Συρία έθνη να BRICS: Βοήθεια διακοπής της ροής του χρήματος, τα όπλα για τους αντάρτες

Εμπόλεμη Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ κάλεσε την Τετάρτη τους ηγέτες από τη Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική για να βοηθήσει ένθερμος τη ροή των χρημάτων και όπλων για τους αντάρτες στο 2-year-old εμφύλιο πόλεμο.

Ο λόγος ήρθε την ίδια ημέρα που η συριακή αντιπολίτευση άνοιξε πρεσβεία στη Ντόχα, Κατάρ. Αραβικού Συνδέσμου συνάντηση των εκπροσώπων εκεί την Τρίτη οι αντάρτες επέτρεψαν να πάρει το κάθισμά της Συρίας κατά τη σύνοδο κορυφής
“Εσείς, με όλες τις μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές βάρος που αντιπροσωπεύουν … καλούνται να ασκήσουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθεί τέρμα στα δεινά του λαού της Συρίας, που προκύπτουν από τις άδικες οικονομικές κυρώσεις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου που επηρεάζουν άμεσα το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μας και τις καθημερινές τους ανάγκες, “al-Assad, δήλωσε στην επιστολή προς τους ηγέτες των χωρών BRICS φοιτούν σε οικονομική σύνοδο κορυφής στην πόλη της Νότιας Αφρικής του Ντέρμπαν.
Στην επιστολή, που στον αέρα και σε απευθείας σύνδεση από το κράτος-run Συριακής Αραβικής Πρακτορείο Ειδήσεων, αλ-Άσαντ, δήλωσε η Συρία έχει στόχο “τρομοκράτες” που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και έναν αριθμό αραβικών εθνών.
Shakeup Ηγεσία στην συριακή αντιπολίτευση;
Κληρικός της Συρίας σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση
Γερμανοί υιοθετήσουν επαναστάτες της Συρίας
Μουσική από τα πυρομαχικά
Πρόσφυγες οικονομία βάρος της Ιορδανίας Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της συνόδου κορυφής, οι ηγέτες των χωρών BRICS – θεωρούνται στο σύνολό τους είναι σε παρόμοιο στάδιο της οικονομικής ανάπτυξης – δήλωσαν ότι στέκονται πίσω από μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το περασμένο έτος ότι οι κλήσεις για τη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία.
Το σχέδιο, ανέφερε η δήλωση, «επαναλαμβάνει την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της σύγκρουσης.
Πρεσβεία της αντιπολίτευσης στο Κατάρ
Της αντιπολίτευσης της Συρίας, εν τω μεταξύ, άνοιξε πρεσβεία Τετάρτη στην Ντόχα, Κατάρ.
Η πρεσβεία είναι η πρώτη για το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από περισσότερες από 100 χώρες ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας.
Άλλες πρεσβευτές συνασπισμού – σε Παρίσι, Λονδίνο, Ουάσιγκτον και τον αντιπρόσωπο για τα έθνη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου – λειτουργούν χωρίς επίσημη κτιρίου της πρεσβείας, σύμφωνα με Karkour Sarah με τα μέσα ενημέρωσης γραφείο του συνασπισμού.
Ο συνασπισμός αναλαμβάνει την πρεσβεία που στέγαζε στο παρελθόν τους διπλωματικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης αλ-Άσαντ, ο οποίος πετάσματος πρεσβεία του Κατάρ μετά από εκεί τράβηξε διπλωματικό προσωπικό της από τη Δαμασκό πέρυσι.
Νέα από την αντιπολίτευση για το άνοιγμα πρεσβείας ήρθε επίσης ως αλ-Άσαντ επιτέθηκε σε απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου στο κάθισμα ηγέτες ανταρτών στη σύνοδο κορυφής.
Η κυβέρνηση, είπε ο Αραβικός Σύνδεσμος ήταν κατά παράβαση του καταστατικού της για την απόφαση του καθίσματος “ενός παράνομου κόμματος και να αυξήσουν σημαία άλλη από την εθνική σημαία της Συρίας,” το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA ανέφερε.
Ρωσία αντιτάχθηκε επίσης στο ρόλο του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το κρατικό RIA Novosti-υπηρεσία ειδήσεων.
Περισσότερα από 70.000 Σύριοι – ως επί το πλείστον άμαχοι – έχουν σκοτωθεί από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις Μάρτιο του 2011 οδήγησε σε μια άγρια ​​καταστολή της κυβέρνησης, μια ένοπλη εξέγερση και έναν εμφύλιο πόλεμο χωρίς ορατό τέλος.
Συγκρούσεις για τους Πρόσφυγες
Την Τετάρτη, Σύριοι πρόσφυγες συγκρούστηκαν με τις τουρκικές αρχές για αυτό που ονομάζεται ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης σε ένα από τα στρατόπεδα κοντά στα σύνορα.
Βίντεο από τις συγκρούσεις έδειξε Συρίας διαδηλωτές πετώντας ό, τι φαινόταν να είναι βράχια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με τον ψεκασμό τους διαδηλωτές με κανόνια νερού.
Η Τουρκία έχει δαπανήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια για τη σύσταση 17 προσφυγικούς καταυλισμούς, με περισσότερες υπό κατασκευή.
Οι μάχες στη Συρία έχει εκτοπιστεί στο εσωτερικό της 2 εκατομμύρια άτομα, και πάνω από 4 εκατομμύρια έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα από την ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι – περίπου το 5% του πληθυσμού της χώρας – έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Leave a Reply