Είναι η Κίνα αγοράζει Αφρική

Δεύτερης υπερδύναμης στον κόσμο ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια στην Αφρική, τρέξιμο και εξόρυξης πετρελαίου εταιρείες σε όλη την ήπειρο.

Κίνα κατασκευάζει τα πάντα, από τους δρόμους και τις γέφυρες για γήπεδα και σημαντικά κυβερνητικά κτίρια.
Η έδρα της Αφρικανικής Ένωσης, ίσως το πιο σημαντικό πολιτικό κτίριο στην Αφρική, χτίστηκε εξ ολοκλήρου με την κινεζική χρήματα, με το ποσό των 200 εκατ. δολαρίων.
Και ενώ η Κίνα είναι επιθετικά επενδύοντας στην Αφρική, οι ΗΠΑ φαίνεται να κάθεται στο περιθώριο. Η Κίνα έχει περάσει τις ΗΠΑ για να γίνει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αφρικής.
Xi Jinping έγινε νέος ηγέτης της Κίνας μόλις πριν από δύο εβδομάδες και τώρα είναι Xi στην Αφρική ως ένα μέρος από το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ως πρόεδρος.
Αφρική είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο και έχει πλούσια αποθέματα ορυκτών στον κόσμο, οπότε προφανώς δεν υπάρχει χρήματα που πρέπει να γίνουν. Αλλά οι Κινέζοι θέλουν περισσότερο;
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι μια νέα μορφή αποικιοκρατίας – μια επανάληψη του παρελθόντος μισούσε Αφρικής.
Κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας κυβερνήτης δήλωσε πρόσφατα, “η Κίνα παίρνει πρωτογενή προϊόντα μας και μας πουλάει αυτά που έχουν κατασκευαστεί. Αυτή ήταν και η ουσία της αποικιοκρατίας. Η Αφρική είναι πλέον το ίδιο το άνοιγμα πρόθυμα μέχρι μια νέα μορφή ιμπεριαλισμού ».
Πολλοί Αφρικανοί δείτε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία.
Ian Bremmer είναι ο πρόεδρος της ομάδας της Ευρασίας και είπε Ali του CNN Vleshi ότι και οι δύο Αφρικανοί και Κινέζοι να πάρει το όφελος του εμπορίου και των επενδύσεων
“Είναι σαφές ότι οι Κινέζοι δεν είναι επιλεκτικοί όταν επενδύουν. Πηγαίνουν συνήθως μέρη ότι η Δύση δεν έχει τόσο πολύ. ”
Κατά συνέπεια, Bremmer λέει η κινεζική τείνει να επενδύσουν στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές που είναι λιγότερο δημοκρατική και πιο αυταρχικό. Σε αυτές τις περιοχές, οι αφρικανικές κυβερνήσεις μπορεί να δει πολλά χρήματα, αλλά οι άνθρωποι τους βλέπουν πολύ λιγότερο.
“Η κινεζική σαφώς παίρνουν ό, τι θέλουν στη συμφωνία ή τον άλλο τρόπο,” δήλωσε ο Bremmer.
Ακόμα και στις πιο δημοκρατικές χώρες, οι άνθρωποι μπορεί να είναι άβολα με την κινεζική παρουσία. Bremmer διηγήθηκε ένα Νιγηριανό υπαλλήλου, ο οποίος του είπε ότι οι Κινέζοι ήταν με διαφορά το πιο αποτελεσματικό εμπορικό εταίρο ότι οι Νιγηριανοί είχαν – πολύ περισσότερο από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι οι κινεζικές ελέγχους εγγραφής, συν το ότι είναι πρόθυμοι να έρθουν και κατασκευή υποδομών.
Και οι αφρικανικές κυβερνήσεις μπορούν να προτιμούν αυτό, διότι σε αντίθεση με την επένδυση ΗΠΑ, η Κίνα δεν έρχονται με χορδές που επισυνάπτεται.
“Τις τελευταίες δύο μέρες, Xi Jinping ήταν κάτω στην Αφρική και έκανε σαφές ότι όταν έρχεται η Κίνα στην Αφρική, δεν θα υπάρξουν πολιτικές δεσμεύσεις. Και αυτός είναι σαφώς να εννοηθεί ότι, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να είναι δημοκρατική, θέλουν να δώσουν προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι, ο Θεός μου, οι Κινέζοι δεν θα το κάνουμε αυτό. ”
Αλλά στην πραγματικότητα, δήλωσε ο Bremmer υπάρχουν ένα διαφορετικό σύνολο των συμβολοσειρών που επισυνάπτεται.
“Η κινεζική quid pro quo περιλαμβάνει συνήθως πολλά κινεζικά περιεχόμενο, πολλά κινεζική εργασία που στέλνετε πάνω σε αυτές τις χώρες να εργαστούν, η οποία βλάπτει τα τοπικά ζητήματα ανεργίας. Και βέβαια, η διαθεσιμότητα των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, να εξάγονται στην Κίνα. Υπάρχει μερικές φορές μια Φάουστ ευκαιρία σε αυτές τις χώρες. ”
Δεν φαίνεται να έρχεται χωρίς γεωπολιτικές ή άλλες στρατηγικού ενδιαφέροντος, εκτός από τα οικονομικά οφέλη για την Κίνα.
“Νομίζω ότι είναι καλό τελικά για τους Αφρικανούς επειδή Αφρική παίρνει διέπεται καλύτερα”, δήλωσε ο Bremmer. “Πενήντα τοις εκατό από 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική τώρα ζουν σε πόλεις. Οι γυναίκες τους είναι να πάρει μορφωμένος. Όπως συμβαίνει αυτό, θα αρχίσετε να βλέπετε καλύτερα δημογραφικά στοιχεία. Είναι πιο βιώσιμη. Υπάρχει λιγότερη φτώχεια, φυσικά, και η κυβέρνηση βελτιώνεται. Και όταν η κυβέρνηση βελτιώνεται, η επένδυση αρχίζει να ψάχνει λιγότερο αποικιακή ».
Bremmer είπε αν μια μέρα οι επενδύσεις της Κίνας μέρη όπως η Νιγηρία έρθει πλήρης κύκλος και να αρχίσει να ψάχνει περισσότερο αποικιοκρατίας », η εν λόγω κυβέρνηση, αλλά κανείς δεν τους φταίει.”

Leave a Reply