Εισάγετε εκπληκτικό κόσμο της Ινδίας λιτή καινοτομίας

Το 2001 ένας τεράστιος σεισμός συγκλόνισε την πολιτεία του Γκουτζαράτ της Ινδίας.

2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 400.000 έχασαν τα σπίτια τους, καθώς και αμέτρητα άλλα έχασαν τις επιχειρήσεις τους στην καταστροφή.
Ένας νέος επιχειρηματίας, Mansukhbhai Πρατζαπάτι, έχασε τα πάντα, αλλά βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο για να πάρει πίσω στα πόδια του. Πρατζαπάτι σχεδίασε ένα χαμηλού κόστους ψυγείο πηλό που απαιτείται καμία ηλεκτρική ενέργεια και συνέχισε να λειτουργεί στην περίπτωση των μεγάλων καταστροφών ή συσκοτίσεις, όπως αυτή που κατέστρεψε το χωριό του.
Εφεύρεση Πρατζαπάτι είναι μέρος ενός αυξανόμενη τάση στην Ινδία, που έχει γίνει γνωστή ως «λιτή καινοτομίας» – κάτω από-ο-ραντάρ εφευρέτες σε όλη τη χώρα επινόηση χαμηλού κόστους λύσεις σε τοπικά προβλήματα, συχνά βαρύνουν κατ ‘ανάγκη, με τη χρήση τεχνολογιών παραγγελία των δικών τους δημιουργία.
Διαβάστε: Το μέλλον των μεταφορών είναι αυτο-οδήγηση αυτοκινήτων
Έτσι εντυπωσιακό έχει την τάση για λιτή καινοτομία γίνονται, ότι πέρυσι η National Endowment για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και τις Τέχνες (Nesta), μια ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, που εκπονήθηκε και εκδόθηκε μια σημαντική ερευνητική εργασία σχετικά με το φαινόμενο.
Πώς πιλοτική επανάσταση πλοήγησης
Μαθηματικά σφυρίζω Masters αυτόματη μετάφραση
Silent επιτυχία της άρθρωσης BLUMOTION
Θεία έμπνευση πίσω από Post-it Σημειώσεις Το χαρτί που είπε «λιτή καινοτομία βρίσκεται σε όλο το ινδικό σύστημα: από … προσπάθειες για crowdsource ανακάλυψη φαρμάκων οδηγείται από κρατικά εργαστήρια, με την προσέγγιση Bharti Airtel στην μείωση του κόστους των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, με την Keralan προσέγγιση στην ανακουφιστική φροντίδα που παρέχει πρόσβαση στην υποστήριξη, στο τέλος της ζωής για χιλιάδες σε ένα κενό της επίσημης υγειονομικής περίθαλψης. ”
Στην πρωτοπορία του κινήματος λιτή καινοτομία είναι καθηγητής Anil Gupta που, για τα τελευταία 20 χρόνια, έχει ταξιδέψει σε όλη την Ινδία σε αναζήτηση των τοπικών εφευρέτες η δημιουργικότητα των οποίων είχε θετικό αντίκτυπο στην αγροτική φτώχεια. Το 1989, Gupta ίδρυσε το Δίκτυο της Μέλισσας, μια οργάνωση που αποκαλύπτει βάσης εφευρέτες, και βοηθά να φέρει τις εφευρέσεις τους στον κόσμο.
“Έχω περπατήσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα τα τελευταία 12 χρόνια», λέει ο Gupta. “Έχω προσπαθήσει να χαρτογραφήσει τα μυαλά των ανθρώπων που δημιουργούν σε όλη τη χώρα.”
Διαβάστε: High-school έφηβος χτίζει one-man υποβρύχιο
Ταξίδι Gupta έχει τον έφερε σε επαφή με τους εφευρέτες οι οποίοι έχουν την επίλυση των κοινών προβλημάτων σε λιτές τρόπους, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή γνώση και άμεσα διαθέσιμα υλικά.
Με δικό αναμέτρησης του, Gupta πιστεύει ότι το δίκτυο Bee Honey βοήθησε ξεθάψει πάνω από 25.000 νέες εφευρέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ψεκαστήρας μοτοσικλέτα-mounted, μια συσκευή για την αναρρίχηση σε δέντρα, ένα αμφίβιο ποδήλατο και wind-powered σύστημα άρδευσης.
Kirsten Δεσμώτης, ο συντάκτης της έκθεσης Nesta, λέει «λιτή καινοτομία είναι όλα σχετικά με τη δημιουργία επωφεληθούν από πίεση. Αντιμέτωποι με λιγοστούς πόρους και θεσμικών κενών, λιτή καινοτόμοι αναπτύξουν ριζοσπαστικές νέες λύσεις στα προβλήματα. Δεν είναι μόνο για να κάνει τα πράγματα φθηνότερα, αλλά καλύτερα, πιο κατάλληλο και επεκτάσιμη. Πρόκειται για μόχλευση των διαθέσιμων πόρων με νέους τρόπους, τη μείωση ή την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων ή ακόμη και εκ νέου σκέφτεται ένα ολόκληρο σύστημα γύρω από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. ”
Mansukhbhai Patel, ένας γεωργός Gujerati επινοηθεί ακριβώς ένα τέτοιο προϊόν. Η επιλογή του βαμβακιού στο Gujarat είναι μια χειρωνακτική εργασία η οποία, κατά το παρελθόν, έχει συχνά έχουν αναληφθεί από τα παιδιά. Σε μια προσπάθεια για τη μείωση των απαιτούμενων εργασιών, Patel εφεύρει ένα βαμβάκι stripping μηχανή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα άτομο. Καθηγητής Gupta πιστεύει ότι η εφεύρεση έχει βοηθήσει σημαντικά την μείωση της παιδικής εργασίας στην περιοχή.
Διαβάστε: «πρωτιές» Θεαματικά τεχνολογίας για τη δημοπρασία
Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει εμποδίζουν τους ανθρώπους να μαθαίνουν το ένα από άλλο
Anil Gupta, Honey Bee Network founderFrugal Digital, μια ερευνητική ομάδα που διευθύνεται από την Copenhagen Institute of Design Αλληλεπίδραση, επιδιώκει να προωθήσει ακριβώς αυτό το είδος της εφεύρεσης. Η ομάδα τρέχει έργα, σε συνδυασμό με τις ινδικές εφευρέτες να χτίσει φθηνά, “hackable” συσκευές για την επίλυση διαρκή προβλήματα σε όλη την ήπειρο.
Priya Μάνη, project manager για ολιγαρκής Digital, λέει ότι υπάρχουν πολλά να μάθουμε από το “σκεφτόμαστε το πώς μπορείτε να χαράξει αντικείμενα καθημερινής ναυαγός.” Τα έργα που η οργάνωση έχει τρέξει σε συνδυασμό με τις ινδικές εφευρέτες έχουν αποφέρει ήδη τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται γύρω από την Ινδία σήμερα, συμπεριλαμβανομένου ενός προβολέα στην τάξη διαμορφώνονται από repurposed εξαρτήματα κινητό τηλέφωνο και ένα χαμηλού κόστους εργαλείο ελέγχου υγείας που διατυπώνονται από ένα παλιό ξυπνητήρι.
Αλλά Μάνη πιστεύει ότι το έργο που επιτελείται από λιτή καινοτόμοι στην Ινδία έχει ακόμη να έχει σημαντικές διεθνείς επιπτώσεις: “. Οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι ήταν εντελώς καρύδια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο από τα παλιά μέρη”
Bound πιστεύει ότι η φιλοσοφία της λιτή καινοτομία και την πρακτική της αναπροσανατολισμό της τεχνολογίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. “Λιτό καινοτομίας που προέρχονται από την Ινδία θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο», λέει ο Δεσμώτης.
“General Electric έχει δείξει με την διάσημη πλέον εξαιρετικά χαμηλό κόστος μηχάνημα ΗΚΓ του ότι υπάρχει μια δυτική αγορά για τα προϊόντα που γεννήθηκε από τους περιορισμούς της ινδικής αγοράς υγειονομικής περίθαλψης. Αναγκάζει πολυεθνικές να σκεφτεί για το πώς υφιστάμενες επενδύσεις εντάσεως μοντέλα της καινοτομίας μπορεί να αντιμετωπίσει αναπόφευκτη αυξανόμενο ανταγωνισμό με τις ινδικές και κινεζικές πολυεθνικές. ”
Καθηγητής Anil Gupta συναντά τοπική ινδική inventorsRead: Ex-μπάτσος χτίζει ρομπότ από είδη οικιακής χρήσης
Φυσικά, δεν είναι όλες οι ιστορίες λιτή καινοτομίας έχουν αίσιο τέλος. Το 1975, οι πλημμύρες σε ολόκληρη την Ινδία έφερε την επαρχία Μπιχάρ, σε στασιμότητα. Οι άνοδο των υδάτων στο χωριό Jatwa-Janerwa κατέστησε αδύνατο για πολλούς ανθρώπους να εργαστούν, το κατάστημα ή πηγαίνετε για την καθημερινή τους ζωή.
Τοπική πωλητής μέλι, Mohammed Saidullah, αναγκάστηκε να διασχίσει το πρησμένο ποταμό Γάγγη για το μέλι πωλούν, αλλά κάθε ταξίδι ήρθε σε μια τιμή – το σκάφος ήταν ακριβό και την καταβολή της εισφοράς ήταν να τον οδηγούσε προς απορίας – έτσι ήρθε με την νέα λύση .
Saidullah ο ίδιος κλειδωμένο μακριά για τρεις ημέρες των στερεών σχεδιασμό και την κατασκευή. Όταν προέκυψε ότι είχε κατασκευάσει ένα αμφίβιο ποδήλατο, που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει με την ετήσια μουσώνων.
Έμοιαζε σαν ένα κανονικό ποδήλατο, αλλά είχε μεγάλο αναδιπλούμενη πλωτήρες που συνδέονται με τις πλευρές του κάθε τροχού. Εφεύρεση Saidullah τον κέρδισε μια σειρά από βραβεία συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας ζωής βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Καινοτομίας επίτευγμα. Ωστόσο, παρά την αναγνώριση, ο εφευρέτης εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες φτώχειας.
Διαβάστε: Πώς USB μετατραπεί μηχανικός σε «ροκ σταρ»
Gupta λέει ότι δεν υπάρχει δουλειά να γίνει ακόμα στη σύνδεση δημιουργικούς ανθρώπους, με τη χρηματοδότηση, και όλα αυτά δεν μπορεί να προέλθει από το δημόσιο ταμείο.
Σύμφωνα με Gupta, που συνδέει βάσης τεχνολόγοι με τις μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι κλειδί για την ανάπτυξη όχι μόνο στην Ινδία, αλλά σε όλο τον κόσμο. «Τίποτα», λέει, «μπορεί να δικαιολογήσει εμποδίζουν τους ανθρώπους να μαθαίνουν το ένα από το άλλο.”

Leave a Reply