Κρίση τα κέρδη της Apple συνεχίζει

Η Apple είναι φθηνότερα, παλαιότερες συσκευές έχουν γίνει δημοφιλείς με τους καταναλωτές – αλλά οι εκπτώσεις έχουν τσιμπημένο κέρδη της εταιρείας.

Τα κέρδη της τεχνολογίας του Τιτάνα μειώθηκαν κατά 18% το τελευταίο τρίμηνο, και το μικτό περιθώριο κέρδους της μειώθηκαν κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αν και τα κέρδη της Apple υποχώρησε λιγότερο από ό, τι Wall Street αναλυτές αναμένεται, το περιθώριο του ήρθε σε καλά κάτω από τις προβλέψεις τους.
Οι μετοχές της Apple (AAPL, Fortune 500) έσκασε αρχικά περίπου 5% στη μετά-ώρες διαπραγμάτευσης, αλλά τα κέρδη χάσει ατμού και γύρισε επίπεδη αργότερα το βράδυ.
Πιέζονται κέρδος έχει μια ανησυχητική τάση για την Apple. Πολλοί πελάτες επιλέγουν να αγοράσουν μεγάλα iPhones και το φθηνότερο mini iPad – συσκευές που είναι λιγότερο επικερδείς για την Apple.
Χωρίς μια μεγάλη, αγορά που διαταράσσουν νέα συσκευή, οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί. Μετοχής της Apple έχει μειωθεί σχεδόν κατά 24% μέχρι στιγμής φέτος, ένα φαινόμενο που CEO Tim Cook “θεωρείται πολύ απογοητευτικό για όλους μας», ενώ σε ένα μετα-κέρδη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.
Η Apple φρόντισε για την αντιμετώπιση αυτών δυσαρεστημένους επενδυτές: Η εταιρεία αύξησε εντυπωσιακά συσσωρεύουν μετρητά της σε 144.700.000.000 δολάρια, και σχεδιάζει να παραδώσει κάποια από αυτά πίσω στους μετόχους με αύξηση τριμηνιαίο μέρισμα στα 3,05 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό έρχεται μετά ακτιβιστής μέτοχος David Einhorn πίεσε την Apple να σταματήσει αποθησαύριση μετρητά του και να παρέχει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους.
Μερισματική απόδοση της Apple είναι πλέον 3%, από το κλείσιμο των συναλλαγών την Τρίτη, πάνω από το 2% πριν την αύξηση. Αυτό φέρνει μερισματική απόδοση της Apple, σύμφωνα με τη Cisco (CSCO, Fortune 500) και η Microsoft (MSFT, Fortune 500).
Επιπλέον, η Apple ανέβασε απόθεμα σχέδιο εξαγοράς και 60 δισ. δολάρια από το επίπεδο 10 δισεκατομμύρια δολαρίων ανακοίνωσε για το 2012. Η εταιρεία λέει ότι είναι η μεγαλύτερη εξαγορά μετοχών στην εταιρική ιστορία, και η Apple θα εκδώσει χρέος προκειμένου να το ολοκληρώσει. Οργανισμού αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S & P αμέσως εξέδωσε η Apple «ΑΑ +», μια εταιρική πιστοληπτική ικανότητα, η οποία είναι μόλις ένα επίπεδο κάτω από μια τέλεια “AAA”.
Το μόνο που χρησιμεύει ως μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής από κάποια κακή είδηση ​​προϊόντος. Θεμάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας μαστίζουν την τελευταία παρτίδα των iPhones, ένα συνεχιζόμενο ζήτημα ότι η εταιρεία που αναφέρεται στην κλήση συνδιάσκεψης.
Η Apple κατάφερε να πουλήσει 37,4 εκατ. iPhones το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με εκατομμύρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο 35.1. Ενώ αυτό είναι ένα υπέρογκο ποσό του iPhone, η Apple iPhone συνήθως διπλασιάζει τις πωλήσεις της στη διάρκεια του έτους – αυτό είναι που έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, μέχρι τώρα.
IPad πωλήσεις ανήλθαν στα 19,5 εκατ., σε σύγκριση με 11,8 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Mac πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες στα 4 εκατομμύρια περίπου, αλλά ο Κουκ δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη ότι η αγορά των PC “έχει ακόμα πολλή ζωή σε αυτό. Και θα πάμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτό.”
Σε όλες, οι πωλήσεις της Apple ήταν 43.600 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, έρχονται σε μόλις πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street, ανάλογα με το διάμεσο εκτιμήσεις καταρτίζονται από την Thomson Reuters. Η Apple συμψηφίζονται 9500 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη για τη δημοσιονομική δεύτερο τρίμηνο, από 11,6 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας μειώθηκε σε 37,5%.
Για το τρέχον τρίμηνο, η Apple αναμένει πωλήσεις περίπου 34500 εκατομμύρια δολάρια, πολύ κάτω από μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 38,2 δισ. δολάρια. Η εταιρεία αναμένει ότι τα περιθώρια του να συνεχίσει να μειώνεται, σε ποσοστό μεταξύ 36% και 37%.

Leave a Reply