Πώς ταπεινή USB μετατραπεί μηχανικός σε «ροκ σταρ» τεχνολογίας

Με την τεχνολογία ηλεκτρονικών υπολογιστών προχωρεί με ολοένα απίστευτη ρυθμό, αυτό είναι παρήγορο να γνωρίζουμε ότι ένα μικρό χαρακτηριστικό παραμένει σταθερά μέλλον-απόδειξη και, το πιο σημαντικό, αλάνθαστη.

Το USB (Universal Serial Bus) είναι σήμερα τόσο επίκαιρη όσο ήταν όταν το 12 χιλιοστά από 4,5 χιλιοστά λιμάνια και τα καλώδια πρώτα άρχισαν να εμφανίζονται πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρέχοντας στους χρήστες με ένα διακριτικό και απλό τρόπο τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ μια σειρά ψηφιακών συσκευών .
Σήμερα, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια συσκευές USB που πιστεύεται ότι είναι σε χρήση σε όλο τον κόσμο – ένα στατιστικό στοιχείο που έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία του εφευρέτη, Ajay Bhatt, μια μόνιμη θέση στην ανεπίσημη αίθουσα υπολογιστών του φήμη.
“. Ήμουν εντελώς έκπληκτος από το πόσο έχει επηρεάσει τους πάντες εννοώ, το όνομά μου έγινε ένα κοινό όνομα – τουλάχιστον σε σχολεία και τεχνικές κοινότητες,” Bhatt είπε.
Υψηλό κύρος του μηχανικού σε κύκλους υπολογιστών ήταν περίφημα γιορτάζεται σε μια εκστρατεία διαφήμισης του 2009 από τους εργοδότες του, Intel, όπου ένας ηθοποιός που απεικονίζει Bhatt αντηριδωτών σε ένα εργαστήριο γεμάτο συναρπάσει τους συναδέλφους.
“Έχω πάρει πραγματικά μια θεραπεία ροκ σταρ και αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο για μένα – οι άνθρωποι ζητώντας την υπογραφή σας, τους ανθρώπους που ρωτούν για την εικόνα σας.”
Silent επιτυχία της άρθρωσης BLUMOTION
Θεία έμπνευση πίσω από Post-it Notes
Η συγκομιδή καουτσούκ από πικραλίδες ταξίδι του στην ψηφιακή αθανασία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εν μέσω της αυξανόμενης κουβάρι των ογκώδες καλώδια και πύλες που συνδέονται με τις ξεχωριστές συσκευές για PC και φορητούς υπολογιστές.
Διαβάστε: Raspberry Pi + Arduino = $ 100 Τεμάχια super
Ένα καλώδιο θα μιλήσει στο πληκτρολόγιο, Bhatt υπενθυμίζει, ενώ ένα άλλο θα συνδέσετε ένα modem. Ένα διαφορετικό καλώδιο με δυνατότητα εκτύπωσης με μια άλλη σύνδεση του σκληρού δίσκου στην οθόνη.
«Ήταν πιο δύσκολο από ό, τι θα έπρεπε να είναι», λέει.
“Θα έψαχναν στις δύο συσκευές με καλώδια σύνδεσης και θα ήθελε τα πράγματα να συμβούν, αλλά οι κανόνες δεν ήταν τόσο απλό. Ήταν πολύ δύσκολο για το μέσο άτομο για να το χρησιμοποιήσετε. Όλη η τεχνολογία σε αυτό το σημείο το οποίο αναπτύχθηκε για τεχνολόγους από τεχνολόγους. ”
Έθεσε για τη δημιουργία μιας ενιαίας σύνδεσης για υπολογιστές σε ολόκληρο τον κλάδο. Για έξι χρόνια πίεσε τους συναδέλφους του στο Intel και στη συνέχεια στις άλλες εταιρείες του υπολογιστή, προτρέποντας όλους να μεταβείτε στο λεωφορείο.
“Αρχικά, ήταν δύσκολο για αυτούς να καταλάβουν τα πλεονεκτήματα. Είχαμε μια μεγάλη σκηνή και έχουμε συμπεριλάβει όλους, ακούσαμε με την είσοδο του καθενός και προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει με τον καλύτερο των δυνατοτήτων μας και γι ‘αυτό USB είναι επιτυχής”, Bhatt είπε.
Ήταν όλα πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, λέει, απαιτώντας μια ριζική αλλαγή στο οικοσύστημα της βιομηχανίας.
“Για να είναι επιτυχής σε τίποτα, όπως αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε το πρόβλημα από την πλευρά τους, έτσι ώστε, αν πήγα, ας πούμε, Compaq -. Που είναι τώρα (ανήκει) Hewlett-Packard – θα χρησιμοποιηθούν για να σκεφτούμε ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν », είπε.
USB ήταν καλό, γιατί αντιμετωπίζει ορισμένα από τα προβλήματα ικανοποίησης των πελατών, ενώ βοηθά επίσης τους κατασκευαστές hardware του υπολογιστή για να εξοικονομήσουν χρήματα.
Δική της εμπορική Bhatt προσδοκίες για την εφεύρεσή του ήταν αρχικά αρκετά μέτρια.
Διαβάστε: παραμικρό κάμερα fisheye στον κόσμο
“Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν ένα (εφάπαξ) 40 εκατομμύρια δολάρια ευκαιρία», λέει. “Δεν θα μπορούσα να φανταστώ πού USB έχει πάει ή όπου θα συνεχίσει να πάει. Αυτό έχει υπερβεί την πιο άγρια ​​φαντασία μου.”
Πολλοί άνθρωποι που είπαν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει και στη συνέχεια θα πάει στο κατάστημα ή να μιλήσετε με τους χρήστες. Θα όλοι ευχαριστημένοι από την USB, πόσο εύκολο είναι.
Ajay Bhatt, Intel EngineerThe πρώτο μοντέλο (USB 1) έφτασε στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και ήταν ένα στιγμιαίο χτύπημα. Αργότερα εκδόσεις – USB 2.0 κυκλοφόρησε το 2000 και USB 3.0 που έκανε το ντεμπούτο του το 2008 – έχουν βελτιωθεί κατά πολύ τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
“USB 3.0 είναι 400 φορές πιο γρήγορα (από την αρχική USB μας) και όσο προχωράμε βλέπω USB πρόκειται για 816 φορές πιο γρήγορα,” Bhatt λέει.
“Είναι εξελίσσεται. Το μεγάλο μέρος της USB είναι ότι η πρώτη συσκευή που αγοράσατε μπορεί να λειτουργήσει με τους υπολογιστές σήμερα, και ελπίζω ότι θα εργαστεί με τους υπολογιστές στο μέλλον.”
Σήμερα, περίπου δύο δισεκατομμύρια USB για στέλνονται κάθε χρόνο, με τα εκατομμύρια που πωλούνται κάθε μέρα.
Αλλά το έργο δεν ήταν ποτέ για τα λεφτά, λέει ο 56-year-old.
“Κάποιος μου συνέντευξη κάποτε και είπαν, δεν ξέρω, δεν ξέρω, αν έκανα μια δεκάρα ανά USB σημείο και η Intel έκανε μια δεκάρα ανά μονάδα USB, τότε θα έχουν κάνει πολλά χρήματα», λέει .
“Νομίζω ότι αυτό που κάναμε ήταν να δημιουργήσει ένα ανοιχτό πρότυπο που όλοι μπορούν να επωφεληθούν. Τι είμαι ευτυχής που βλέπω είναι ότι ο καθένας συμμετέχει σε αυτό το οικοσύστημα και έχουν όλα τα χρήματα.”
Η πραγματική κατώτατη γραμμή για Bhatt αν έχει μια διαρκή αίσθηση της αξίζει στην προσωπική του κεφάλαιο.
“Νομίζω ότι για κάθε μηχανικό να δούμε τις ιδέες σας, τα οράματα σας σε ένα ράφι σε ένα κατάστημα είναι ένα απίστευτο συναίσθημα – ξέρετε, γιατί έχετε δημιουργήσει κάτι, έχετε φανταστεί κάτι», λέει.
“Πολλοί άνθρωποι που είπαν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει και στη συνέχεια θα πάει στο κατάστημα ή να μιλήσετε με τους χρήστες. Θα όλοι ευχαριστημένοι από την USB, πόσο εύκολο είναι. Θα σας κάνει να νιώθω καλά.”

Leave a Reply