Γιατί η εμπειρία του χρήστη δεν μπορεί να

Πρόσφατα, πολλοί σχεδιαστές εμπειρία του χρήστη να συζητήσουν θέματα. Πρέπει να δώσουμε στους χρήστες μας μια καλύτερη εμπειρία, προσπαθούν να τα κάνουν όπως ιστοσελίδα, τις εφαρμογές μας και οθόνη εκκίνησης. Η εμπειρία του χρήστη είναι μια πολύ αόριστη έννοια, τόσοι πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ακόμα προκατειλημμένη της. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές για το πώς να εντοπίσετε την εμπειρία του χρήστη φαίνεται να έχει την πεποίθηση ότι, στην πραγματικότητα, μη ρεαλιστική. Εμπειρία του χρήστη δεν εξαρτάται μόνο από ό, τι σχεδίασε, αλλά επίσης, και όλες τις πτυχές έχουν μια σχέση. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει γιατί η εμπειρία του χρήστη μπορεί να σχεδιαστεί.
Διαφορετικές ερμηνείες της εμπειρίας του χρήστη
Επισκέφθηκα πρόσφατα μια σειρά από high-end σχεδιασμό της εταιρείας, το έργο τους φαίνεται πολύ καλή, και τέθηκε στη διάθεση του κοινού στην περίπτωση της εταιρείας, η ποιότητα είναι πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Ωστόσο, αυτά τα έργα φαίνεται να θέσει την εμπειρία του χρήστη είναι ισοδύναμη με χάρτη της ιστοσελίδας, wireframes τέτοιο περιεχόμενο, η ίδια με την αρχιτεκτονική της πληροφορίας. Αυτό είναι εντελώς λάθος, αλλά αυτό απέχει πολύ από αυτό που θέλουμε.
Το επίπεδο αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο της βιομηχανίας μας, αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι χρήστες την εμπειρία έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, και συχνά έχουν χρησιμοποιηθεί ως ένα καυτό θέμα της συζήτησης. (Περισσότερα περίτεχνα εμφάνιση Hans-Christian πιεστικό και το άρθρο Jens Gerken του («Ένα απλοποιημένο μοντέλο της εμπειρίας του χρήστη για την πρακτική εφαρμογή»). Όχι μόνο για την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή, τη χρηστικότητα, την αρχιτεκτονική ή πληροφορίες, αν και ευκολία στη χρήση είναι Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την εμπειρία του χρήστη.
Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατανόηση της εμπειρίας του χρήστη, υπάρχουν διαφορές, αλλά ακόμα πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να εμπειρία του χρήστη είναι ένας διάλογος μεταξύ του ανθρώπου και υπολογιστή (HIC). (Βλέπε Έφη Lai-Chong Law et al άρθρο του («Κατανόηση, το πεδίο εφαρμογής και την καθοριστική εμπειρία χρήστη: a προσέγγιση της έρευνας”).
Ωστόσο, διάλογος ανθρώπου-μηχανής ασχοληθεί κάποιες λύσεις, εταιρικών στόχων και των αποτελεσμάτων, καθώς και την εμπειρία του χρήστη πέρα ​​από αυτές τις περιοχές. Αυτή πρέπει να εξεταστεί από διαφορετικές οπτικές γωνίες, όπως, συναισθηματική, αισθητική εμπειρία, την επίδραση της ευκολίας χρήσης. Φυσικά, είναι εύκολο να αξιολογηθεί όσον αφορά την ευκολία χρήσης, ενώ η άλλη δεν είναι εύκολο να το κάνουμε!
Οι Hassenzahl εμπειρία του χρήστη προταθεί πολλά μοντέλα μοντέλο της εμπειρίας του χρήστη, κάποιες βασίζονται σε Hassenzahl μοντέλο. Αυτό το μοντέλο υποθέτει ότι έχει εκχωρηθεί σε κάθε χρήστη και προϊόντων που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά. Όπως είδαμε, τα χαρακτηριστικά αυτά για διαφορετικούς χρήστες είναι διαφορετικά, η εμπειρία του χρήστη δημιουργείται όταν ο χρήστης κάνει μια ποικιλία χαρακτηριστικών αποτελεσμάτων προϊόν αντίδρασης.
Αυτές οι ετικέτες / ιδιότητες μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες: λειτουργικές, αναγνωρισιμότητα, ενοχλώντας, που υποδηλώνουν. Οι κατηγορίες αυτές σε υψηλότερο επίπεδο χωρίζεται σε πρακτικό και διασκεδαστικό.
Κατά την άποψη των πραγματικών επιχειρησιακών πρακτικότητα και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, καταλαβαίνω πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να γνωρίζουμε πώς διαφέρει από ένα προϊόν άποψη για το σχεδιασμό, όχι από το σχεδιασμό της εμπειρίας του χρήστη. Και οι συνάδελφοί εξηγεί επίσης γιατί η εμπειρία του χρήστη μπορεί να σχεδιαστεί.
Λειτουργικότητα
Hassenzahl με ένα σφυρί και μια αλληγορία για ρεαλιστική και ηδονισμό. Πρακτικές χαρακτηριστικά είναι να καταστήσει σαφές συνάρτηση προϊόντα μας. Ωστόσο, υπάρχουν ηδονιστικό χαρακτηριστικά σφυρί, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε βοηθήσει τη μνήμη σας. Σε αυτό το μοντέλο, η πρακτική επιβολής της χαρακτηριστικά και το λογισμικό που αφορούν, κατ ‘ουσίαν, της λειτουργικότητας και των βασικών λειτουργιών του προϊόντος, ενώ συνήθως αυτές και το προϊόν πληροφορίες διαθεσιμότητας. Ως ένα site, τα τελικά αποτελέσματα θα πρέπει να είναι απλό και διαισθητικό, και οι χρήστες να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν. Τέλος, η λειτουργικότητα του χρήστη βιώνουν το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό.
Παρά το γεγονός ότι η διαλειτουργικότητα είναι σημαντική, αλλά ένα προϊόν εξακολουθεί να χρειάζεται πρόσθετη λειτουργικότητα. Ο πρώτος είναι να προσδιορίσει τη λειτουργία, σκεφτείτε: τώρα μπροστά σας για να δείξει πολλά εγγραφές, που ταιριάζει στις συνήθειές σας, τα οποία το ένα είναι που σας ενδιαφέρει, αν και κάποια από αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από περιγραφές. Το δεύτερο βήμα είναι να θέλετε οι χρήστες να δείξουν την ταυτότητά τους, ως εκ τούτου, προκειμένου να εκπληρώσει αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες. Η ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης απαιτεί τη λειτουργία αναγνώρισης. Πριν πω στον κόσμο ότι κάνουμε προσωπικές προτιμήσεις ιστοσελίδα και τα κατοικίδια ζώα, και τώρα μπορούμε να επωφεληθούν των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Facebook και το blog και ορισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επικοινωνούν και να επικοινωνούν μεταξύ ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Αυτά είναι για την ταυτοποίηση και τη γέννηση του προϊόντος. Για παράδειγμα, τα πλεονεκτήματα της αναγνώρισης επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν τη δική τους κατάσταση για να εκφράσουν τις δικές τους ιδέες, WordPress, και κάποια blog πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν θέματα για να δείξουν την προσωπικότητά τους, όπως ο χρήστης να ενημερώσετε την κατάστασή τους στο Facebook ή το Twitter Άλλα και τα παρόμοια ως η πλατφόρμα.
Ερεθισμός
Όταν ένας χρήστης ξεχάσει να βάλει το συνημμένο, το Gmail θα Συμβουλές.
Pareto Αρχή, γνωστή και ως «νόμος Pareto δείχνει ότι το 80% των διαθέσιμων πόρων, υπάρχει συνήθως μόνο το 20% τη διαθεσιμότητα, έτσι ώστε η διαθεσιμότητα των ειδών στην παραδοσιακή αναγκάζεται μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία σπάνια θα εγκριθεί, η οποία δεν μπορεί να είναι να θεωρηθεί ως δίκαιο της εμπειρίας του χρήστη. μερικές λειτουργίες μπορεί να ζητήσει από το χρήστη για την προσωπική ανάπτυξη και να ανταποκριθούν στις επιθυμίες των ανθρώπων και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων σε ορισμένα χαρακτηριστικά πριν μπορείτε να μας δώσετε για να βοηθήσει.
Από την άποψη αυτή, οι λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες δεν θα κάνει χρήση του λογισμικού μειώθηκε λόγω της δυσκολίας χρησιμοποιείται μόνο μία φορά. Κρατήστε τους, όταν οι χρήστες βρίσκουν ότι οι χρήστες θα βρείτε ότι υπάρχουν τόσα πολλά ισχυρή λειτουργική εμπειρία, ενώ παράλληλα θα δίνει στους χρήστες μια έκπληξη και θετικό αντίκτυπο για το προϊόν. Στην πραγματικότητα, όταν το Gmail μου θυμίζουν όταν σκέφτομαι τι; Στο ταχυδρομείο Ξέχασα συνημμένα πέρασμα μου; Εάν κάνετε αναζήτηση για το Gmail attchment στο Twitter, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά άτομα εκεί, αισθάνονται τον ίδιο τρόπο.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλά παραδείγματα ερεθιστικό, αλλά το καλύτερο χαρακτηριστικό μπορεί να ζητηθεί είτε να απρόσμενη αλλά αναγκαία, όπως του Gmail προτροπές. Όταν το YouTube στο έξοχο κύπελλο ή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προκειμένου να βελτιώσει την προβολή του και να τροποποιηθούν LOGO, όταν έλαβα ένα MailChimp στους πιθήκους υπενθύμιση μου “Hush, Helge, έχω ακούσει κάποιες φήμες,” και στη συνέχεια μπορώ να επισημάνω για να ανοίξει Bananarama στο YouTube σύνδεσμο τραγουδιού, βρήκε κάποια νέα πράγματα.
Υποδηλωτικός
Το τέταρτο προϊόν χαρακτηριστικό έχει, ανάλογα με το μοντέλο Hassenzahl, η οποία βοηθά ανάκληση παρελθόν χαρακτηριστικό που ονομάζεται σιωπηρή. Εμείς συχνά βυθισμένη ή να μιλάμε για κάποια γεγονότα του παρελθόντος, ακόμη και αν είναι το χθες. Ακόμη και μερικές σκονισμένο αναμνηστικά προκαλέσει το παρελθόν μπορεί να μας βοηθήσει.
Σχεδιασμός, μπορούμε να δώσουμε μια ντεμοντέ ιστοσελίδα βλέμμα έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει νοσταλγία της παιδικής μας ηλικίας, σχολικές ημέρες, 60 ή 30 χρόνια αναμνήσεις. Ακόμη και μερικές σύγχρονες ιστοσελίδες, αφηρημένο σχέδιο μπορεί επίσης να υποδηλώνουν χαρακτηριστικά. Facebook και πολλές φωτογραφίες στο Flickr έχουν υψηλότερο σιωπηρή.
Εμπειρία του χρήστη δεν μπορεί να σχεδιαστεί
Τούτου λεχθέντος, γιατί να μην είναι ο σχεδιασμός εμπειρία του χρήστη; Επειδή η εμπειρία του χρήστη δεν είναι μόνο η βασική ίδιο το προϊόν, αλλά και για το χρήστη και το καθεστώς της χρήσης του προϊόντος.
Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε ένα χρήστη
Ποικίλες χρήστη, μερικοί άνθρωποι μπορούν εύκολα να βρείτε αυτό που θέλετε να πάτε μέσω του site, για μερικούς ανθρώπους δεν είναι εύκολο. Η συνειδητοποίηση του προϊόντος εξαρτάται από το προϊόν ανεξάρτητη εμπειρία του χρήστη. Οι χρήστες θα συγκρίνει την διαφορετική εμπειρία προϊόντων, εκτός από τους χρήστες έχουν επίσης διαφορετικούς σκοπούς, θα χρησιμοποιήσει όλα τα είδη των μοντέλων.
Σκεφτείτε το: Όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο για να ζήσετε τροφίμων και των υπηρεσιών τους, θα είναι πάντα, και θα έπρεπε να κάνουμε σύγκριση με άλλα εστιατόρια και βρείτε τις διαφορές. Αποτελούν την εμπειρία σας. Και οι φίλοι σας θα κάνει σύμφωνα με συγκριτικών στοιχείων της προηγούμενης εμπειρίας τους, και αυτό θα και μεγάλη διαφορά σας. Σε ιστοσελίδες του λογισμικού,, App εφαρμογή είναι επίσης αλήθεια.
Παράγοντες που δεν μπορείτε να ελέγξετε
Βρείτε χρήστης περισσότερα σημεία της ζήτησης, επειδή κάθε χρήστης έχει το δικό του συνήθειες. Έτσι, δεν μπορεί να βασίζεται στη χρήση του προϊόντος για το σχεδιασμό εμπειρία του χρήστη. Αυτή η κατάσταση είναι πέρα ​​από το πεδίο του σχεδιασμού μας, αλλά μπορεί να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει χρήσης του προϊόντος σας, ο χρήστης έχει το πώς το είδος της εμπειρίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως WordPress, σίγουρα θα θέλετε να εξερευνήσετε κάποιες πολύτιμες ιδιότητες και τα οφέλη. Για μια αλλαγή, ορισμένες λειτουργίες μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Υπάρχουν προτείνουν ορισμένες περιπτώσεις, όπως MailChimp σε πιθήκους ότι «ορισμένα μέρη τώρα 5:00,” και έτσι είναι πολύ δροσερό, αλλά μερικές φορές θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ παράξενο, ακόμα και ενοχλητικό, επειδή είστε σε μια διαφορετική κατάσταση για να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή .
Ωστόσο, η εμπειρία του χρήστη, με τη διαρκώς μεταβαλλόμενα με την πάροδο του χρόνου. Όταν οι χρήστες πρώτη χρήση, μπορείτε να αισθάνονται σύγχυση, για τα προϊόντα θα φέρει μια μικρή αρνητική επίδραση. Αλλά λίγο αργότερα, όταν η επαναχρησιμοποίηση χρήστης θα βρει κάποια πολύτιμα χαρακτηριστικά, θα υποσυνείδητα να μάθουν πώς να λειτουργούν, θα ολόψυχα, και την εμπειρία του χρήστη για να φέρει στους ανθρώπους η επίδραση είναι θετική.
Εμείς σχεδιαστεί για χρήστες
Πολλοί σχεδιαστές υπερηφανεύεται για μηχανικό εμπειρία του χρήστη. Πολύ ταλαντούχος στο πλαίσιο αυτό, ότι η εμπειρία του χρήστη μπορεί να σχεδιαστεί. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά θα πρέπει να σχεδιαστεί για το χρήστη. Μπορούμε να σχεδιάσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά και να προσδιορίσει τις εμπειρίες στιγμή του σχεδιασμού σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα σχέδια και τα προϊόντα μας με συνέπεια. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε προσδοκίες των χρηστών, δεν μπορεί να δημιουργήσει μια χρήση του προϊόντος.
Όπως Oliver Reichenstein έχει επισημάνει, υπήρξε πράγματι ένας τρόπος για να επιτρέψει στους χρήστες να μας ακολουθήσουν για να λειτουργήσει όπως έχει σχεδιαστεί προϊόντων. Κινηματογράφου και το εμπορικό σήμα επιβεβαίωσε αυτό το σημείο: να προβλέψει πάντα κάποια εμπειρία, και πάντα να επιτύχουν τους στόχους τους.
Σε κάθε περίπτωση, σε σύγκριση με τις ταινίες τρόμου στο θέατρο περισσότερο από ό, τι στο σπίτι βλέποντας φρίκη, γιατί το περιβάλλον στο οποίο διαφορετικά αποτελέσματα είναι διαφορετικά. Ομοίως, η επίδραση της διαφήμισης εξαρτάται από την ευαισθητοποίηση του χρήστη. Εμπορική διαφήμιση έχει σχεδιαστεί για να προσδιοριστεί η εμπειρία, η επιτυχία του δεν είναι στην ίδια τη διαφήμιση δεν είναι διαφορετικό από το σχεδιασμό την εμπειρία του χρήστη για το σχεδιασμό εμπειρία του χρήστη και είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε και να προκαλέσει το δικό τους περιορισμούς μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτούμε πώς θέλουμε να ζήσουμε.
Έχει αποδειχθεί, για παράδειγμα, μια ποικιλία παραγόντων που στην εμπειρία του χρήστη, όπως η διασκέδαση, το συναίσθημα, τη χρηστικότητα, την κινητικότητα, την εμπειρία της συνεργασίας. Αντίθετα, όταν σχεδιάζουμε την εμπειρία του χρήστη, θα πρέπει να εξετάσει όλους τους παράγοντες. Δείτε Μαριάννα Obrist et al άρθρο “Αξιολόγηση user-generated contentcreation σε περιβάλλοντα και πολιτισμούς»). Αντίθετα, όταν σχεδιάζουμε την εμπειρία του χρήστη, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα στοιχεία που σχετίζονται με εξαρτάται από εμάς και θέλουμε να σχεδιάσουμε ένα προϊόν στο χρήστη τι είδους συναισθήματα. Αν θέλουμε μια εφαρμογή είναι ενδιαφέρουσα, τότε θα πρέπει να προσθέσετε κάποια διασκεδαστικά στοιχεία? Ένα αστείο, ένα δύσκολο κουίζ, ένα αστείο βίντεο, μια πολύ ανταγωνιστική σκηνή, ή άλλα στοιχεία. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου, όπως σχεδιαστές, ποτέ δεν μπορεί πραγματικά να προβλέψει αν ο χρήστης ήταν ενδιαφέρον για αυτήν την εφαρμογή. Οι χρήστες των διαφόρων προτύπων, και μερικές φορές ήταν ακόμη απρόθυμοι να αναλάβουν.
Πώς να το χρήστη εμπειρία του σχεδιασμού
Ικανοποιητικό βαθμό κατανόηση της εμπειρίας του χρήστη
Αν θέλουμε οι πελάτες να σχεδιάσουν, πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η εμπειρία του χρήστη. Πολυ παράδειγμα, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να καθορίσει τις ιδιότητες από τα πλεονεκτήματα του προϊόντος, το οποίο είναι Hassenzahl εργασιακή εμπειρία χρήστη.
Όπως Peter Morville “εμπειρία του χρήστη επτά στοιχεία”, τα άλλα μοντέλα, όπως καλά. Εδώ η εμπειρία του χρήστη χωρίζεται σε κατάλληλο, διαθέσιμο, αποδεκτή, εύκολο να βρεθεί, με εύκολη πρόσβαση, αξιόπιστο και πολύτιμο. Τα στοιχεία αυτά και Hassenzahl μοντέλο είναι πολύ συνεπής: για, διαθέσιμα, εύκολο να βρεθεί, αξιόπιστη και εύκολη πρόσβαση σε όλα ανήκουν στην πρακτικότητα (πραγματισμό και με τη διαθεσιμότητα), αν και επιθυμητή και πολύτιμη ανήκουν ψυχαγωγία (στην ευτυχία).
Κατανόηση του χρήστη
Πρέπει να καταλάβουμε τους χρήστες μας. Ορισμένες παραδοσιακές μεθόδους έρευνας των χρηστών ισχύουν επίσης, όπως συνεντεύξεις παρατήρησης, και τα ερωτηματολόγια. Ομοίως, επίσης κατάλληλο για τη δημιουργία των χαρακτήρων για το σχεδιασμό εμπειρία του χρήστη.
Πέρα από την αναμενόμενη
Τέλος, δίνει στον χρήστη περισσότερο ήθελε. Όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες σας να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά, αλλά και να τους επιτρέψει να αναστενάζουν, «Αυτό είναι πραγματικά ένα αριστούργημα ιδιοφυΐα!». Πέρα από τις προσδοκίες του χρήστη. Αν το κάνετε, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή σας, όχι λόγω της συναρπαστικό, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Leave a Reply