Νότια Κορέα για να βγάλει τους πολίτες από την κοινή βιομηχανική ζώνη μετά από τη Βόρεια συνομιλίες snubs

Προβληματισμένοι οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας υπέστη ένα νέο πλήγμα την Παρασκευή μετά Σεούλ αποφάσισε να αποσύρει όλους τους υπόλοιπους πολίτες της από τη ζώνη παραγωγής που λειτουργούν από κοινού από τους δύο.

Η τηλεοπτική ανακοίνωση της Ενοποίησης της Νότιας Κορέας υπουργός Ryoo Kihl-jae ακολούθησε την απόλυση της Βόρειας Κορέας αίτημα για συνομιλίες σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στην Kaesong Industrial Complex.
Πιονγκγιάνγκ σταματήσει δραστηριότητα στο συγκρότημα αυτό το μήνα εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή.
Επικείμενη αναχώρηση οι Νοτιοκορεάτες »είναι ανησυχητικό για το μέλλον της ζώνης, το τελευταίο σημαντικό σύμβολο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Θα συνέχιζε να λειτουργεί σε όλη την προηγούμενη ενδοκορεατική εντάσεις κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια.
Κοινές ασκήσεις συνεχίσει στη Νότια Κορέα
Σεούλ φτάνει στην Πιονγκγιάνγκ
Κτηνίατροι της επιστροφής “The Forgotten War” Κατά τα τελευταία δύο μήνες, οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο έχει πλούσια διάθεση εκδίκησης και σύντομα σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Αλλά η Kaesong συγκρότημα, το οποίο είναι με το μέρος του Βορρά των συνόρων και τα σπίτια των εργασιών πάνω από 120 εταιρείες της Νότιας Κορέας, φαίνεται να έχουν γίνει ένα σημαντικό θύμα.
Καλλιέργεια πόνο
Ryoo δήλωσε ότι η απόφαση για την απόσυρση της περίπου 175 Νοτιοκορεάτες ήταν αποτέλεσμα της «αυξανόμενης πόνο που προκαλείται από τις άδικες πράξεις του Βορρά» τους, η οποία έχει την πρόληψη των εργαζομένων, καθώς και τα τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες, από τη διέλευση των συνόρων στη ζώνη για τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες.
Σε μια προφανή τελευταία προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης Πέμπτη Νότια Κορέα πρότεινε επίσημες συνομιλίες με τη Βόρεια, προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες αν η προσφορά απορρίφθηκε.
«Παραπλανητική» προσφορά απορρίπτεται
Αλλά η Βόρεια απέρριψαν την πρόταση.
Σε δήλωσή του σχετικά με την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης Παρασκευή, ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας Εθνικής Άμυνας Επιτροπή χαρακτήρισε την προσφορά της Σεούλ των συνομιλιών για το συγκρότημα ως “παραπλανητικές”.
Είπε ότι αν Σεούλ “κρατά επιδεινώνει την κατάσταση», ότι «θα αναγκαστεί να λάβει την τελική αποφασιστική και κρίσιμη μέτρο πρώτα.”
Οι Νοτιοκορεάτες που παραμένουν στο συγκρότημα πιστεύεται ότι έχουν τη φροντίδα της αδράνειας εργοστάσια εκεί. Ryoo δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα υποστηρίξει τις εταιρείες επένδυσαν στο συγκρότημα ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Αναστολή δραστηριότητας
Νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια μιας φρενίτιδα πύρινη ρητορική που απευθύνονται σε Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βόρεια ξεκίνησε το κλείδωμα Νοτιοκορεάτες από την είσοδο του συγκροτήματος σε όλη την βαριά οχυρωμένη σύνορα.
Στη συνέχεια έβγαλε το πάνω από 50.000 Βορειοκορεάτες που εργάζονται στα εργοστάσια της ζώνης, λέγοντας ότι ήταν προσωρινή αναστολή δραστηριότητας εκεί. Η κίνηση αυτή εξέπληξε ορισμένους παρατηρητές από Kaesong θεωρήθηκε ότι είναι μια βασική πηγή σκληρού συναλλάγματος για το καθεστώς του Kim Jong Un.
Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο επιδεινώθηκε μετά από την Βόρεια πραγματοποιούνται τελευταίες υπόγεια πυρηνική δοκιμή της το Φεβρουάριο, προτρέποντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ενισχύσουν τις κυρώσεις στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ.
Οι αυστηρότερες κυρώσεις, σε συνδυασμό με κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα, εντάθηκε τις απειλές της Βόρειας Κορέας εναντίον της Ουάσιγκτον και τη Σεούλ.
Δυσοίωνο γλώσσα του Βορρά, που ταρακούνησε τις Ηνωμένες Πολιτείες αρκετό για να μετακινήσετε τα συστήματα πυραυλικής άμυνας στην περιοχή, είχε εμφανιστεί για να ηρεμήσει κάπως πρόσφατα. Και οι ΗΠΑ-Νότιας Κορέας στρατιωτικές ασκήσεις πρόκειται να λήξουν μέσα στις επόμενες μέρες.
Παρατηρήσεις κατά »των ΗΠΑ «ιμπεριαλιστές
Όμως, σε μια εκδήλωση για να γιορτάσει την επέτειο της δημιουργίας του στρατού της Βόρειας Κορέας, την Πέμπτη, οι ανώτεροι υπάλληλοι γίνονται παρατηρήσεις που αναβίωσε το θέμα της πυρηνικής επίθεσης εναντίον “των ΗΠΑ ιμπεριαλιστές,” κάτι που η Βόρεια χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για τη ρητορική του κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών.
«Ένα κλικ μακριά»
Βόρεια Κορέα πιλότοι “μόλις δοθεί μια διαταγή εξόρμηση, θα φορτώσει πυρηνικές βόμβες, αντί των καυσίμων για την επιστροφή, και εχθρικά οχυρά καταιγίδα για να τους ανατινάξουν,” το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται ένας διοικητής, Ri Pyong Chol, όπως λέει στην εκδήλωση στην Πιονγκγιάνγκ την Πέμπτη.
Και Στρατηγική Rocket Force διοικητής. Kim Rak Gyom αναφέρθηκε όπως λέγοντας ότι η Βόρεια Κορέα “διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα έχουν θέσει τα κρησφύγετα των ληστρικός ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ως πρώτο στόχο τους και οι αξιωματικοί και οι άνδρες του στρατηγικού Rocket Force είναι ένα κλικ μακριά από πιέζοντας το κουμπί για να ξεκινήσει.”
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια αμερικανική γερουσιαστής αποκαλύπτεται ένα Defense Intelligence Agency αξιολόγησης που κρίνεται με «μέτρια εμπιστοσύνη» ότι η Βόρεια μπορεί να παραδώσει μια πυρηνική συσκευή με έναν πύραυλο, αν και με “χαμηλό” αξιοπιστία.
Αλλά James κλακέτα, ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, είπε αργότερα Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας Επιτροπή ότι και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν συμμερίζονται το συμπέρασμα της DIA του.

Leave a Reply