Πώς το Διαδίκτυο έχτισε ένα $ 100.000 αγωνιστικό αυτοκίνητο

Με πορτοκαλί χρώμα του, μυώδης εμφάνιση και τοποθετούνται κατευθύνουν τα κέρατα, μια ασυνήθιστη αγωνιστικό αυτοκίνητο έχει μετατραπεί κεφάλια στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Αλλά αυτό δεν είναι καν το πιο ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτό.
Αυτό είναι ένας μαχητής Rally, που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο όχημα παραγωγής για να σχεδιαστεί μέσω crowdsourcing, η διαδικασία της εισόδου σχεδίασης από μια παγκόσμια κοινότητα των ενδιαφερομένων μέσω του Διαδικτύου.
“Αν ο Henry Ford είχε Twitter και πρόσβαση στο Internet, αυτός σίγουρα θα έχουν τα αυτοκίνητα του με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο,” είπε ο John B. Rogers, πρόεδρος και συν-ιδρυτής της Τοπικής Motors, η αυτοκινητοβιομηχανία Αριζόνα, που χτίστηκε το μαχητικό αγώνα. Το σλόγκαν της εταιρείας: “Κατασκευασμένη από εσάς στην Αμερική.”
Ο μαχητής Ράλι χτίζεται για την ταχύτητα, αλλά έχει πέντε σημείων ζώνες ασφαλείας, δεν bags.Rogers αέρα μίλησε στο South by Southwest Interactive φεστιβάλ στο Ώστιν για τη χρήση του crowdsourcing για να κάνουν το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο με τον φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Τοπική Motors ισχυρίζεται ότι μαχητής του Ράλι είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που θα δημιουργηθεί μετά από αυτή την αρχή. Ρότζερς είπε ότι παρήχθη σε 18 μήνες, περίπου πέντε φορές πιο γρήγορα από ό, τι με τις συμβατικές μεθόδους.
Το σχέδιο επιλέχθηκε μέσα από μια ψηφοφορία του 2009 από μια κοινότητα των εκατοντάδων ανθρώπων στο διαδίκτυο. Το νικητήριο σχέδιο υποβλήθηκε από Sangho Kim της Πασαντίνα, Καλιφόρνια, και το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο με 6,2-λίτρων, οκτώ κυλίνδρους, αυτόματο κιβώτιο, κίνηση στους πίσω τροχούς και 430 ίππους. Η κοινότητα του Παγκοσμίου Ιστού, επίσης, συμμετείχε στο σχεδιασμό των διαφόρων εξαρτημάτων αυτοκινήτων, όπως και τις πόρτες.
Τοπική Motors λέει ότι πέρασε 3 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου, πολύ λιγότερο από ό, τι δαπανάται για εμπορικά μοντέλα με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Για Rogers, ήταν η επανεξέταση χαρακτηριστικά του οχήματος.
«Κοστίζει 10 δολάρια για να σχεδιάσει ένα πέντε σημείων ζώνη ασφαλείας, όπως το Ράλι μαχητών, σε σύγκριση με το 6 εκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί μια αερόσακος,” είπε ο Rogers.
Η τιμή του αυτοκινήτου περιλαμβάνει έξι ημερών παραμονής σε Τοπικό Motors »Αριζόνα εργοστάσιο για την κατασκευή it.The τιμή αυτού του αυτοκινήτου είναι 99.900 δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει έξι ημερών παραμονής σε Τοπικό Motors» Αριζόνα εργοστάσιο – για την κατασκευή του αυτοκινήτου.
Βλέπετε, όταν κάποιος αγοράζει ένα μαχητικό αγώνα, δεν παίρνουν ένα συναρμολογημένο αυτοκίνητο αλλά ένα κιτ. Περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες με τη μορφή εγχειριδίων, τα wikis και το YouTube πώς-στα βίντεο – καθώς και η υποστήριξη των εμπειρογνωμόνων Τοπική Motors ».
Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν πουληθεί, κυρίως στις ΗΠΑ και σε ορισμένες Καζακστάν, τη Ρωσία και τη Μεγάλη Βρετανία, είπε ο Rogers. Ο στόχος είναι να πουλήσει 2.000 μαχητές Ράλι πριν εγκαταλείψει το μοντέλο και την έναρξη των εργασιών για ένα νέο.
Ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια, Τοπική Motors είναι τώρα κατ ‘οίκον σε περισσότερα από 25.000 μέλη της κοινότητας και 50 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
Εκτός από το Fighter Ράλι, η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται πάνω σε ένα πρωτότυπο στρατιωτικό όχημα – το XC2v – για την Ερευνητικά Προγράμματα Defense Advanced Οργανισμού, ένα βραχίονα έρευνα του Πενταγώνου.
Τοπική Motors έχει επίσης ξεκινήσει προκλήσεις για το σχεδιασμό communally την καλύτερη πίτσα παράδοση του οχήματος και το καλύτερο παπούτσι για την οδήγηση, τα σχέδια ζήτησαν από Dominos Pizza και Reebok.
Ρότζερς είπε ότι θέλει να χτίσει ένα crowdsourced μοτοσικλέτα, ένα σκάφος και ένα πιο προσιτό αυτοκίνητο 10.000 δολαρίων.

Leave a Reply