Κυβερνοεπιθέσεις δεν μπορεί να σπάσει το Διαδίκτυο

Μια πρόσφατη σειρά των γιγαντιαίων κυβερνοεπιθέσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι δυνατόν να λυγίσει, αλλά δεν σπάσει το Internet.

Είναι εύκολο να πάρει κάτω από μια ιστοσελίδα. Μια μέθοδος επίθεσης που ονομάζεται «κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας” επιτρέπει εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κατευθύνουν τεράστια ποσά της κυκλοφορίας σε μια ιστοσελίδα, η συντριπτική servers της και καθιστώντας το απρόσιτο. Οι τράπεζες, κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους και χρηματοοικονομικές ανταλλαγές ήταν συχνοί στόχοι των πρόσφατων επιθέσεων DDoS.
Αλλά τον περασμένο μήνα, το spam Ευρωπαϊκό πρόληψης υπηρεσία Spamhaus χτυπήθηκε με το μεγαλύτερο γνωστό cyberattack στην ιστορία. Ταχύτητες επιβραδύνθηκε για μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, σύμφωνα με την CloudFlare, μια εταιρεία που προσέλαβε η Spamhaus να εμποδίσει τις επιθέσεις του.
Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούνται περίπου 100.000 εξυπηρετητές για την αποστολή 300 gigabits της κυκλοφορίας ανά δευτερόλεπτο. Αυτό είναι περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερο από τις ιρανικές αιγίδα κυβερνοεπιθέσεις Σεπτεμβρίου 2012, η ​​οποία εμπόδισε την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ορισμένων τραπεζών των ΗΠΑ »για μέρες.
Σχετικές ιστορία: Το πιο τρομακτικό μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ολόκληρο το Internet δεν μπορεί απλά να γυρίσει ή να απενεργοποιήσετε, όπως ένα ελαφρύ διακόπτη.
“Η υποδομή του Διαδικτύου είναι εξαιρετικά ισχυρή και σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει αξιόπιστη παράδοση της κυκλοφορίας σε μια υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών,” είπε ο Δρ Phyllis Schneck, διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογίας, της McAfee, (INTC, Fortune 500) διαίρεση της Intel ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Παρά την ευκολία της λήψης κάτω μεμονωμένους δικτυακούς τόπους, θα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθεί ένα Spamhaus επιπέδου επίθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα – αφήστε ένα και μόνο μια συνεχής ροή της κυκλοφορίας που θα υπερβαίνει τις δυνατότητες των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου για να συνδέσετε τους πελάτες τους. Αν και δεκάδες χιλιάδες servers του συστήματος ονομάτων τομέα σφετερίστηκαν στην επίθεση Spamhaus, υπάρχουν 21 εκατομμύρια τέτοιες servers στο διαδίκτυο σήμερα.
Σχετικές ιστορία: lobbying ασφάλεια στον κυβερνοχώρο διπλασιάστηκε το 2012
Το Διαδίκτυο είναι επίσης μια πολύ κατανεμημένο σύστημα. Υπήρξαν φορές που η περιφερειακή πρόσβαση στο Διαδίκτυο διακόπηκε, είτε με επιθέσεις σε κρίσιμες υπηρεσίες, τυχαία υποθαλάσσια κοπή καλωδίων, ή μια κυβέρνηση-run χρησιμότητα κλείνοντας την πρόσβαση. Ωστόσο, το Διαδίκτυο συνέχισε να λειτουργεί καλά για δισεκατομμύρια ανθρώπους έξω από αυτές τις περιοχές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολλές απολύσεις ενσωματωμένη στο Διαδίκτυο. Ακόμη και αν ένα ή δύο διαδρομές είχαν διαταραχθεί από το δρομολογητή του δικτύου της γειτονιάς σας στο Internet, που πιθανόν δεν θα παρατηρήσετε ακόμη. Η μετάδοση του πρωτοκόλλου του Διαδικτύου Ελέγχου είναι πραγματικά καλός στο εκτροπή της κυκλοφορίας.
Ένα άλλο κρίσιμο σημείο: Cyberattackers εξαρτώνται από το Διαδίκτυο πάρα πολύ.
«Το Διαδίκτυο είναι αυτό που οι επιτιθέμενοι πρέπει να παραδώσει την άρνηση της υπηρεσίας επίθεση”, δήλωσε ο Gavin Reid, διευθυντής της μηχανικής και προϊόντων για τη Cisco (CSCO, Fortune 500). “Υποθέτω ότι είναι δυνατή μια επίθεση DDoS θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγάλη για να πάρει κάτω από μεγάλα τμήματα του Διαδικτύου, αλλά δεν έχουμε δει να συμβεί.”
Μόνο οι κυβερνήσεις έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αλέσει όλο το Internet να σταματήσει για ένα μεγάλο τμήμα του χρόνου.
Έτσι, ακόμη και ως κυβερνοεπιθέσεις αυξηθεί σε μέγεθος, επηρεάζοντας σύνδεσης στο Internet για πολλούς, εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν θα καταστρέψει το Διαδίκτυο.

Leave a Reply