«Προοδευτική» εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του CREDO χτυπά υποκλοπή Govt, αλλά δεν μπορεί να το σταματήσει

Εταιρείες ασύρματων του έθνους έχουν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί μετά τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση συλλέγει τα αρχεία του τηλεφώνου ενδέχεται να καλύπτουν τα εκατομμύρια των Αμερικανών από τη βιομηχανία γίγαντας Verizon. Μια εξαίρεση: Κινητό CREDO. που η ίδια τους λογαριασμούς ως «προοδευτική μόνο τηλεφωνική εταιρεία της Αμερικής.”
CREDO δεν έχει σχεδόν την επιρροή των μεγαλύτερων ανταγωνιστών της, προσφέροντας μόνο περίπου 125.000 πελάτες. Συγκρίνετε αυτό με 98.9 εκατομμύρια συνδέσεις λιανικής της Verizon και της Sprint 53900000.
Αλλά CREDO έχει βρει μια θέση μεταξύ των αριστερών Αμερικανών με τη σύνδεση των δραστηριοτήτων της σε ένα ισχυρό βραχίονα ακτιβισμού γνωστή ως δράση CREDO, αύξηση της πελατειακής βάσης του 25% τα τελευταία δύο χρόνια.
CREDO – η οποία ξεκίνησε ως μια επιχείρηση πιστωτικών καρτών το 1985 και ξεκίνησε κινητής τηλεφωνίας υπηρεσία το 2000 – υποστηρίζει τις αιτίες, συμπεριλαμβανομένων γάμο ομοφυλοφίλων, την προστασία του περιβάλλοντος και την εκστρατεία-οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Η εταιρεία είναι επίσης ένας μεγάλος υποστηρικτής των ατομικών ελευθεριών, και μετά την είδηση ​​του dragnet τηλεφώνου-ρεκόρ, που έσπευσε να επικρίνει ό, τι CEO Michael Kieschnick ονομάζεται “ηλεκτρικής σκούπας προσέγγιση σε προσωπικές πληροφορίες μας.”
“Ποιος είναι ο πιθανός κίνδυνος μπορεί να δικαιολογήσει το FBI αδιακρίτως παρακολούθησης των τηλεφωνημάτων των Αμερικανών;” Kieschnick είπε σε μια δήλωση την Πέμπτη. “Καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, είμαι βαθιά ενόχλησή του από την αυξανόμενη εγγραφή της κυβέρνησης Ομπάμα της εκτελεστικής εξουσίας αρπαγές σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών ελευθεριών.”
Η ιστορία για πρώτη φορά αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Guardian, η οποία δημοσίευσε ένα άκρως απόρρητο Εξωτερικών επιτήρησης Intelligence Act δικαστική απόφαση που απαιτεί Verizon να παραδώσει τα αρχεία σε καθημερινή βάση.
Απάντηση της Verizon για το σκάνδαλο υπήρξε υποτονική.
Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την Πέμπτη. Σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος Randy Milch είπε Verizon ήταν απαγορευμένη από την αποκάλυψη της ύπαρξης μιας δικαστικής απόφασης, όπως αυτή που αναφέρθηκε από την εφημερίδα The Guardian, αλλά αναγκάστηκε να απαντήσει σε αυτές τις οδηγίες. Milch πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεν αποκαλύπτει το περιεχόμενο των επικοινωνιών »ή το όνομα, τη διεύθυνση, ή οικονομικές πληροφορίες του συνδρομητή ή του πελάτη.”
“Verizon παίρνει συνεχώς μέτρα για τη διασφάλιση απορρήτου των πελατών της,” Milch έγραψε. “Παρ ‘όλα αυτά, ο νόμος επιτρέπει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια να παραγγείλετε μια εταιρεία να παρέχει πληροφορίες σε ορισμένες περιπτώσεις, και αν Verizon ήταν να λάβει μια τέτοια παραγγελία, θα πρέπει να συμμορφωθούν».
Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς πολλοί πελάτες της εποπτείας καλύπτει, ή αν άλλες εταιρείες υπόκεινται σε παρόμοιες απαιτήσεις. T-Mobile, Sprint και η AT & T όλα αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ένας ανώτερος υπάλληλος της κυβέρνησης Ομπάμα υπερασπίστηκε την έννοια της εν λόγω εποπτείας Πέμπτη χωρίς να αναγνωρίζει την ύπαρξη της δικαστικής απόφασης.
“Οι πληροφορίες του είδους που περιγράφεται στο άρθρο της Guardian έχει ένα κρίσιμο εργαλείο για την προστασία του έθνους από τις τρομοκρατικές απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, είπε ο αξιωματούχος σε μια δήλωση.
Ενώ CREDO έχει επικρίνει δυνατά προσπάθειες επιτήρησης της κυβέρνησης, αυτό που απαιτείται για τη συμμόρφωση με τις εν λόγω δικαστικές αποφάσεις ακριβώς όπως το υπόλοιπο των ανταγωνιστών της.
“Μακάρι να μπορούσαμε να εγγυηθούμε στους πελάτες μας ότι θα μπορούσαμε να τους προστατεύσει από τις επιδρομές της κυβέρνησης υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των άλλων της ιδιωτικής τους ζωής, αλλά μόνο το Κογκρέσο ή τα δικαστήρια μπορούν να προστατεύσουν τους Αμερικανούς από αυτό το είδος των εκτελεστικών τεντώνεστε,” Kieschnick είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρόσθεσε, «εμείς δεν μπορεί να σχολιάσει με οποιοδήποτε τρόπο με το αν έχουμε λάβει καμία παραγγελία δικαστήριο FISA ή εθνικά γράμματα ασφάλειας, και η δική μας έλλειψη σχόλιο δεν πρέπει να ερμηνευθεί είτε ως επιβεβαίωση ή άρνηση.”
Kieschnick δεσμεύτηκε ότι στο πρόσωπο των αιτήσεων από την κυβέρνηση για τα δεδομένα των πελατών, CREDO “θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή μας, από τους δικαστικούς αγώνες για την λαϊκή κινητοποίηση,” να αντισταθεί “ακατάλληλη” πρόσβαση. Ένα μέρος των εσόδων της εταιρείας πηγαίνει να υποστηρίξει υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και το Electronic Frontier Foundation.
Αν και είναι ακόμα νωρίς για να κρίνουμε, το τηλέφωνο-ρεκόρ σκάνδαλο μπορεί να καταλήξει να είναι καλό για τις επιχειρήσεις. CREDO εκπρόσωπος Sarah Lane είπε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις της εταιρείας πράκτορες είχαν αναφερθεί “αύξηση σήμερα σε κλήσεις από ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα, αναφέροντας την ιστορία του FBI.”
“Φυσικά δεν τους υποσχόμαστε ότι μπορούμε να τους προστατεύσει από κάθε επιτήρηση”, πρόσθεσε.

Leave a Reply