Απαγορεύσεων δημοσιογράφοι από αστυνομικά τμήματα της Τουρκίας

Τουρκικές αρχές Κυριακή ανακοίνωσε μια απαγόρευση της κατά δημοσιογράφων που εισέρχονται αστυνομικά τμήματα, στη μέση του μια κυβέρνηση εκκαθάριση από δεκάδες διοικητές της αστυνομίας.
Χονδρικής απόλυση δεκάδες των ανώτερων στελεχών των αστυνομιών των τελευταίων ημερών φαίνεται ως αντίποινα για τις συλλήψεις, τους γιους του δύο υπουργοί, καθώς και δεκάδες άλλοι ύποπτοι, σε μια έρευνα της διαφθοράς που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας που στοίχισε είναι ένα “βρώμικο, βρώμικο λειτουργία” με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του.
Δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι με την τουρκική αστυνομία έχουν διαταχθεί να παραδώσει τους διαπιστευτήρια, καθώς και τα κλειδιά για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημέρωση δωμάτια σε μερικά αστυνομικά τμήματα. “Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις ή τύπου δηλώσεις τύπου μέλη θα κληθούν,” διάβασε δήλωση από την αστυνομία.
Δημοσιογράφοι οι οποίοι είχαν καιρό να εργαστεί η κτύπησε αστυνομία είπε η απαγόρευση ήταν άνευ προηγουμένου.
Ένας βετεράνος δημοσιογράφος αστυνομίας, που μίλησε στο CNN, υπό τον όρο της ανωνυμίας φόβο των αντιποίνων, είπε η απαγόρευση ήταν η πρώτη του είδους κατά τη διάρκεια μια 16-χρόνια καριέρας.
«Ήταν πολύ περίεργο για μένα. Από τη μία πλευρά, μιλάτε για ελευθερία του τύπου, τότε you αφορίζω τύπου από αστυνομικά τμήματα. Είναι πολύ περίεργο,», είπε ο δημοσιογράφος.
«Φανταστείτε είστε μια αστυνομία κτύπησε δημοσιογράφος, πώς μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας;», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. «Έτσι θα μας καλέσει για τις ιστορίες που θέλουν να γράφουν, τότε όταν υπάρχει μια έρευνα για διαφθορά που πρόκειται να πω μην Ελάτε.»
Ο δημοσιογράφος φοβούνται αυτό ήταν η αρχή της πιο αυστηρά μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να φιμώσουν κάλυψη.
“Αυτό είναι μια προειδοποίηση για μεγαλύτερο προφυλάξεις που πρόκειται να ληφθούν, ότι πρόκειται να λάβει ακόμη πιο σοβαρά μέτρα. Τα πάντα στην άκρη, είναι τους προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς τη θέση των μέσων ενημέρωσης,», είπε ο δημοσιογράφος.
Τουρκία έχει ήδη μια μελαγχολική κατάταξη, όταν πρόκειται για την ελευθερία του τύπου. Σύμφωνα με ορισμένες ομάδες ελευθερία διεθνή τύπο, η Τουρκία είναι ο δεσμοφύλακας Νο 1 των δημοσιογράφων.
Απαγόρευση τύπου αστυνομία της Κυριακής έρχεται μετά από μια εβδομάδα από την πολιτική αναταραχή που έχει κλονισθεί η τιμή της τουρκικής λίρας και άστατος το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να είναι σε μια προσπάθεια ανοιχτή δύναμης με έναν πρώην πολιτικό σύμμαχο, τη Gulen. Gulen είναι μια ισλαμική εκκλησιαστικές ζουν στον αυτοεπιβαλλόμενο εξόριστο στην Πενσυλβάνια, οι οπαδοί του οποίου είναι πιστεύεται ότι είναι το κλειδί σε θέσεις εντός της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.
Κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών κατηγόρησε Gulen πρόσφατα της προσπαθεί να δημιουργήσει “παράλληλου κράτους «μέσα στην τουρκική κυβέρνηση. Επίσης αιτιολογημένου η εκκαθάριση των αστυνομικών από κατηγορώντας τους για να προβεί σε συλλήψεις την διαφθορά έξω από τη δομή διοίκησης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Muammer Γκουλέρ, ο οποίος ελέγχει την αστυνομική δύναμη, είχε καμία προηγούμενη γνώση του καθετήρα της διαφθοράς που οδήγησαν στη σύλληψη του γιου του και ο γιος του Υπουργού Οικονομίας. Στην πρώτη δήλωσή του, από τις συλλήψεις, Γκιουλέρ, αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία. “Έχουμε καμία παράνομη κατορθώματα, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν να χειρστούν. Όλα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες,» έγραψε στο Twitter λογαριασμό του υπαλλήλου.
Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα υποστήριξε, δεδομένου ότι η έρευνα για διαφθορά, ξεκίνησε την Τρίτη, ότι οι διεθνείς οργανισμοί με υποκαταστήματα μέσα Τουρκία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
“Αυτή τη χώρα δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ το επιχειρησιακό χώρο των διεθνών οργανισμών. Δεν θα επιτρέψουμε ενδιαφέροντος λόμπι, το λόμπι του πολέμου, σάλας αίμα για τη διεξαγωγή μιας επιχείρησης υπό το πρόσχημα μιας επιχείρησης της διαφθοράς,”είπε κατά τη διάρκεια μια ομιλία την Κυριακή στο την πόλη Μαύρης Θάλασσας της Κερασούντας. Η ομιλία επανέλαβε παρόμοιες κατηγορίες Ερντογάν έκανε όταν κατηγόρησε μια αγνώστων “λόμπι ενδιαφέρον» για την οργάνωση μάζα αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που roiled τη χώρα τον Ιούνιο.
Το Σάββατο, Gulen πυροβολισμού πίσω η κυβέρνηση σε μια βιντεοσκοπημένη κήρυγμα κυκλοφόρησε σε μία από τις ιστοσελίδες του κινήματος του.
Αυτός αρνήθηκε συνδέσεις στο αστυνομικούς και εισαγγελείς διεξαγωγή ερευνών η διαφθορά, αλλά επίσης έστειλε ένα φλογερό προειδοποίηση που δένεται με θρησκευτική ρητορική.
“Όσοι δεν βλέπω τον κλέφτη αλλά να πάει μετά από εκείνους που προσπαθούν να πιάσει τον κλέφτη, που δεν βλέπω τη δολοφονία, αλλά προσπαθήστε να δυσφημούν άλλους από κατηγορούν αθώους ανθρώπους, τότε ο Θεός φέρω φωτιά στα σπίτια τους, καταστρέψει τα σπίτια τους, σπάσει τους ενότητα,” Gulen, είπε.
Τον περασμένο μήνα, Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει κάτω κολέγιο είσοδος φροντιστήριο κέντρα, μια απόφαση καταγγελθεί από το κίνημα Gulen. Gulen προεδρεύει πέρα από ένα διεθνές δίκτυο σχολείων και πανεπιστημίων, εκτός από τα τουρκικά prep σχολεία που θα κλείσουν από νέα πολιτική του Ερντογάν. Σύντομα μετά, Hakan Sukur, μια πρώην-ποδόσφαιρο αστέρι και μέλος του Κοινοβουλίου από το πολιτικό κόμμα απόφαση του Ερντογάν, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τουρκία αναμένεται να διεξαγάγει εκλογές nationwide Δημοτικό τον Μάρτιο. Μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες αντικυβερνητικές πάνω από πέρυσι, και τώρα ανοιχτή μάχη εναντίον ενός πρώην συμμάχου, πολλοί πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία δείτε τις προσεχείς εκλογές ως μια δοκιμή του Erdog

Comments are closed.