthes: Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές ανησυχίες, και μερικά από αυτά είναι πρακτικές, ακόμη και αν παίρνουν είδος του sci-fi esque. [Π] καπέλο θα συμβεί αν αυτά τα τροποποιημένα ψάρια παίρνουν χαλαρά, και τι θα μπορούσε να τον όλεθρο που σπέρνουν;
Έπειτα, υπάρχουν και πιο φιλοσοφική ανησυχίες σχετικά, «Είναι αυτό το αφύσικο; και, στη συνέχεια, «Αν είναι αφύσικο, κάνει ότι κάνει λάθος; Και ποιοι είμαστε εμείς να είναι, παραθέτω-unquote, παίζοντας τον Θεό; Αυτή είναι μια φράση που βλέπετε όλη την ώρα στον κόσμο των ζώων. Είμαστε ταξινομήσετε του να απελευθερωθούν οι δυνάμεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε; Αυτά είναι όλα τα ερωτήματα που έρχονται ξανά και ξανά.
Στη ρίζα του είναι το γεγονός ότι αυτή είναι νέα και υψηλής τεχνολογίας. … Πράγματα που είναι νέο είναι πολύ πιο τρομακτικό από ό, τι τα πράγματα που είναι παλιά. Πράγματα που είναι απόσπασμα-unquote, τεχνολογικά είναι πιο τρομακτικό από ό, τι τα πράγματα που είναι, παραθέτω-unquote, φυσικά. Έχετε πολλά από τα στοιχεία αυτά μαζί τυλιγμένα όταν μιλάτε για κάτι όπως η γενετική μηχανική.
CNN: Υπήρχε ένα συγκεκριμένο είδος ή πείραμα που κέντρισε το ενδιαφέρον σας ως την πρώτη γραμμή της βιοτεχνολογίας;
Anthes: Νομίζω ότι αυτός ο κόσμος των cyborgs είναι πραγματικά συναρπαστικό, αλλά και πολύ αντιπροσωπευτικό για το μέλλον. Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της πρόωρης εργασίας στον τομέα της βιοτεχνολογίας χειριζόταν βιολογία και τα γονίδια που είναι ήδη εκεί. Νομίζω ότι το μέλλον με πολλούς τρόπους είναι η mash-up της ζωής με την nonliving, η βιοτική με την α-βιοτικών. Νομίζω ότι είμαστε πραγματικά πρόκειται να δούμε, για πολλούς και διάφορους λόγους και σε πολλά διαφορετικά είδη, η αύξηση των πλασμάτων που συνδυάζουν ηλεκτρονικά κομμάτια και βιολογικές.
CNN: Όπως τα ρομποτικά σφάλματα που μιλούσαμε για το βιβλίο σας (όπου οι επιστήμονες μελετούν πώς να μετατρέψετε ένα έντομο σε μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσουν νοημοσύνη για στρατιωτικούς σκοπούς).
Anthes: Αυτό είναι ένα πολύ δραματικό παράδειγμα, και νομίζω ότι θα υπάρχουν περισσότερα από αυτά. Αλλά νομίζω ότι θα υπάρξει λιγότερο δραματικές είδη των cyborgs που θα γίνονται όλο και πιο συχνές. Υπάρχουν ένας αριθμός θεραπειών που δοκιμάζονται για τις ανθρώπινες ασθένειες που περιλαμβάνουν την εμφύτευση της προσθετικής είδος νευρο-στον εγκέφαλο, και (χρησιμοποιώντας) βιονικά άκρα προσθετική. Νομίζω ότι πρόκειται να γίνει όλο και πιο mainstream για να συναντήσει τον άνθρωπο ή τα ζώα που έχουν ηλεκτρονικά μέρη ενσύρματο σε αυτά.
CNN: Τι νομίζετε ότι είναι οι μεγαλύτερες επιπτώσεις στην προσωπική ζωή ενός ατόμου που μπορεί να προέρχονται από την τελευταία έρευνα της βιοτεχνολογίας;
Anthes: Νομίζω ότι υπάρχει ένα πολύ δυναμικό σε αυτόν τον τομέα του σκύλου γενετική, η οποία είναι ακριβώς αυξάνεται σαν τρελός. Είμαστε ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε μερικά από αυτά: Υπάρχουν εμπορικά εργαστήρια που μπορούν να δοκιμάζουν DNA του σκύλου σας για λιγότερο από $ 100, και να σας δώσει πληροφορίες για το τι ασθένειες μπορεί να είναι επιρρεπείς σε και ότι μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάνουν καλύτερες ιατρικές αποφάσεις για σας σκυλί. Νομίζω ότι αυτός ο κόσμος της φροντίδας και της γενετικής μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο της γενετικής ασθένειας σκυλί, το οποίο πολλή έρευνα έχει δείξει είναι ένα τεράστιο πρόβλημα ανάμεσα σε πολλές φυλές των σκύλων.
CNN: Λέτε στο βιβλίο σας ότι εργάζεται για τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων ζώων λέει κάτι για μας. Τι θα βρείτε να είναι η απάντηση σε αυτό, όταν έγιναν γραπτώς;
Anthes: Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μία απάντηση, αλλά αποκαλύπτει μερικά πράγματα.
Δείχνει, για παράδειγμα, ότι τα κατοικίδια ζώα μας εμπνέει με την αισθητική αξία. Μερικές φορές θέλουμε να τις αλλάξετε μόνο για να φαίνονται ωραία για μας. Μερικές φορές θέλουμε να αλλάξουμε (ζώα), ακριβώς για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες μας, να παράγουν καλύτερα κρέατος ή ορισμένα είδη ναρκωτικών. Μερικές φορές, θέλουμε να αλλάξουμε τους περισσότερο από αλτρουισμό για την υγεία τους.
Δείχνει κατά κάποιο τρόπο πόσο περίπλοκο είναι οι σχέσεις μας με τα ζώα? Ότι εκτιμούμε τους ταυτόχρονα για ό, τι μας δίνουν, αλλά ότι θέλουμε επίσης – ή ότι θέλουμε – να έχουν μακρά, υγιή ζωή για τους δικούς τους λόγους.
Αυτό ήταν κάτι που επέστρεψα ξανά και ξανά. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι αποκαλύπτει πόσο περίπλοκα είναι τα συναισθήματά μας για τα άλλα είδη. Δεν θέλουμε να τους δει να υποφέρουν, ακόμα και αν τα βάσανά τους μας δίνει μια θεραπεία για τον καρκίνο, τότε ίσως αυτό είναι εντάξει. Αποκαλύπτει ότι είμαστε βαθιά σύγκρουση σχετικά με το ρόλο που παίζουν τα ζώα στη ζωή μας.

Leave a Reply