Οι επιστήμονες πιο βέβαιο ότι είναι σωματίδιο μποζόνιο Higgs

Πάνω στην ώρα για τα γενέθλια του Άλμπερτ Αϊνστάιν Πέμπτη, οι επιστήμονες παραδοθεί συναρπαστικά νέα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι φυσικοί ανακοίνωσαν ότι είχαν προσδιορίσει ένα σωματίδιο με τα χαρακτηριστικά του άπιαστο μποζόνιο Higgs, το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού». Αλλά, όπως συχνά την υπόθεση στην επιστήμη, που χρειάζεται να κάνετε περισσότερη έρευνα για να είναι πιο σίγουρο.
Την Πέμπτη, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι το σωματίδιο, ανιχνεύεται στο Large Hadron Collider, πιο ισχυρή στον κόσμο των σωματιδίων-smasher, μοιάζει ακόμη περισσότερο, όπως το μποζόνιο Higgs.
Η είδηση ​​ήρθε στο Moriond Διάσκεψη στο La Thuile, Ιταλία, από επιστήμονες στο ATLAS και Compact Muon Solenoid πειράματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του. Αυτές οι δύο ανιχνευτές ψάχνουν για ασυνήθιστες σωματίδια που γλιστρούν σε ύπαρξη όταν υποατομικά σωματίδια συντριβή σε ένα άλλο σε υψηλές ενέργειες.
Γιατί είναι μια μεγάλη υπόθεση του «σωματιδίου του Θεού»;
Η σύνδεση του «σωματιδίου του Θεού» για Bieber
«Ο Θεός σωματιδίων» Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν υπάρχει
Μιλώντας με τον γενικό διευθυντή του CERN “Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα με την πλήρη 2012 σετ δεδομένων είναι υπέροχη και για μένα είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μποζόνιο Higgs αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να γνωρίζουν τι είδους μποζόνιο Higgs είναι , “Joe Incandela, εκπρόσωπος για το πείραμα Compact Muon Solenoid, είπε σε μια δήλωση.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν δυόμισι φορές περισσότερα δεδομένα από ό, τι είχε όταν η πρώτη ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μποζόνιο Higgs τον περασμένο Ιούλιο 4.
Το μποζόνιο Higgs συνδέεται με το λόγο ότι τα πάντα στο σύμπαν – από τους ανθρώπους στους πλανήτες στους γαλαξίες – έχουν μάζα. Το σωματίδιο είναι ένα συστατικό του κάτι που ονομάζεται το πεδίο Higgs, το οποίο διαπερνά το σύμπαν μας. Δεν είναι μια τέλεια αναλογία, αλλά ο Brian Greene, θεωρητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και “NOVA” host, που προσφέρονται αυτή τη σύγκριση, όταν μίλησα μαζί του πέρυσι:
“Μπορείτε να σκεφτείτε από το ως ένα είδος μελάσας-όπως μπάνιο που είναι αόρατο, αλλά ακόμα είμαστε όλοι βυθισμένοι μέσα σε αυτό,” είπε ο Greene. “Και ως σωματίδια, όπως τα ηλεκτρόνια να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε μέσα από την μελάσα-όπως μπάνιο, βιώνουν μια αντίσταση. Και ότι η αντίσταση είναι ό, τι εμείς, σε μεγάλο καθημερινό κόσμο μας, σκέφτονται ως η μάζα του ηλεκτρονίου.”
Το ηλεκτρόνιο θα έχουν μάζα, εάν δεν ήταν για αυτήν την “ουσία”, το πεδίο που σωματιδίων Higgs. Έτσι, χωρίς το μποζόνιο Higgs, δεν θα ήμασταν εδώ καθόλου.
Πώς επιταχυντή σωματιδίων και τηλεσκόπια αφορούν
Πολλοί φυσικοί μισούν τον όρο “σωματίδιο του Θεού”, διότι δεν κατάγονται από τον τρόπο που μπορείτε να σκεφτείτε. Βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός Leon Lederman έγραψε ένα βιβλίο με το “σωματίδιο του Θεού” στον τίτλο, αλλά φέρεται να είπε ότι θα ήθελε πραγματικά να το ονομάσουμε “Γαμώτο σωματιδίων.”
Έχοντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το μποζόνιο Higgs υπάρχει πραγματικά είναι σημαντικό για την τρέχουσα κατανόηση του πώς λειτουργεί το σύμπαν.
Ένα εκπληκτικό γεγονός για το μποζόνιο Higgs είναι ότι οι επιστήμονες προέβλεψε την ύπαρξή του και στη συνέχεια να ανιχνευθούν (ή κάτι που θυμίζει έντονα αυτό), παρά τον άλλο τρόπο γύρω. Δεν βλέπω την ανωμαλία και αναρωτιέμαι τι ήταν. Το σωματίδιο επιβεβαιώνει αντιλήψεις για το σύμπαν είχε μόνο που έχει υπολογιστεί, αλλά δεν παρακολουθείται άμεσα.
Αλλά οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν το σωματίδιο που έχουν βρεθεί είναι πραγματικά ο ένας που προβλέπεται από το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής. Αυτό το μοντέλο είναι η καλύτερη εξήγηση εκεί έξω για το τι συμβαίνει σε κλίμακες μικρότερες από το άτομο, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλές τρύπες σε αυτό, και υπάρχουν και άλλες θεωρίες εκεί έξω που πάνε πέρα ​​από αυτό το μοντέλο.
Είναι πιθανό ότι το μποζόνιο Higgs βρίσκεται στο Large Hadron Collider θα μπορούσε να χωρέσει σε αυτές τις άλλες θεωρίες. Για να καταλάβω, οι επιστήμονες πρέπει να δούμε πόσο γρήγορα διασπάται μποζόνιο σε άλλα σωματίδια, και να δούμε πώς ο ρυθμός διάσπασης στοίβες αντιμέτωποι με τις προβλέψεις.
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων βρίσκεται σε ένα 17-μίλια σήραγγα κοντά στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, και λειτουργεί από το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών της.
Το 10 δισεκατομμύρια δολάρια σωματίδιο-smasher ρεκόρ το 2012 για το ποσό της ενέργειας που επιτυγχάνεται σε συγκρούσεις σωματιδίων: 8 τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ (TeV). Ο LHC έκλεισε τον περασμένο μήνα για μια μακρά staycation γεμάτο συντήρηση και αναβαθμίσεις. Μετά από περίπου δύο χρόνια, θα έρθει πίσω σε απευθείας σύνδεση με 13 TeV.
Ανιχνεύοντας το μποζόνιο Higgs παίρνει πολύ συγκρούσεις σωματιδίων – υπάρχει μόνο μία παρατηρούμενη σε κάθε περίπτωση τρισεκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων-πρωτονίων, δήλωσε το CERN.
Το μποζόνιο Higgs ειδήσεις συμπίπτει όχι μόνο με τα γενέθλια του Αϊνστάιν, αλλά και με Pi Day, 14 Μαρτίου. Αυτά τα γεγονότα δεν είναι εντελώς άσχετη: Incandela δήλωσε στο CNN ότι πέρυσι ο αριθμός π έρχεται στο Large Hadron Collider υπολογισμούς. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά τον υπολογισμό του pi πως “θηλιές” – τα σωματίδια που τους μετατρέπουν σε άλλα σωματίδια, και στη συνέχεια να επανέλθει μαζί για να κάνουν το αρχικό σωματίδιο και πάλι – να συμβάλει στη μάζα ενός σωματιδίου.

Leave a Reply