Μόλις IT manager στο Τέξας, τώρα κορυφή της Συρίας ανταρτών

Ghassan Hitto πραγματοποιήθηκε μια φορά δικαστήριο ως διαχειριστής της τεχνολογίας των πληροφοριών σε ένα ασφαλές γραφείο του Τέξας. Τώρα είναι στα μισά του δρόμου σε όλο τον κόσμο, σε χρέωση του μια γωνιά της κόλασης.

Hitto είναι ο νέος επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης της αντιπολίτευσης της Συρίας.
Αυτός θα χρησιμοποιήσετε άφθονη εμπειρία και καταλαβαίνω τη διαχείριση του – διαμορφωμένη από χρόνια ως στέλεχος στον τομέα της πληροφορικής στο Ντάλας και το έργο του ακτιβιστή για τη Συρία μητρική του και οι Μουσουλμάνοι – να διαχειριστεί τα μεγάλα τμήματα του εδάφους που κατασχέθηκαν από τους αντάρτες από τον Μπασάρ al-Assad κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του μαίνεται εμφύλιος πόλεμος.
Οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί με Hitto είναι περήφανος για το κατόρθωμά του και να πω ότι θα κάνουμε καλά.
Oday Σαχίν, ένας μουσουλμάνος ηγέτης της κοινότητας στο Ντάλας, είπε ότι σκέφτεται Hitto θα αδράξετε την ημέρα κατά τη διάρκεια μιας «ιστορική στιγμή» για τον πόλεμο στη Συρία. Αυτό είναι επειδή είναι έντονη, ειλικρινής, με πάθος, έμπνευση, αξιοσέβαστο και «ηγέτης συναίνεση.”
“Είναι ένα από αυτά τα στελέχη σε μια αίθουσα συσκέψεων που θα εντυπωσιάσει. Ξέρει τι πράγμα μιλάει,” δήλωσε ο Σαχίν. “Έχει να θυσιάζει την καριέρα του. Έχει θυσιάζει την οικογένειά του. Έχει θυσιάζει την ασφάλειά του.”
Σύριοι φέρει το σώμα ενός στρατιώτη στρατού της Συρίας κατά τη διάρκεια μιας κηδείας τελετή στην επαρχία Ιντλίμπ την Τρίτη, 19 Μαρτίου. Οι εντάσεις στη Συρία ξέσπασε Μάρτιο του 2011, κλιμάκωση σε έναν εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται ακόμα και σήμερα. Αυτή η συλλογή περιέχει τις πιο συναρπαστικές εικόνες που έχουν ληφθεί από την έναρξη της σύγκρουσης.
Συρίας αντάρτες λάβει θέση στο Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στις 11 Μαρτίου.
Συρίας άνδρες αναζήτηση για τους συγγενείς τους ανάμεσα στα σώματα των αμάχων και εκτελούνται ντάμπινγκ στον ποταμό Quweiq στις 11 Μαρτίου.
Ένας μαχητής της Συρίας Δωρεάν Στρατού ανατρέχει ως αυξήσεις καπνού κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, στα περίχωρα του Χαλέπι στις Saturday, March 2. Κάτοικοι διαβάζουν εφημερίδες Shaam Νέα δημοσιεύεται από το Ίδρυμα Ελεύθερου συριακού στρατού στο Χαλέπι στις 2 Μαρτίου.
Ένα μέλος του Ελεύθερου συριακού στρατού αντιδρά στο θάνατο του ενός συντρόφου που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις, σε Bustan Qasr al νεκροταφείο στο Χαλέπι την Παρασκευή 1 Μαρτίου.
Ένας μαχητής των ανταρτών ρίχνει ένα σπιτικό χειροβομβίδα σε συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι στις 16 Φεβρουαρίου.
Ένα μέλος του Ελεύθερου συριακού στρατού στέκεται με το όπλο του καθώς κοιτάζει ένα ουράνιο τόξο στο Χαλέπι στις 16 Φεβρουαρίου.
Μια γυναίκα της Συρίας φαίνεται μέσα από ένα παράθυρο του λεωφορείου στο Χαλέπι στις 14 Φεβρουαρίου.
Δωρεάν μαχητές του Στρατού της Συρίας με τα πόδια μέσα από ένα γεμάτο σκόνη-κλιμακοστάσιο στη Δαμασκό στις 7 Φεβρουαρίου.
Μια Συρίας χειρονομίες ανταρτών σε συντρόφους μέσα από ένα σπασμένο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σε Al-Yaqubia στις 6 Φεβρουαρίου.
Ένας μαχητής των ανταρτών ρίχνει μια χειροβομβίδα μέσα σε μια βάση στρατού της Συρίας στη Δαμασκό στις 3 Φεβρουαρίου.
Οι άνθρωποι στέκονται στη σκόνη του κτιρίου καταστράφηκε σε μια αεροπορική επιδρομή στο Χαλέπι της Συρίας στις 3 Φεβρουαρίου.
Δωρεάν μαχητές του Στρατού της Συρίας τρέχουν καθώς αρχίζει μια βάση της Συρίας στρατό κατά τη διάρκεια σκληρές μάχες στη Arabeen γειτονιά της Δαμασκού στις 3 Φεβρουαρίου.
Μια εκραγεί βλήμα όλμου που τροφοδοτούνται από το συριακό στρατό κάθεται κατέθεσε στο έδαφος στη Δαμασκό στις 25 Ιανουαρίου.
Μαχητές από την Φατάχ αλ μονάδα Sham του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας φωτιά σε συριακό στρατό στρατιώτες σε ένα σημείο ελέγχου στη Δαμασκό στις 20 Ιανουαρίου.
Ένας μαχητής της Συρίας Δωρεάν Στρατού περπατά μεταξύ των κτιρίων καταστραφεί κατά τη διάρκεια της Συρίας απεργίες Πολεμικής Αεροπορίας στη Δαμασκό στις 19 Ιανουαρίου.
Ένας μαχητής των ανταρτών της Συρίας προσπαθεί να εντοπίσει ένα μαχητικό τζετ κυβέρνηση στο Χαλέπι στις 18 Ιανουαρίου. Συρίας αντάρτες ξεκινήσει έναν πύραυλο κοντά στο Abu Baker ταξιαρχίας σε Albab στις 16 Ιανουαρίου.
Ένα αγόρι Συρίας περπατά κοντά σκουπίδια δίπλα σε σκηνές σε ένα στρατόπεδο προσφύγων κοντά στη βόρεια πόλη του Azaz στην Συρία-Τουρκία στα σύνορα, στις 8 Ιανουαρίου.
Σύριοι ψάξουν για επιζώντες μέσα στα συντρίμμια του κτιρίου στοχεύει με πυραύλους στο Χαλέπι στις 7 Ιανουαρίου.
Ένας πατέρας αντιδρά μετά από ακρόαση ενός βομβαρδισμό από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι στις 3 Ιανουαρίου.
Ένας ασθενής καπνίζει ένα τσιγάρο στο Dar Al-Ajaza ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Χαλέπι την 18η Δεκεμβρίου, 2012. Η ψυχιατρική κλινική, η στέγαση περίπου 60 ασθενείς, δεν διέθετε τα μέσα για να λειτουργήσει σωστά από μάχες ξέσπασαν εκεί τον Ιούλιο.
Σύριοι θρηνήσουν έναν πεσμένο μαχητή ανταρτών σε βάση ανταρτών στην Αλ-Fardos περιοχή του Χαλεπίου στις 8 Δεκεμβρίου.
Μέλη του Liwa (ταξιαρχία) Salahadin, μια κουρδική στρατιωτική μονάδα αγωνίζονται μαζί αντάρτες, παρακολουθεί την περιοχή στην πολιορκημένη περιοχή της al-Karmel Jabl στο Χαλέπι στις 6 Δεκεμβρίου.
Ένα μέλος του Liwa Salahadin στοχεύει σε μια μαχητής καθεστώς στην πολιορκημένη περιοχή της al-Karmel Jabl στο Χαλέπι στις 6 Δεκεμβρίου.
Δύο νεαρά αγόρια κάθονται κάτω από ένα washline σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας κοντά Azaz στις 5 Δεκεμβρίου.
Τα σώματα των τριών παιδιών, οι οποίοι φέρεται να σκοτώθηκαν σε επίθεση βλήμα όλμου που προσγειώθηκε κοντά σε ένα αρτοποιείο στο Χαλέπι, στις 2 Δεκεμβρίου, που ορίζονται για την αναγνώριση από τα μέλη της οικογένειας σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο σε άγνωστη τοποθεσία της πόλης.
Καπνός υψώνεται στην Hanano και Bustan al-Basha περιοχές στο Χαλέπι, την 1η Δεκεμβρίου, όπως μάχες συνεχίζει τη διάρκεια της νύχτας.
Τα κατεστραμμένα σπίτια στο Χαλέπι δει μετά από μια αεροπορική επιδρομή στις 29 Νοεμβρίου.
Μια ανταρτών της Συρίας θρηνεί το θάνατο ενός συντρόφου σε Maraat al-Numan στις 20 Νοεμβρίου.
Σύριοι διαδηλωτές σταθεί στο πορτρέτο του Άσαντ κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά του καθεστώτος στο Χαλέπι στις 16 Νοεμβρίου.
Ένας επαναστάτης της Συρίας παίρνει κάλυψη κατά τη διάρκεια μαχών εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στο Χαλέπι στις 15 Νοεμβρίου.
Συριακής αντιπολίτευσης μαχητής Bazel Araj, 19, κοιμάται δίπλα στο πιστόλι του στο Χαλέπι στις 11 Νοεμβρίου.
Ένας επαναστάτης μαχητής πυρκαγιές σε συριακή θέση της κυβέρνησης στο Χαλέπι στις 6 Νοεμβρίου.
Μια Συρίας άλματα πάνω από τα συντρίμμια των ανταρτών αριστερά στο δρόμο, ενώ λειτουργεί σε ένα “ελεύθερο σκοπευτή δρομάκι” κοντά στην περιοχή Salahudeen στο Χαλέπι στις 4 Νοεμβρίου.
Οι αντάρτες κατέχουν τη θέση τους στη μέση μιας μάχης στις 3 Νοεμβρίου στο Χαλέπι.
Ένας άντρας κλαίει ενώ αντιμετωπίζονται σε τοπικό νοσοκομείο σε μια επαναστατική-ελεγχόμενη περιοχή του Χαλεπίου στις 31 Οκτωβρίου.
Ένας άνθρωπος είναι σε θεραπεία για τις πληγές μετά την εκτόξευση της κυβέρνησης επιτέθηκαν στο Karm al-Aser γειτονιά στην ανατολική Χαλέπι στις 31 Οκτωβρίου.
Ένας επαναστάτης της Συρίας ανακρίνει έναν χειροπέδες και δεμένα τα μάτια τον άνθρωπο υπάρχουν υποψίες ότι είναι ένα προ-πολιτοφύλακας καθεστώς στο Χαλέπι στις 26 Οκτωβρίου.
Καπνός υψώνεται από το σταθμό του καυσίμου μετά από μια επίθεση με όλμους, όπως της Συρίας γυναίκες με τα πόδια σε μια βροχερή μέρα στο Arqub γειτονιά του Χαλεπίου στις 25 Οκτωβρίου.
Μια Συρίας πυρκαγιές ανταρτών σε θέση στρατού στην Karm Jabal al-περιοχή του Χαλεπίου στις 22 Οκτωβρίου.
Μια τραυματίες συριακή αγόρι κάθεται στο πίσω μέρος του ένα φορτηγό που μετέφερε τα θύματα και τραυματίες στο νοσοκομείο μετά από μια επίθεση από τις δυνάμεις καθεστώς στο Χαλέπι στις 21 Οκτωβρίου.
Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο έδαφος, αφού πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή για δεύτερη φορά όπως ο ίδιος περιμένει να διασωθούν από τα μέλη της Αλ-Baraa Bin Malek τάγμα, μέρος της Δωρεάν Συρία Στρατού Αλ Φατάχ ταξιαρχία, στο Χαλέπι στις 20 Οκτωβρίου.
Συρίας στρατιώτες τρέξτε για την κάλυψη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές ανταρτών στο Karam Jabal al-γειτονιά του Χαλεπίου στις 20 Οκτωβρίου.
Καπνός υψώνεται από ένα Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας μαχητικό φωτιά πυραύλους στα προάστια της βόρειας επαρχίας Ιντλίμπ στις 16 Οκτωβρίου.
Ένας μαχητής της αντιπολίτευσης της Συρίας βρίσκεται κοντά σε μια θέση στο Χαλέπι στις 11 Οκτωβρίου.
Ένας άνδρας της Συρίας θρηνεί το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης της κυβέρνησης στο Χαλέπι στις 10 Οκτωβρίου.
Ένας μαχητής των ανταρτών γίνεται από τους φίλους του και που σε ένα φορείο να λάβουν θεραπεία για τραύματα από πυροβολισμούς υπέστη βαριά κατά τη διάρκεια μαχών με κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι την 1η Οκτωβρίου.
Συρίας αντάρτες βοηθήσει ένα τραυματισμένο σύντροφο σε ένα νοσοκομείο Aleppo αφότου τραυματίστηκε σε ένα συριακό στρατό απεργία στις 18 Σεπτεμβρίου.
Οι ελεύθερες Συρία μαχητές του Στρατού αντανακλάται σε έναν καθρέφτη που χρησιμοποιούν για να δουν ένα μήνυμα Στρατού της Συρίας μόλις 50 μέτρα μακριά στο Χαλέπι στις 16 Σεπτεμβρίου.
Ένας άνδρας της Συρίας μεταφέρουν τσάντες παντοπωλείων προσπαθεί να αποφύγει πυρά ελεύθερων σκοπευτών, όπως αυτός περνά μέσα από ένα σοκάκι κοντά σε σημείο ελέγχου επανδρώνεται από το Free Συρία στρατού στο Χαλέπι στις 14 Σεπτεμβρίου.
Μια γυναίκα περπατά μπροστά από ένα κτίριο καταστράφηκε στο Χαλέπι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Δωρεάν Συρίας μάχη μαχητές του Στρατού κατά τη διάρκεια της οδομαχίες εναντίον της Συρίας στρατιώτες στο Χαλέπι στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε της Συρίας από τους βομβαρδισμούς κάθεται σε μια καρέκλα έξω από ένα κλειστό κατάστημα στο Χαλέπι στις 4 Σεπτεμβρίου.
Μια γυναίκα κάθεται σε αναπηρική καρέκλα δίπλα της, στο σπίτι της, που έχει πληγεί από μια αεροπορική επιδρομή της Συρίας, Χομς κοντά στις 26 Αυγούστου.
Μέλη του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας σύγκρουση με στρατιώτες του στρατού της Συρίας σε Aleppo Σαΐφ αλ-Dawla περιοχή στις 22 Αυγούστου.
Ένας άνθρωπος πενθεί μπροστά από ένα νοσοκομείο εκστρατείας στις 21 Αυγούστου στο Χαλέπι.
Πληγωμένος πολίτες περιμένουν σε ένα νοσοκομείο εκστρατείας μετά από μια αεροπορική επιδρομή στις 21 Αυγούστου στο Χαλέπι.
Οι άνθρωποι προσεύχονται κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός μαχητή της Συρίας Δωρεάν Στρατού, Amar Ali Amero, στις 21 Αυγούστου.
Ένας άντρας κλαίει κοντά στους τάφους των δύο παιδιών του, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης αεροπορική επιδρομή στη Συρία Azaz στις 20 Αυγούστου.
Μια γυναίκα κρατά Συρίας νεκρό το μωρό της όπως κραυγάζει βλέποντας το σώμα του συζύγου της που καλύπτονται μετά από αεροπορική επιδρομή από τις δυνάμεις καθεστώς για την πόλη της Azaz στις 15 Αυγούστου.
Ένας επαναστάτης της Συρίας τρέχει σε ένα δρόμο της Selehattin κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο δημοτικό κτίριο στις 23 Ιουλίου.
Συρίας αντάρτες κυνήγι για ελεύθερους σκοπευτές μετά την επίθεση κατά της οικοδόμησης δήμου στο κέντρο της πόλης της Selehattin στις 23 Ιουλίου.
Μέλη του Mugaweer της Συρίας Δωρεάν Στρατού (κομάντος) Ταξιαρχία τα σέβη τους σε ένα νεκροταφείο στις 12 Μαΐου στο Qusayr.
Συρίας αντάρτες λάβει θέση κοντά Qusayr στις 10 Μαΐου.
Ένα μέλος της Συρίας Δωρεάν στρατός αναλαμβάνει την κάλυψη σε υπόγειες σπηλιές σε Sarmin στις 9 Απριλίου. Οι αντάρτες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν δεξαμενές κυβέρνηση που προχώρησε σε Saraquib στις 9 Απριλίου. Οι άνδρες λένε προσευχές κατά τη διάρκεια τελετής στο Binnish στις 9 Απριλίου.
Ένα νεαρό αγόρι παίζει με ένα όπλο στο παιχνίδι Binnish στις 9 Απριλίου.
Ένα δωρεάν ανταρτών του Στρατού της Συρίας τοποθετεί το άλογό του στο Al-Shatouria χωριό κοντά στα τουρκικά σύνορα στη βορειοδυτική Συρία στις 16 Μαρτίου, ένα χρόνο μετά την εξέγερση άρχισε.
Πρόσφυγες από τη Συρία με τα πόδια σε ένα πεδίο πριν από τη διέλευση στην Τουρκία στις 14 Μαρτίου.
Ένας επαναστάτης παίρνει θέση στο Al-Qsair στις 27 Ιανουαρίου.
Ένας διαδηλωτής στην πόλη Homs ρίχνει ένα δάκρυ βόμβα αερίου πίσω προς τις δυνάμεις ασφαλείας, στις 27 Δεκεμβρίου, 2011.
Ένας άνδρας στέκεται κάτω από ένα γιγαντιαίο συριακή σημαία έξω από το Τζαμί Umayyad στη Δαμασκό στις 24 Δεκέμβρη 2011.
Ένα μέλος του Ελεύθερου συριακού στρατού φαίνεται πάνω από μια κοιλάδα στο χωριό Ain al-Baida στις 15 Δεκεμβρίου, 2011.
Μέλη του Ελεύθερου συριακού στρατού σταθεί σε μια κοιλάδα κοντά στο χωριό Ain al-Baida, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στις 15 Δεκεμβρίου 2011.
Εκτοπισμένοι πρόσφυγες της Συρίας με τα πόδια μέσα από ένα περιβόλι δίπλα στο βόρειο σύνορο της Συρίας με την Τουρκία στις 14 Ιουνίου 2011, κοντά Khirbet al-Jouz.
Ένας άνδρας της Συρίας κρατά ψηλά ένα πορτρέτο του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να δείξει την υποστήριξη για τον πρόεδρο στη Δαμασκό στις 30 Απριλίου 2011.
Σύριοι συσπειρώσει να δείξουν την υποστήριξή τους για τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό στις 30 Απριλίου 2011.
Η αρπαγή οθόνης από το YouTube δείχνει πυκνός καπνός υψώνονται πάνω από το συριακό αντικυβερνητικών διαδηλωτών αποδείξει σε Moaret Al-Noman στις 29 Απριλίου 2011.
Η αρπαγή οθόνης από το YouTube δείχνει Συρίας αντικυβερνητικών διαδηλωτών τρέξτε για την κάλυψη από τα δακρυγόνα που τροφοδοτούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Δαμασκό στις 29 Απρ 2011, κατά τη διάρκεια της “Ημέρας της Οργής” πορείες που καλούνται από τους ακτιβιστές για να ασκήσουν πίεση στην αλ-Άσαντ.
Σύριοι κύμα εθνική σημαία τους και κρατήστε πορτρέτα της αλ-Άσαντ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να δείξουν την υποστήριξή τους για τον ηγέτη τους στη Δαμασκό στις 29 Μαρτίου 2011.
Μια γυναίκα κάθεται από το κρεβάτι του νοσοκομείου ενός άνδρα φέρεται να τραυματίστηκε όταν μια ένοπλη ομάδα που κατασχέθηκαν στέγες σε Λατάκια, στις 27 Μαρτίου, 2011, και άνοιξαν πυρ σε περαστικούς, τους πολίτες και την ασφάλεια του προσωπικού των δυνάμεων, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Συρίας συνθήματα άσμα διαδηλωτές υπέρ του αλ-Άσαντ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Δαμασκό στις 25 Μαρτίου 2011.
Συρίας εμφύλιο πόλεμο σε φωτογραφίες
Τα παιδιά παγιδευμένα σε σύγκρουση Συρία
Οι Προσωπικές ιστορίες της Συρίας πρόσφυγες ζωή Hitto βρίσκεται πάνω από τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μια διπλή πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών και της Συρίας.
Γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1963, Hitto αφιέρωσε μεγάλο μέρος της σχολικής του ζωής και εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτα στην Ιντιάνα και πιο πρόσφατα στο Τέξας.
Απέκτησε πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών και των μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα-Πανεπιστήμιο Purdue της Ινδιανάπολης και στη συνέχεια ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Wesleyan Ιντιάνα.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος σε μια επιχείρηση πληροφορικής στο Ντάλας.
2 χρόνια σε συριακή εξέγερση, οι επαναστάτες με τα όνειρα, το κόστος
Ένας παθιασμένος ακτιβιστής των ΗΠΑ
Είναι παντρεμένος με Suzanne Hitto και έχουν τέσσερα παιδιά. Ένας από τους γιους του, Obaida, έχει εργαστεί για την αντιπολίτευση στη Συρία και δεν τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση εκεί. Ghassan Hitto υποστηρίζει τις προσπάθειες του γιου του, ο οποίος είχε την πρόθεση να πηγαίνουν στο σχολείο του νόμου, αλλά αποφάσισε να βοηθήσει τις οικογένειες στη Συρία.
“Ο γιος μου με Obaida διαβούλευση στις αρχές της επανάστασης, ζητώντας μου να του επιτρέψει να εισέλθουν στη Συρία να συμμετάσχει στην ανακούφιση και πρώτων βοηθειών εργασίας. Με τη δυσκολία της κατάστασης αυτής, συμφώνησα χωρίς δισταγμό.”
“Τώρα εργάζεται με τους συναδέλφους τους επαναστάτες του να μεταφέρει δεδομένα και να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο και είμαι περήφανος γι ‘αυτόν. Φυσικά εύχομαι από το παντοδύναμο Θεό να τον φέρει ασφαλή για εμένα και να επιστρέψει όλες τις νεολαίες της Συρίας με ασφάλεια στις οικογένειές τους σώος και νικητές », δήλωσε πρόσφατα Hitto.
Κατά τη διάρκεια του χρόνια στο Τέξας, Hitto ήταν ενεργά στα δρώμενα των κοινοτήτων, εργάζεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου σε ένα μουσουλμανικό σχολείο, Brighter Ορίζοντες Ακαδημία, και το Ισλαμικό Ίδρυμα Υπηρεσία, μια μη κερδοσκοπική “αφιερωμένη στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος συμβάλλει σε ένα ισλαμικό περιβάλλον.”
Η σύζυγός του διδάσκει αγγλικά στην ακαδημία και τρία από τα παιδιά του είναι απόφοιτοι. Η ακαδημία είπε ότι «διαχείριση και ηγετικές ικανότητες” Hitto βοήθησε τις ομάδες και προώθησε τις επιτυχίες τους.
“Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως εθελοντή, τον είδαμε ως πρακτικός άνθρωπος με μεγάλη πείρα στη διαχείριση. Ήταν πάντα ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή σε συζήτηση. Ο ίδιος διεξήγαγε με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και ακεραιότητα,” η ακαδημία είπε σε μια δήλωση.
«Το ταλέντο του για να φέρει τους ανθρώπους μαζί για το κοινό καλό θα πρέπει να χαθεί στην κοινότητά μας …. Του διαχείριση και ηγετικές ικανότητες των οργανώσεων μας ωφέλησε σημαντικά», είπε η ακαδημία.
Καθώς η Αραβική Άνοιξη εκτυλίχθηκε πριν από δύο χρόνια, Hitto ρίχτηκε στη συριακή ακτιβισμό. Υπήρξε ιδρυτής της Συρίας Αμερικανικό Συμβούλιο, ο Συνασπισμός του Ελεύθερου Συρία και το Ίδρυμα Αρωγής Shaam.
“Ο κ. Hitto ήταν πρωτοπόρος για να αντλήσει κεφάλαια για να στείλετε direly χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια σε Σύρους, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των γεγονότων που συμβαίνουν στη Συρία,” το Ίδρυμα Αρωγής Shaam είπε σε μια δήλωση.
Όταν επισκέφθηκε την περιοχή, πήρε ασχολούνται με την αντιπολίτευση της Συρίας Εθνικού Συνασπισμού και έγινε ανθρωπιστική βοήθεια Επίτροπος της αντιπολίτευσης, χρεώνονται με την κατανομή και τη διανομή ανακούφιση στις περιοχές που κατασχέθηκαν από την al-Assad κυβέρνηση, Shaam Αρωγής είπε.
Αρκετούς μήνες πριν, πήρε μια άδεια της απουσίας από την εργασία του IT στο Τέξας για να επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Μονάδα Συντονισμού Βοήθειας του Εθνικού Συνασπισμού. Ο φορέας είναι υπεύθυνος για τη σφυρηλάτηση των δεσμών με τις οργανώσεις nongovernment και την αύξηση της ροής της Συρίας με προορισμό βοήθεια.
Σε μια διαμαρτυρία πέρυσι στο Τέξας, Περπατήστε για το Παιδί της Συρίας, το πάθος Hitto εναντίον της Αλ-Άσαντ κυβέρνηση ήταν τολμηρή εμφάνιση.
Μίλησε με υπερηφάνεια των δραστηριοτήτων του γιου του στην περιοχή της Συρίας Deir Ezzor και πέρασε μαζί Obaida προοπτική σχετικά με το ηθικό των πολιτών. Περιέγραψε τη βία της κυβέρνησης εις βάρος των παιδιών, και έκανε έκκληση για βοήθεια από τις δεκάδες που βγήκε για να ακούσετε.
“Οι συριακού λαού», είπε, «είναι περήφανος λαός. Που έχει οριστεί για βοήθεια δεν είναι στη φύση μας. Αυτό είναι κάτι νέο για εμάς.”
Αλλά οι άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα ή έχουν τραυματιστεί εκεί χρειάζονται βοήθεια, είπε, και η βοήθεια μπορεί να προέλθει από δωρεές μέσω του Ντάλας.
Η ανθρωπιστική κρίση που ανατροφοδοτείται από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας είναι τόσο διαδεδομένη ώστε οι πιθανοί δότες μπορεί να αποθαρρύνονται από το να σκέφτονται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Hitto παίρνει αυτή την νοοτροπία. Χτυπά το σπίτι το μήνυμα ότι η τοπική και παγκόσμια είναι παγκόσμια είναι τοπικά.
«Η κατάσταση στη Συρία είναι μια καταστροφή από ανθρωπιστική σκοπιά. Μην φτάσουμε στο σημείο όπου θα πείσετε τον εαυτό σας ότι η δωρεά σας και τη συμβολή σας δεν θα κάνει τη διαφορά», είπε σε μια πρόσφατη συμπόσιο Shaam.
“Αν δεν τραβήξει μαζί, όλοι μας ως άτομα, και ως χώρες, καθώς και οργανώσεις, και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να λύσει το πρόβλημα της ανακούφισης στη Συρία – πώς να θρέψει τους ανθρώπους – τότε έχουμε μια καταστροφή μας του μεγέθους που είναι πέρα ​​από κάθε έναν από εμάς να χειριστεί. Έχουμε να δράσουμε, και έχουμε να δράσουμε τώρα. ”
Το κόστος του πολέμου
Μια πολιτική αουτσάιντερ παίρνει τα ηνία
Σαχίν, ο μουσουλμάνος ηγέτης της κοινότητας στο Ντάλας, δήλωσε ότι πιστεύει πως Hitto είναι ο τέλειος άνθρωπος για τη δουλειά στη Συρία – ένα υβρίδιο του αουτσάιντερ και μητρική. Είναι αισιόδοξος ότι θα Hitto “καταλήξουμε σε μια λύση που ταιριάζει για την πλειοψηφία των ανθρώπων.”
Σε μια εποχή που υπάρχει τόσο πολύ αποσκευές στη Μέση Ανατολή, που χρειάζονται ένα αουτσάιντερ. Είναι ένας ξένος με την έννοια της χωρίς πολιτικές πίστεις.
Oday Σαχίν, μουσουλμάνος ηγέτης της κοινότητας, Ντάλλας “Σε μια εποχή που υπάρχει τόσο πολύ αποσκευές στη Μέση Ανατολή, που χρειάζονται ένα αουτσάιντερ. Είναι ένας ξένος με την έννοια της πολιτικής χωρίς πίστη.”
Hitto έχει κουρδική κληρονομιά, μια από τις εθνοτικές μειονότητες σε διάφορες Συρία.
Η γενική άποψη για τον εμφύλιο πόλεμο είναι ότι ο al-Assad κυβέρνηση κυριαρχείται από Αλεβίτες και Σουνίτες Άραβες αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των μελών της αντιπολίτευσης. Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες ομάδες στη Συρία, εθνοτικές και θρησκευτικές, και τα ερωτήματα της υποταγής ή nonallegiance μπορεί να είναι περίπλοκη και υγρό. Η επιλογή του Hitto δείχνει ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να είναι χωρίς αποκλεισμούς.
Hitto κερδίσει τη θέση ηγεσίας σε μια ψηφοφορία από τα μέλη της Συρίας Εθνικού Συνασπισμού την Τρίτη. Έλαβε 35 από 48 ψήφους κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας έχουν βάση.
Shaikh Salman, διευθυντής του Brookings Doha Center, είπε σε ένα δοκίμιο ότι πολλοί Σύριοι θα είναι καχύποπτοι Hitto και την υποστήριξή του από την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Συρίας – ένα κίνημα σουνιτών θεωρείται ως σκληρή γραμμή από κάποιους και κακοποιούνται από το κυβερνών κόμμα Μπάαθ από το Ο πατέρας αλ-Άσαντ, Χαφέζ, έτρεξε τη Συρία.
«Μετά την εξαγγελία, έχω ακούσει και τις δύο εθνικιστικά στοιχεία της Συρίας και εκείνων που προέρχονται από ορισμένες μειονοτικές κοινότητες – εντός και εκτός της χώρας -. Μιλήσει περιφρονητικά για την κίνηση”
Γι ‘αυτούς, έγραψε, Hitto είναι ένα «πιόνι της Συρίας Μουσουλμανική Αδελφότητα.”
«Υπάρχει μια αίσθηση ότι ο διορισμός Hitto έχει επιτραπεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία επικουρείται από τους βασικούς περιφερειακούς φορείς, να περπατήσετε μέσα από την μπροστινή πόρτα και να αναλάβει τον έλεγχο του κινήματος της αντιπολίτευσης της Συρίας.”
Ακόμα κι αν οι απόψεις αυτές είναι «υπερβολική», θα πρέπει να είναι ανησυχητική, δήλωσε ο Shaikh.
«Ο διορισμός του πρώτου προσωρινού πρωθυπουργού της Συρίας θα πρέπει να είναι μια κρίσιμη στιγμή για όλους τους Σύριους. Αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί έτσι, δεν αποτελεί καλό οιωνό για την επικείμενη μετα-Άσαντ μεταβατική περίοδο.”
Την Τετάρτη, ΗΠΑ Δημ. Ted Poe, ένας Δημοκρατικός Τέξας, ζήτησε Ρόμπερτ Φορντ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, για σύνδεση Hitto στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Ford είπε Poe σε Σώμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων άκουσε ότι είχε συναντήσει Hitto δύο φορές.
«Μου φάνηκε πιο Texan από Μουσουλμανική Αδελφότητα», δήλωσε ο Ford. “Δεν ξέρω ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του, αλλά ξέρω ότι έχει επίσης μια ανεκτική όραμα της συριακής κοινωνίας. Δεν είναι θρησκευτική εξτρεμιστική, μακριά από αυτό.”
Σαχίν είπε ότι η αλ-Άσαντ κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συνδέσει Hitto με την Αδελφότητα. Αλλά Hitto είναι απλώς ασχολούνται με τη μουσουλμανική κοινότητα και είναι Αμερικανός, με όλα αυτά που μέσα, είπε.
Hitto θα φέρει μαζί του αμερικανικές αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξίας που υπερβαίνουν φυλετική και εθνοτική ταυτότητα, δήλωσε ο Σαχίν. Ελπίζει ότι η αμερικανική υπηκοότητα Hitto θα βοηθήσει να σφυρηλατηθεί μια στενή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ρητορική Αδελφότητας είναι «η τυπική πράγμα που πρέπει να πούμε για τους ανθρώπους που είναι πιο κοσμική. Αντί να έχουν πολιτικό λόγο να παγιώσει τις διαφορές, πολλοί θα χρησιμοποιήσει το« ισλαμικό »βλαστήμια ως εστίαση για να πάρετε περισσότερες δυτικές υποστήριξη”, δήλωσε ο Σαχίν.
Με τη βοήθεια του Hitto, δήλωσε ο Σαχίν, μια μέρα Συρία θα ωριμάσουν και οι ταυτότητες των λαών »θα πρέπει να βασίζεται σε αξίες, όχι φυλή.
Αλλά αυτό θα είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε.
“Φανταστείτε να είναι σε μια χώρα όπου ο καθένας κατασκοπεύουν το ένα στο άλλο. Οι άνθρωποι είναι πολύ ύποπτο», είπε, αναφερόμενος στην αλ-Άσαντ συσκευή της αστυνομίας. “Υπάρχουν πρόκειται να είναι πολλά ταμπού που θα πρέπει να σπάσει.”

Leave a Reply