Πώς να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε ένα βιομετρικό μηχάνημα σάρωσης

Smartphones αποτελούν ισχυρά εργαλεία, και με τα σωστά apps και αξεσουάρ, μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερο. A με έδρα την Καλιφόρνια εταιρεία τεχνολογίας έχει ξεκινήσει ένα εργαλείο που μετατρέπει ένα κανονικό iPhone 4 ή 4S σε ένα ισχυρό εργαλείο σάρωσης βιομετρικών στοιχείων.

AOptix παρουσίασε app και ένα wrap-γύρω από τη συσκευή για τη μετατροπή του smartphone σε μια φορητή ίριδα, το πρόσωπο, τα δακτυλικά αποτυπώματα και σαρωτή φωνή.
Το σύστημα υλικού και λογισμικού, η πρώτη του είδους της για το iPhone, καλείται AOptix Stratus, η οποία περιλαμβάνει τόσο την iOS app – που θα κοστίζει $ 199 – και τυλίξτε γύρω από τη συσκευή για ένα iPhone 4 ή 4S. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το iPhone κάμερα για να snap εικόνες από πρόσωπα και τις φωνές ρεκόρ, ενώ υπάρχει ένα επιπλέον κάμερα που κάνει ιριδοσκόπηση και ένα μικρό αισθητήρα για να ανιχνεύσει τα δακτυλικά αποτυπώματα. AOptix θα κυκλοφορήσει επίσης ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού για τους πελάτες της, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν την εφαρμογή στις δικές τους ανάγκες.
Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Άμυνας κατέβαλε AOptix 3000000 δολαρίων για να αναπτύξουν μια ενισχυμένη λύση χρησιμοποιώντας το εργαλείο αυτό είναι που ξεκίνησε σήμερα.
Δείτε επίσης: Η έξυπνη κάμερα επαναπροσδιορισμός
Πώς Post-it σημειώσεις εξαπλωθεί σαν ιός
Ελέγξτε τις μάχες Point παγκόσμια επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
Η συγκομιδή καουτσούκ από πικραλίδες Η ιδέα πίσω από αυτό το σύστημα είναι να κάνει ευκολότερη τη χρήση βιομετρικών στοιχείων αναγνώρισης και κινητής τηλεφωνίας. Σκεφτείτε έναν οργανισμό προστασίας των συνόρων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση ίριδας στο σημείο τελωνειακού ελέγχου του αερολιμένα, ή μια υπηρεσία επιβολής της αστυνομίας ή του νόμου που πρέπει να ελέγξει τις ταυτότητες στο δρόμο και δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο, δυσκίνητο υλικό για να το πράξουν. Αυτός είναι όπου Stratus μπαίνει
Κάνοντας το σύστημα να λειτουργήσει σε ένα iPhone κάνει τα πάντα ευκολότερα. “Αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα iPhone πριν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό”, δήλωσε ο διευθυντής AOptix του προϊόντος Marketing Joey Pritikin.
Σε μια τηλεδιάσκεψη επίδειξης, Pritikin έδειξε πώς λειτουργεί το σύστημα. Ο χρήστης εισάγει το iPhone στη συσκευή, συνδέοντας το με το 30-pin connector, και στη συνέχεια ξεκινά το app. Η διεπαφή app είναι φιλικό προς το χρήστη και απλό, και επιτρέπει στο χρήστη την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων του προσώπου που έχει μπροστά του με σχετική ευκολία. Χρησιμοποιώντας ένα iPhone επιτρέπει επίσης το app μητρώο συντεταγμένες GPS και να διαβιβάζουν όλα τα δεδομένα μέσω του κινητού σύνδεση στο Internet του τηλεφώνου.
Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το χρήστη να καθορίσει την απόσταση στην οποία να σταθεί μπροστά από το άλλο πρόσωπο και αυτόματα παίρνει μια εικόνα όταν το θέμα είναι στη σωστή σειρά. Αυτή η αυτόματη σύλληψη λειτουργεί τόσο με το iPhone κάμερα και με το ενσωματωμένο scanner ίριδας. Όλες οι εικόνες λαμβάνονται αποθηκεύονται και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσα από το app. Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει το προφίλ ενός ατόμου συμπεριλαμβανομένων του ή της ίριδας, το πρόσωπο, τη φωνή, τα δακτυλικά αποτυπώματα και βιογραφικά στοιχεία. Αυτό αδέσποτος των δεδομένων γίνεται δυνατή η πρόσβαση με το πάτημα ενός δακτύλου.
Δείτε επίσης: 30 δολάρια το gadget σας επιτρέπει μάτια σας να πάρει τον έλεγχο
Pritikin εξήγησε ότι όταν άρχισε να εργάζεται για το έργο, έπρεπε να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μια off-the-shelf προϊόντα, όπως το iPhone, ή να αναπτύξουν τη δική τους, ίσως με τη χρήση μιας πλατφόρμας όπως το Android. Αλλά τελικά εγκαταστάθηκαν στο iPhone για διάφορους λόγους.
«Είναι πολύ ασφαλές ως πλατφόρμα, η οποία είναι, φυσικά, σημαντικό για τους πελάτες μας», είπε. “[Αυτό] είναι πολύ σταθερό, μπορείτε να αγοράσετε την ίδια συσκευή σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουν ένα πολύ ισχυρό οικοσύστημα για την υποστήριξη των αξεσουάρ, όπως αυτή που δημιουργήθηκε.”
Pritikin αρνήθηκε να πει πόσο πολύ το κόστος της συσκευής, τονίζοντας το γεγονός ότι δεν είναι ένα καταναλωτικό προϊόν, αλλά, μάλλον, πρόκειται για τις επιχειρήσεις ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Stratus θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα σημεία διέλευσης των συνόρων, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αντιμετώπισης καταστροφών (όταν τακτική υποδομή για την επαλήθευση της ταυτότητας δεν είναι παρούσα), για απομακρυσμένη mobile banking ή ακόμα και εξ αποστάσεως υγειονομική περίθαλψη.
Αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα iPhone πριν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το
Joey Pritikin, AOptixCountries όπως η Ινδία, η οποία αναπτύσσει εθνικά προγράμματα ID να δοθεί σε κάθε πολίτη ένα μοναδικό αριθμό που συνδέεται με τα βιομετρικά δεδομένα (PDF), θα μπορούσε επίσης να είναι πελάτες-στόχους.
Δείτε επίσης: Εκτυπώστε μια ζωή-το μέγεθος του ρομπότ για κάτω από $ 1.000
Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε χώρα AOptix θα αρνηθεί να πωλήσει τα προϊόντα τους σε αυτά, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση και χαρακτηριστικών, Pritikin απάντησε ότι η εταιρεία του ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ και δεν θα εξάγουν τα προϊόντα τους σε χώρες όπως το Ιράν ή η Βόρεια Κορέα.
Pritikin αρνήθηκε να προσδιορίσει συγκεκριμένους πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει Stratus, αλλά είπε ότι οι πρώτες αποστολές θα είναι στο τέλος του Απριλίου.

Leave a Reply